IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Урамување на фотографии?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Урамување на фотографии?

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
within Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Урамување на фотографии?
    Испратена: 24.Ноември.2010 во 11:46
Каде во Скопје вршат врамување на фотографии, освен класично во рамка, пр. со лепење на фотографиите на црврста површина (пластика и сл), измеѓу стакло, и др..

За потреби на изложба.

фала однапред.
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 16:47
С, зошто сам не си урамиш?

ЌЕ ти кажам океј стакло-стакло рамки со дебел картон и врз него ставаш црно паспарту - хамер и ги праиш... ако виде на ДМФ или на ФОТОМЕДИА, такво нешто.

Вака ќе те ошурат. Во скопје од потегот кај Мистер Џек кафичот/ Валијант старото во кулите има 2 рамкари али тие имаат цена ко 600-700 денари за рамка и тоа за 100 парчиња. има и еден подолу кај седмица (центар, грчка амбасада) ама тој е ултра скап исто...

Мислам дека со рамкиве и паспарту нема да те чини повеќе од 400-450 денари рамка. Зависи големината. Рамки имаш 40х50, 50х60 и 50х70 мислам. Ако ти треба поголемо, тогаш рамкар :)!
Кон врв
ladislav_king Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Септември.2009
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladislav_king Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 18:15
promedija (vednas do fabrikata treska) ims kasiranje na forex od 3,5 mm imas site mozni kombinacii duri i na hromokarton :) povikaj se na moe ime i ke ti daat discount znaci PROMEDIA kaj fabrikata treska pozadi ELENA LUKA salonot ke go vidis nemozes da go utnes
MainstreaM
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 19:07
300-500 den max za ramka vo kineski prodavnici, SEWA i hubo market se komplet
ic da ne mu ja dumas
ako ti e za pogolema kolicina.... kumanovskite klubovi pravea ramki ama NZ sto kako kade
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 20:25
Jas vramuvav pred eden mesec kaj trgovskiot centar posle Rampa i cinese 500 ili 600 denari za 40x40 so antirefleks staklo. Ramkata i stakloto gi pravat po merka.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 22:18
За Промедија знам за прицврстувањето на фотките на Форекс, но е прилично скапо. Веќе имам 3 препораки за во таа фирма, ќе ми дојт беспари! :P :D

Мислам да пробам да ги направам сам, бидејки несакам класични рамки, па на цврста површина и паспарту може да дојде задоволително.

Имам дилема околу тоа какво стакло треба да се одбере и на кој начин е најдобро да се прицврсти?

Изменето од within - 24.Ноември.2010 во 22:20
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2010 во 22:33
Samo antirefleksno staklo. Poskapo e, no vredi
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
NikolaFP Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2010
Поени: 19
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NikolaFP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 19:32
Од каде набавувате црно паспарту - хамер и да не знаете која е цената? и со што ја лепите сликата на хартијата? Поздрав
Кон врв
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 21:20
neznam sto e toa pasparty,prv pat slusam,ama ako sakas kunzdruk imam mat i sjaen crn dvostrano samo e malku tenok,mislam deka e 115 gr,vo tabaci 500*700mm,ako sakas mozam da ti go isaksiram na mikroval lepenka,bidejki siva lepenka nemam,najdi si siva lepenka i jas ke ti gi iskasiram besplatno
pozdrav
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2010 во 23:17
Фала ви на советите,
Се одлучив на - инк џет принтање на фотографиите на фото хартија, фиксирање на форекс, плус обвиткување со прозирна заштитна фолија.
Кон врв
green disease Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2010
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај green disease Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2010 во 02:00
Ako moze preporaka mesto za printanje na pogolemi dimenzii? Pozdrav
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2010 во 02:07
i jas pomisliv na istoto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај within Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2010 во 11:29
Поголеми принтови од А3 воглавно се прават на плотер, во ПРОМЕДИА знам дека принтаат и големи димензии и дека имаат добар квалитет.

Ако некој принтал поголемо од А3 на плотер може најдобро да каже.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.