|
Ќоше за инспирација |
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Автор | |
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако тргнете да ја барате среќата....проверете: можеби сте веќе среќни!
Среќата е обично мала и неугледна, и многу луѓе не умеат да ја видат Изменето од Kali - 20.Октомври.2010 во 18:28 |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе погледнам назад...ми се чини
дека не ми преостанува ништо друго освен да умрам.... Кога ќе погледнам напред...ми се чини како од вчера да сум на светов. Иво Андриќ |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подобро е да се ризикува, отколку да се пропушти моментот.
Изменето од Kali - 16.Ноември.2010 во 12:15 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако во ќошето нема паУк,тогаш навидум чистиот таван е неицрпна инспирација за безсона ноќ...
погледнете.....нема да се покаете... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
o no no....tavanot e limit....ne bi vi preporacal gledanje na tavanot....sem ako nemate ogledalo na nego
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tajnata na uspehot i zdravjetovo vo zhivotot e povrzan so pranata i nachinot na dishenje.Dishi!
|
|
One_lovE
Сениор Ветеринарка Регистриран: 10.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите тежнееме кон големи авантури, кон неверојатни успеси без да разбереме дека вистинската авантура е одговорно соочување со нашето секојдневие.
Тука доаѓа до значај онаа реченица што сите имаат обичај да ја кажат - Живеј го секој ден како последен. Не во стил прави тоа што сакаш и гајле да не ти е ако не отидеш на работа тој ден. Туку кога ќе се разбудиме сабајле сваќаме дека имаме 24 часа на располагање да насмееме некој, на некој денот да му го направиме, да го дадеме нашиот максимум во тие 24 часа што ќе претставува еден чекор понапред до нашата цел(повисока функција, стипендија, повисока плата). Значи заборави на утре, утре ќе мисли за себе. Фокусирај се на тие 24 часа и дај им права вредност, искористи ги како да ти се последни на располагање. Доста често ако се обидеш да ја следиш оваа логика на почеток ќе се осеќаш добро во своја кожа, но потоа ќе видиш дека се ретки луѓето во околината што така гледаат на работите и си викаш - Толку се трудам да бидам позитивен и да помагам а другите со прст не мрднуваат и не се менуваат на позитивно. Некогаш и такви се луѓето но Не е важно продолжи и биди истраен во својата цел и биди секогаш позитивен. Буткај, колку и да ти е тешко само терај напред, секогаш се исплати. Можеби некогаш се преценуваш, некогаш се потценуваш ама само така ќе напредуваш и ќе се градиш како личност. И не заборавај не си сам, не има нас кои што се обидуваме да направиме мала разлика во овој свет, ама ако сме повеќе подобро ќе биде! Гледам досега Има дури цели 9 страни со мислења и совети од луѓе кои што ја сватиле вредноста на 24те часа. Одвоиле време да напишат нешто што на некој ќе му го подобри денот. И на крај ќе те прашам, Што денеска ти направи за да му го подобриш денот на некој? Изменето од One_lovE - 30.Ноември.2010 во 22:42 |
|
We must learn to be still in the midst of activity and to be vibrantly alive in repose.
|
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....се насмеав ...слушав.... .... гушнав |
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зачудувачки е како,
баш кога ќе се откажеш... универзумот наоѓа начин да шепне и олесни нов почеток.... |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КАКОВ УНИВЕРЗУМ, ЧОВЕКОТ Е 99% ИНАЕТ АСАМО 1% РАЗУМ... ОД СИЗИФ НИ Е ОСТАНАТО... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И тоа држи, што велиш
Инаетот е најдобра алатка за опстанок |
|
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледајте
со почит кон вашите лузни, тие се пишани споменици на вашата животна
битка и доказ дека некогаш сепак сте се бореле за нешто.....
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човекот не би требало да настојува да се реши од своите комплекси, туку да се помири со нив, зашто тие го одредуваат нашето однесување во животот. |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo toa letno kochan mraz utro ligavosta na mislata sekogash e postela na krevetot fakirski
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Внеси реплика | страница <1 78910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |