IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - A1 под полициска опсада??
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

A1 под полициска опсада??

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 56>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:48
 pa...prochitaj go samo ona...shto duri  i mali deca bi go razbrale i,

....se ke ti bide jasno !данамигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:54
Originally posted by brza brza напиша:

pa...prochitaj go samo ona...shto duri  i mali deca bi go razbrale i,

....se ke ti bide jasno !данамигнување
намигнувањеjasno mi e na mene se ...... ne sum od vcera .....a  malite decinja  se za zalenje seushte neznaat shto ke gi snajde vo nashata tatkovina

Изменето од Анастеа - 28.Ноември.2010 во 22:11
"If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:55
...ne beshe toa za tebe,изненадување

...tuku za nad tebe...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:56
газење%20од%20смеењеok kako i da e jas da si kazam
"If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:59
Originally posted by mariija mariija напиша:

газење%20од%20смеењеok kako i da e jas da si kazam

Originally posted by brza brza напиша:

...ne beshe toa za tebe,изненадување

...tuku za nad tebe...

Fight, fight!!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 19:52
Fakt e deka nishto od ono shto beshe prezentirano od opozicijata na A1 ne beshe tochno.

Samo se izblamiraa i kje ostanat vechno zabelezhani kako takvi vo makedonskata istorija. Koga kje dojde do slednoto glasanje onie snimki shto bea posocheni vo temava povtorno kje bidat aktuelizirani, pa lugjeto kje mozhat da se soochat so akterite koi ja ocrnija Makedonija pred svetskata javnost mislejkji deka stranskite sili kje gi podrzhat vo drzhavniot udar i deka taka kje se dograbat do vlast bez podrshka od narodot.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 20:42
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

абе сега...СДСМ...ама едно време и  ВМРО и Велија беа учк*р и гаќинамигнување
.
Ко јас и ти-спротивни симпатии-исти ставовиголема%20насмевка

Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 21:36
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Значи овде доаѓа онаа детската јас тебе анте, ти одговараш антек*рела.
Зборуваме за законитост,а ваму навредуваш ,демек јас ќе ти кажувам,а од каде знаеш јас кој сум и какво познавање имам,плус,твојот одговор со осветнички тон,јасно покажува се, значи некој треба да се треси пред тие од ујп,а ваму тие поставени од власта(партиски војници) и ќе зборуваме за законитост,стварно одговорот ти е на место и непристрасен.

Има многу други големи фирми што ги треселе разни инспекции па не правеле драми. Инспекторите ја преставуваат државата а не власта, кога ќе влезат во фирма и кога ќе се легитимираат овластеното лице во фирмата треба да им ги даде сите документи што се потребни да се изврши контролата па пред аргументите ќе се замолчат сите па и ако инспекторите биле партиски војници. Но тука не било баш така инспекторите се држени во некоја просторија што вработените од А1 ги понудиле со кафе и не им давале никакви документи туку ги изнесувале од просториите на фирмата. Кај комшијата кога ќе дојдат гости јас не одам да ги почастам кафе, па како новинарчињата ги понудиле кафе а станува збор за фирми на друг сопственик.

Изменето од Анастеа - 28.Ноември.2010 во 22:13
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 22:07
Мене ми е интересно тоа што во “разјаснување“ на дилемите се вклучени МТВ, Сител Канал 5 од една страна  додека и А1 од другата страна. Алфа, Телма, Алсат даваат кратки информации и толку.голема%20насмевка
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 22:16
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Мене ми е интересно тоа што во “разјаснување“ на дилемите се вклучени МТВ, Сител Канал 5 од една страна  додека и А1 од другата страна. Алфа, Телма, Алсат даваат кратки информации и толку.голема%20насмевка

Опозициони и позициони телевизии.
На Канал 5 и Телма вестите се ок, ова другово е мизерија.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 22:50

Значи овде доаѓа онаа детската јас тебе анте, ти одговараш антек*рела.
Зборуваме за законитост,а ваму навредуваш ,демек јас ќе ти кажувам,а од каде знаеш јас кој сум и какво познавање имам,плус,твојот одговор со осветнички тон,јасно покажува се, значи некој треба да се треси пред тие од ујп,а ваму тие поставени од власта(партиски војници) и ќе зборуваме за законитост,стварно одговорот ти е на место и непристрасен.

Горазд, во коментарите на Марија не гледам ниедна навреда. Ако ти гледаш нешто што јас не можам да видам - слободно посочи ми да реагирам. Можеби не ти се допаднал тонот со кој ти се обратила, но навреда сепак нема.

И ве молам сите, да ја продолжите дискусијата без навреди и етикетирања. Навистина е мачно секој ден да се опоменува и да се повторуваат исти нешта.

Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 23:33
Анестеа: зошто ми е избиршан делот од постот во кој го прашувам Горазд777 дали е свесен дека лаже?

Дали е недозволено на форумов да се обрне внимание на некој форумец дека лиферува неточни информации кое што во нашиот јазик е означено со зборот лажење?

