IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - LOADING
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

LOADING

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: LOADING
    Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:11
Dragi moi povtorno jas,

vo eden razgovor deneska sosema sluchajno naidov, na eden tekst koj prezentira nekakva si izlozhba na nekoj koj sebe se narekuva ART I.N.S.T.I.T.U.T.E, naslovot- imeto na izlozhbata e LOADING a tekstot promotor na izlozhbata e sledniot:

"......

LOADING…

Доаѓа почеток на нешто ново, нешто инвентивно, нешто што ќе ве предизвика, што ќе ги разбуди вашите сетила за уметност.
Доволно беше одмор, започнавме со работа, се направи проект во кој се вклопени креативното виза ви инвентивното, апстрактното виза ви реалното, концептот виза ви визуелната претстава...

LOADING… LOADING…LOADING…

Се полневме со креативна енергија, така што едногодишната конструктивност ја оформуваме со изложба во каја што повикавме и наши колеги пријатели кои што на овој или оној начин беа дел од нас и со нас.
Ќе се запознаете со преобразбите на различната просторност и на двојната перспектива кои што ја насетуваат во перцепираниот свет што треба, во одредени случаи, да се покаже и во неговата тродимензионалност.
Таквата предиспонираност ја открива суштината на невидливите нешта што одеднаш преминуваат во она што е “обично”, во стварноста во која живееме.
Ќе се запознаете со подрачјето на евокација на енергија и се однесува на она што ние го имаме во себе, на самото наше битие, и она што постојано се восприема од надвор и кое што е трансцеденталност на нашето битие изразена низ нејзината енергија носејќи ја во себе и емитирајќи ја надвор од себе, воведувајќи една симбиоза со протомордијалноста на стварноста, односно со нејзината енергија.
Да се задржи моментот е невозможно но да се замрзне и да се украде барем дел од него, т.е да се визуелизира е една од можностите каде што тоа ќе го искусите...
Реалното, апстрактното, метафизичкото ,фото-концептите се важен сегмент на оваа изложба и каде што меѓусебно функционираат и се надполнуваат...

Арт И.Н.С.Т.И.Т.У.Т. со задоволство ве поканува на групната изложба LOADING… која ќе се оддржи на ден 27.11.2010 год, така што поканети се сите што не сакаат и што не поддржуваат како и тие што “многу не сакаат” да се дружиме и да ја започниме новата сезона на неконвенционална, авангардна современа уметност.

".............................................................................................................."

izdvojuvam dve rechenici koi vaka mnogu me zaintrigiraa okolu konceptot i afinitetite na ovie so called " ARTISTI " ....do stepen da moram da odam i da ja poglednam izlozhbata, moram da priznaam nemav zhelba nitu namera no posle ovoj tekst me nateraa....pa lichniot zakluchok okolu estetskata vrednost na istite kje vi ja pretstavam vo nekoj od narednite pishuvanja.

pa da go razgledame napishanoto...!!

prviot:

" Ќе се запознаете со преобразбите на различната просторност и на двојната перспектива кои што ја насетуваат во перцепираниот свет што треба, во одредени случаи, да се покаже и во неговата тродимензионалност "

"....preobrazbite na razlichnata prostornost...???...."

ova mi nalikuva na malku LIMBO talk...

"..dvojna perspektiva koi sto ja nasetuvaat vo percepiraniot svet ????.."

ova verojatno NESHTO OKOLU DUALIZMOT no ne sum bash siguren iskren da bidam posebno zatoa....

"...sto treba vo odredeni sluchai da se pokazhe i vo negovata trodimenzionalnost..."

prekrasno, fantastichno, ART ART ART totalen art...LUDILO sastavlljeno od bezbroj ludila na jednome mestu....))))))

vtoriot:

"Ќе се запознаете со подрачјето на евокација на енергија и се однесува на она што ние го имаме во себе, на самото наше битие, и она што постојано се восприема од надвор и кое што е трансцеденталност на нашето битие изразена низ нејзината енергија носејќи ја во себе и емитирајќи ја надвор од себе, воведувајќи една симбиоза со протомордијалноста на стварноста, односно со нејзината енергија.
Да се задржи моментот е невозможно но да се замрзне и да се украде барем дел од него, т.е да се визуелизира е една од можностите каде што тоа ќе го искусите..."

ova vekje ne mozham da go analiziram i komentiram, priznavam deka vo mene lezhi intelektualna nemokj da sovladam eden vakov dlabok koncept, bi zamolil nekoj ako mozhe so svoi zborovi da mi go doobjasni kazhanato......sto e mnogu mnogu e.....)))))))....!!!

AUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU..........!!!

ej ARTOV stanal mnogu komplicirana rabota i ne sum siguren deka kje mozham da go sledam posebno ne na institucijava ART institute, no kako sto rekov i pogore ovoj tekst E DEFINITIVEN RAZLOG DA JA POGLEDNAM IZLOZHBATA I DRAGI MOI DOKOLKU SE PREZENTIRA SO LUDILO KAKVO STO NOSI TEKSTOV KJE MORAM NA ARTOV DA MU PRUZHAM RAKA....!!

pozdrav

I.S

Изменето од Glecin - 28.Ноември.2010 во 18:13
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 18:27
monti pajton! :)))))))))
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 19:36
Im chestitam na tie shto go sostavile promocioniot tekst bidejki toj si ja zavrshil svojata rabota:

Originally posted by Glecin Glecin напиша:

izdvojuvam dve rechenici koi vaka mnogu me zaintrigiraa okolu konceptot i afinitetite na ovie so called " ARTISTI " ....do stepen da moram da odam i da ja poglednam izlozhbata, moram da priznaam nemav zhelba nitu namera no posle ovoj tekst me nateraa....

Toa e marketing vo akcija.

Ne se machi da go analizirash napishanoto... negovata cel bila da te zaintrigira i da te natera da dojdesh na izlozhbata.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2010 во 22:26
Ako e ova nachinot na funkcioniranje na "marketing vo akcija" veruvam deka svetot namesto nanapred kje se dvizhi nanazad, no kako i da e kje porazgovarame povtorno koga kje ja vidam izlozhbata pa poadakvetno kje porazgovarame za celosnoto dozhivuvanje !
BTW sum posetil dosta web portali i umetnichki prezentacii i ne sum sretnal dosega volku dlabok i promislen koncept !!!

pozdrav

I.S
Кон врв
art institut Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Ноември.2010
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај art institut Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 00:51
Zdravo jas sum eden od osnovachite i chlen na Art INSTITUT imeno slikar magister za likovni umetnosti i jas go pishuvav tekstot.

Znachi gledam deka ljugeto vednash se zafakjaat za onie raboti za koi shto nema potreba da se kreva tolkava buka.

Tekstot beshe edno moe gledishte na del od delana na izlozbata za koi shto 100% stojam zad kolegite i gi poddrzuvam, no isto taka beshe namenet da isprovocira posetenost na nashiot kolektiv.

Gledam deka vie blogerive nemate popametna rabota otkolku sedenje na pc i klukanje i kje ve zaprasham Glecine dali ste kriticar, filosof, istorichar na umetnost, lektor, shto imate taka buren stav za eden obicen tekst pritoa naglasuvam tekst od umetnik koj shto ima za pravo da gi pisuva rabotite kako shto toj gi gleda i chuvstvuva ili ste samo plukach na neshtata?

Ako sakate podetalno da razgovarame pominete vo Art INSTITUT ( stariot Geoloshki institut) od 17:00 do 20:00 casot, videte ja izlozbata i kje razgovarame i za tekstot ( koj shto gledam deka mnogu ve pogodil) i za delata pa vaka so "golem struchnjak" za umetnost kako Vas bi sakal lichno da razgovarame a ne po forumchinja.

So pochit,

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 06:39
....)....ova stanuva interesno...)..!!!

pred da Vi odgovoram,

se izvnuvam pocituvan Magistre kako vi e Imeto i Prezimeto ??

Jas sum Igor Spiroski:

http://www.linkedin.com/profile/view?id=92156645&authType=name&authToken=xr3X&pvs=pp&pohelp=&trk=ndir_viewmore

vo ochekuvanje na odgovor od vasha strana

P. S Cisto da se zapoznaeme Magistre pred da Vi odgovoram!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 06:47
Eve edno intro pred da odam na rabota:

sledi tekst odgovor na Ladislav King t.e Magisterov ....)....!

Ladislav Care sto mislish so kogo si imash ti rabota....?????

...))))))))).....!!

cccc......auuu Turska serija ej.....!!

I. S
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 13:20
Igor pred nekoe vreme bev del od edna izlozba vo art institutot iako ne sum del od taa banda...
i da, navistina tamu ima magistri, akademski slikari, umetnici, koi rabotat, slikaat i go odrzuvaat art institutot

mozebi e podobro da go posetis prvo mestoto, da vidis sto se slucuva i da pisuvas potoa otkako kje ja imas celata slika

samo da te potsetam deka ti bese eden od najzestokite na forumov koga na plagijat se pojavi edna kritika za izlozbata na Zvonko Plavevski, a avtorot na tekstot ne bil da ja poseti. Neznam zosto go pravis istoto ona protiv koe si reagiral, si protestiral, i si kritikuval ocenuvajki go kako nekorektno.