Мислев дека завршив со учеството на темава но гледам дека продолжува спамот и намерата да се релативизира кривицата за обидот најбезочно да се изманипулира македонската јавност од страна ан А1 телевизија и од СДСМ.

Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Горазд777: Дали си свесен дека лажеш?

СДСМ го повикуваше народот да излезе на бунт и да ја руши демократски избраната власт.

И воопшто не е дискутабилно дека опозицијата ја направи оваа манипулација со јавноста. Можеш да се инатиш до 101 и назад, но самиот Велија вчера јавно призна дека новинарите одработиле за неговите интереси! Сега појасно ли е?

Изговорот дека новинарите на А1 биле изманипулирани за да се релативизира кривицата е посебна срамота за македонското новинарство.   Тие свесно учествуваа во манипулацијата со јавноста и Велија им вели се гордее со тоа. Молчеа пред јавноста знаејќи дека дошла инпекција, која била таму со саати, а глумеа не знаеле зошто се таму и глумеа дека се репресирани. И пази, се работи за инспекција која со месеци им се најавува и дури со години работи на случајот.

Ја избламираа цела држава во странство, сега не гледаат СИТЕ нас како да сме малоумни заради Велија Рамковски да затаи милиони евра данок, а Бранко да се обиде да дојде пак на фотеља (ако може).

Впрочем да не се повторувам, слушни ја Мирка Велиновска:

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/novinarite-od-a1-otkrija-mnogu-kriminali-no-ne-i-onoj-na-%E2%80%9Cpero-nakov%E2%80%9D-bb

Пријателе јас ти зборувам за државност ,а не за лага,ти си тој што се префрла од Велија(фирмите не се на него) до честа на власта.
И те молам ако за тебе се фактите оправдани од мирка(која е тешка пачавра од минатото и еклатантен пример на предавник(Вевчани мислам беше 1987),а сега е само обичен чакал на војната(тоа се западњачки предводници на војните во вакви лабави општества). ,Тогаш нема потреба да дискутираме, ти си имаш своја вистина со сопствени факти,а сигурно другите што мислат поинаку се нетокму. Ќе видиме кој е нетокму во времето што следи.
Ајде да одиме понатаму,добро велиш дека сдсм повикува на уривање на оваа "демократски избрана власт",во тоа имаш вистина, но дали НАРОДОТ се одзва, НЕ пријателе, народот не е наивен повеќе, Сега веќе станува сфесен за самите себеси за манипулацијата предизвикана од секоја власт, значи да застаниме на сопствена страна, страна на ПРАВДАТА;СЛОБОДАТА И ЧОВЕЧНОСТА, а не на интересите на некои други кои си ги полнат џебовите, но тоа е за прашање колку и зошто некои тоа толку жолчно го правдаат,а институциите го кршат законот.
Но да се навратам на ујп, цело време одрдени форумџии тврдат дека биле најавени претходно и тоа многу одамна,па ајде сега на кого му солите памет, а ваму ете спротивната страна тврдеше дека дента се најавиле и дошле веднаш. Од ова произлегува,на кого да му веруваме?,се разбира само на ЗАКОНИТОСТА,а овде е прекршена од двете страни.

Пријателе, еднаш пишуваш едно, друг пат друго.

Претходниот пост не ти беше за “државност“ туку во него ги повтори неточните тврдења за наводна “опсада“ на А1 телевизија и за наводно гушење на слободата на медиумите.

Додатно, напиша дека било дискутабилно дека опозицијата ја направила оваа манипулација со јавноста. Кога ти укажав дека воопшто не е дискутабилно, сега се вртиш и признаваш дека имало вистина во тоа.

Фактите се тие, МВР и УЈП многу убаво ја завршија задачата, а Мирка Велиновска концизно ја сумираше ситуацијата (впрочем затоа го постирав линкот, бидејќи е кратко и јасно). Но твојот аргумент е да ја нападнеш неа лично и да ја наречеш “тешка пачавра“ наместо да се осврнеш на кажаното од неа.

Не ти доликува така пријателе, како што не им доликува на А1 да се стават во функција на затајувач на данок -- сега веќе конкретно покажано дека е така -- на повикување на бунт против демократски избраната власт и да глумат лудило дека се репресирани во процесот на акцијата на УЈП.

Изменето од Persej7 - 28.Ноември.2010 во 23:41
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 23:38

Ве молам, да не се квалификувате како лажговци едни со други, сепак не е лесна квалификација.

Сите имаме различна перцепција за реалноста, сите ги гледаме истите нешта, но со различни очи.

Оставете простор низ дискусија на темите да се разбистрат нештата, ок? мир

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 01:08

Анестеа: зошто ми е избиршан делот од постот во кој го прашувам Горазд777 дали е свесен дека лаже?

Дали е недозволено на форумов да се обрне внимание на некој форумец дека лиферува неточни информации кое што во нашиот јазик е означено со зборот лажење?

Мислев дека завршив со учеството на темава но гледам дека продолжува спамот и намерата да се релативизира кривицата за обидот најбезочно да се изманипулира македонската јавност од страна ан А1 телевизија и од СДСМ.

Горазд777: Дали си свесен дека лажеш?

СДСМ го повикуваше народот да излезе на бунт и да ја руши демократски избраната власт.

И воопшто не е дискутабилно дека опозицијата ја направи оваа манипулација со јавноста. Можеш да се инатиш до 101 и назад, но самиот Велија вчера јавно призна дека новинарите одработиле за неговите интереси! Сега појасно ли е?

Изговорот дека новинарите на А1 биле изманипулирани за да се релативизира кривицата е посебна срамота за македонското новинарство.   Тие свесно учествуваа во манипулацијата со јавноста и Велија им вели се гордее со тоа. Молчеа пред јавноста знаејќи дека дошла инпекција, која била таму со саати, а глумеа не знаеле зошто се таму и глумеа дека се репресирани. И пази, се работи за инспекција која со месеци им се најавува и дури со години работи на случајот.

Ја избламираа цела држава во странство, сега не гледаат СИТЕ нас како да сме малоумни заради Велија Рамковски да затаи милиони евра данок, а Бранко да се обиде да дојде пак на фотеља (ако може).

Впрочем да не се повторувам, слушни ја Мирка Велиновска:

http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/novinarite-od-a1-otkrija-mnogu-kriminali-no-ne-i-onoj-na-%E2%80%9Cpero-nakov%E2%80%9D-bb

Пријателе јас ти зборувам за државност ,а не за лага,ти си тој што се префрла од Велија(фирмите не се на него) до честа на власта.
И те молам ако за тебе се фактите оправдани од мирка(која е тешка пачавра од минатото и еклатантен пример на предавник(Вевчани мислам беше 1987),а сега е само обичен чакал на војната(тоа се западњачки предводници на војните во вакви лабави општества). ,Тогаш нема потреба да дискутираме, ти си имаш своја вистина со сопствени факти,а сигурно другите што мислат поинаку се нетокму. Ќе видиме кој е нетокму во времето што следи.
Ајде да одиме понатаму,добро велиш дека сдсм повикува на уривање на оваа "демократски избрана власт",во тоа имаш вистина, но дали НАРОДОТ се одзва, НЕ пријателе, народот не е наивен повеќе, Сега веќе станува сфесен за самите себеси за манипулацијата предизвикана од секоја власт, значи да застаниме на сопствена страна, страна на ПРАВДАТА;СЛОБОДАТА И ЧОВЕЧНОСТА, а не на интересите на некои други кои си ги полнат џебовите, но тоа е за прашање колку и зошто некои тоа толку жолчно го правдаат,а институциите го кршат законот.
Но да се навратам на ујп, цело време одрдени форумџии тврдат дека биле најавени претходно и тоа многу одамна,па ајде сега на кого му солите памет, а ваму ете спротивната страна тврдеше дека дента се најавиле и дошле веднаш. Од ова произлегува,на кого да му веруваме?,се разбира само на ЗАКОНИТОСТА,а овде е прекршена од двете страни.

Пријателе, еднаш пишуваш едно, друг пат друго.

Претходниот пост не ти беше за “државност“ туку во него ги повтори неточните тврдења за наводна “опсада“ на А1 телевизија и за наводно гушење на слободата на медиумите.

Додатно, напиша дека било дискутабилно дека опозицијата ја направила оваа манипулација со јавноста. Кога ти укажав дека воопшто не е дискутабилно, сега се вртиш и признаваш дека имало вистина во тоа.

Фактите се тие, МВР и УЈП многу убаво ја завршија задачата, а Мирка Велиновска концизно ја сумираше ситуацијата (впрочем затоа го постирав линкот, бидејќи е кратко и јасно). Но твојот аргумент е да ја нападнеш неа лично и да ја наречеш “тешка пачавра“ наместо да се осврнеш на кажаното од неа.

Не ти доликува така пријателе, како што не им доликува на А1 да се стават во функција на затајувач на данок -- сега веќе конкретно покажано дека е така -- на повикување на бунт против демократски избраната власт и да глумат лудило дека се репресирани во процесот на акцијата на УЈП.

Евидентно е дека повеќе нема потреба да се дискутира,односно да се изнесуваат мислења,она што се сака да се постигне на извесен начин се постигнува кон одрдени членови на форумот,така е бадијала и пишување на постови,секако и овој пост ќе биде избришан но верувам дека ќе стигнеш да прочиташ. Тоа е една вистина,едно е да браниш вистина,а овде се гледа дека многу работи се отворија,а друго е да застапуваш само една страна,според мое мислење од корист.Колку и да сакате да навлегувате во дискусиите на одредени членови,вие само го давате непобитниот факт дека сте само вие во право,значи нема тука здрава дискусија,повторувам само пристрасни мислења и еве јас прв завршувам,повеќе не дискутирам во однос на оваа тема,другите можат само да ја бранат власта, а се разбира тоа ќе го прифатат само оние кои се од таа страна на монетата. Поздрав.

Изменето од Gorazd777 - 29.Ноември.2010 во 01:10
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3839404142 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.