Uzasna e sposobnosta na lugjeto vo ovaa drzava da se delat, da kritikuvaat neosnovano, da osuduvaat, da bojkotiraat i sabotiraat. I ova ne se odnesuva direktno na tebe tuku na situacijata vo MKD! Navistina mi e krivo sto sme tolku prokleti i na 2.000.000 mozeme da se podelime na 20 milioni grupi koi kje vojuvaat megju sebe

IMHO tekstot za izlozbata e pretenciozen (No toa si e pravo na organizatorite), a loso e sto datumot se pokolpi so izlozbata Ulica, no i toa e del od nasata tazna realnost (milion pati do sega se slucilo koncertite na vrvni svetski muzicki imina koi ne doagjaat vo MKD sekoja godina, da se pokopat vo ist datum). Sepak mislam deka treba da im dades shansa na ekipata od Art institut. Lugjeto se trudat i rabotat nesto celosno nezavisno, a i koj znae mozebi od toj institut kje izleze nekoj nov velikan na makedonskata umetnost

izmenata vo tekstov e zdebelenoto

Изменето од Александар_А - 30.Ноември.2010 во 16:16
Кон врв
art institut Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Ноември.2010
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај art institut Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 15:59
Pochituvan Igor,

Jas sum Naumoski Blagojce - Bane, likoven umetnik i jas go pisuvav promoterskiot tekst.

Neznam so kogo si imam rabota no izgleda so nedovolno obrazovana lichnost ( ivinete no taka s edeklarirate) koja shto samo sedi do pc i pluka na se i si igra kritichar na umetnost shto e zalosno navistina zalosno.

Jas nema da padnam pod Vashe nivo i da se raspravam sega na forumov za eden tekst bidejkji vie ne ste ja svatile sushtinata na toj materijal.

I gledam mnogu silen ste na zborovi pa povelete na nasa teritorija na Art institut bujrum ( gledam deka ste po turski serii) pa da razgovarame a ne samo po forumi.

Imeno ova sum jas:

http://www.artslant.com/global/artists/show/107733-naumoski-blagojche-bane

Pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 17:18
Dimi:

mislam deka ne se obrativ na Shpanski za da ne se razbereme:
zabeleshkata e jasna,

tekstot sto povikuva na izlozhba e motivot na mojot komentar i JASNO I GLASNO UKAZHAV DEKA IZLOZHBATA I TAKANARECHENIOT "INSTITUT ZA UMETNOST" NE SE DEL OD MOJATA KRITIKA IAKO ISTATA UKAZHUVA NA MOTIVOT I KAPACITETOT NA ART INSTITUTOT PREKU ANALIZA NA TEKSTOT KOJ IMA NAMERA DA SE OBJASNI SEBE SI t.e pogore spomenatiot.

Uzasna e sposobnosta na lugjeto vo ovaa drzava da se delat, da kritikuvaat neosnovano, da osuduvaat, da bojkotiraat i sabotiraat i da analiziraat i ukazhuvaat na nepostoechki neshta, taka da Dimi opushti se i uzhivaj !!!

POZDRAV

I.S

izmenata vo tekstov e zdebelenoto

Изменето од Александар_А - 30.Ноември.2010 во 16:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 17:28
Ladislav King !!!!

.....imav namera da ti odgovoram no gledam si go izbrishal tekstot...(...!!

bash shteta, imashe prekrasni traktati za analiza- uchestva na megjunarodni domashni izlozhbi klasa na profesori objektivi prijateli neprijateli ova ona....

hmmm bash shteta, se nadevam vo nekoja druga prilika....

pozdrav

I.S

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2010 во 18:24
G-n Naumovski Blagojche - Bane,

bash ubavo shto se zapoznavme, eve kje pretpostavam deka toa ste navistina Vie sto vo golema mera mi gi poednostavuva neshtata, t.e kje mozham da razgovaram so chovekot avtor na TEKSTOT- CEL NA MOJATA KRITIKA.

Veruvam nabrzo kje razberesh so kgoo si imash rabota no zakluchokot deka razgovarash so nedovolno obrazovana lichnost ti e LESNO greshen, gresen ti e zakluchokot i deka razgovaras so chovek sto POSTOJANO sedi na svoeto PC, greshen ti e zakluchokot i deka imam PC, greshen ti e zakluchokot i deka plukam na SE...... no imajki go predvid faktot deka Vie ste avtor na KONTROVEZRNIOT TEKST, vashiot zkluchok voopshto ne me zhacuduva.

Ve molam nemojte da si dozvolite da padnete pod Vasheto nivo, toa navistina bi bilo premnogu nisko a da padnete pod MOETO NIVO veruvam ne mozhete bidejki ste premnogu komplciran chovek za sporedba so nivoto na eden volku ednostaven chovek......no ubavo e da se znae deka razgovarame na isto nivo.....!!!

a koga vekje razgovarame na ISTO nivo

NE JA PRIFAKJAM VASHATA PRIKAZNA ZA RAZLIKATA VO NIVOA KAKO OPRAVDANIE DA NE GO OBJASNITE TEKSTOT STO STE GO " OBMISLILE " I " NAPISHALE ". AVTOR STE I NOSITE DOLZHNOST KOGA NEKOJ OD JAVNOSTA NA KOJA I SE OBRATIVTE SO TEKSTOT ( INAKU SO OVOJ TEKST PREKU FACEBOOK ME POKANIVTE NA IZLOZHBATA ) KJE VE ZAPRASHA DA GO POJASNITE, NO VEROJATNO TOA E SAMO DOBLEST NA VISTINSKITE I ISKRENITE UMETNICI I ODTAMU VLECHAM PARALELI ZA " UMETNICHKATA SILA " NA INSTITUTOT I DOKOLKU SAKATE TOA DA BIDE POINAKU POVELETE OBJASNETE.

MOE LICHNO MISLENJE E DEKA TEKSTOT STO JA OPISHUVA IZLOZHBATA E KOMPLETNO NEBULOZEN, HAOTICHEN I NERAZBIRLIV NAPATI I INTELEKTUALNO... ISTOVREMENO SMESHEN I PATETICHEN.
KOGA KJE NAPISHETE TAKOV TEKST BI TREBALO DA BIDETE SVESEN DEKA NEKOJ OD LUGJETO NA KOJ IM SE OBRAKJATE MOZHE DA JA PROCHITAAT VASHATA " DLABOKA PROMISLENOST " A AKO NE STE POMISLILE TOGASH STE GI POTCENILE STO E VO NAJMALA NAVREDLIVO.

ZOSHTO VELAM DA VE PROCHITAAT, ZATOA STO MISLAM DEKA POENTATA JA STAVATE NA NERAZBIRLIVOTO KAKO LIGHT MOTIV VO SVOJATA SAMOPROMOCIJA, A NELI SE STO E NERAZBRANO VODI DO LJUBOPITNOST, FRUSTRACIJA I CHUVSTVO NA MALENKOST VO ODNOS NA PREZENTEROT NA NERAZBRANOTO, SO SAMOTO TOA AVTOROT NA NERAZBIRLIVOTO SE NAMETNUVA NA POVISOKO NIVO OD ONOJ STO GO NABLJUDUVA I OP ETE UMETNOST DOSTOJNA I VREDNA ZA POKLON- AS SIMPLE AS THAT.

eden kup profesori i magistri so vakvi finti niz drzhavata.

ISKREN SOVET, ISFRLETE JA PRETENCIOZNOSTA I FINTIITE VO VASHIOT KONCEPT I PRODOLZHITE DA SI RABOTITE SKROMNO I DOBLESNO KAKO STO MU DOLIKUVA NA EDEN UMETNIK.

A ZA " ARTISTITE " I NIVNATA SILA KAKO DEL OD " ART INSTITUTOT " DOZVOLETE PUBLIKATA DA GO KAZHE SVOETO,

A BIDEJKI I NIE POLUPISMENI ZA NESREKJA SME NAUCHILE DA CHITAME I PISHUVAME PO FORUMI SME PUBLIKA NEMATE DRUG ISZBOR OSVEN DA GO CHUETE ODEKOT NA VAHSATA UMETNOST NIZ NAsh*tE PRSTI I USTI a ako ste navistina dobri mozhebi i kje vi kupime neshto...)...!

NA " vasha " teritorija kje dojdam i kje ja poglednam izlozhbata, kako sto vekje objasniv pogore vo tekstot.

P.S BTW Imate impresivno portfolio ( za razlika od nekoj "artisti" na izlozhbata ) , VI SCHESTITAM, prodolzhete taka....!!!

pozdrav

I.S

Кон врв
LaBo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Мај.2009
Локација: Macedonia
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2010 во 01:33

.

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 22:53
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2010 во 10:04

Постовите кои беа надвор од темата се сокриени. Игор, изгледа не сте ме разбрале и сватиле како што треба. Не требаше да ги избришете туку измените постовите. Тоа е направено, така да сега може да си се вратите на темата.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,168 секунди.