IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - A1 под полициска опсада??
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

A1 под полициска опсада??

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 56>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 13:04
Од премногу аргументи, не можеме шумата да ја видиме.

Никој од нас не беше на лице место во А1, дента или ноќта...По мене, од она што го видов на ТВ, статијата во Дневник сосема верно го пресликува циркузов.

Но ајде....знам дека очите не ни гледаат на сите исто.

Изменето од Анастеа - 28.Ноември.2010 во 01:55
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 13:18
Дечки ајде срамота е да си префрлате како да браните некоја своја програма на форум.
Држете се за темата без повикувања и нека се води дискусијата
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Persej7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 21.Октомври.2010
Поени: 254
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Persej7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 14:09

fiks: дали помирителниот тон значи дека нема да има санкционирање на монте кристо за навредливите постови? Не завлегувам во уредувачката политика, само прашувам.

Kaili: не ли мислиш дека е битно дали е вистинито тоа што го пишувам, бидејќи за тоа зборуваме, а не на што личи?

Статијата што толку те одушевила, а мене пак ич, се обидува да изедначи кривица. Типичен македонски софизам, веројатно за да има мир во куќа. Уште во првата реченица вели новинарите биле злоупотребени, арно ама и полицијата била. Потоа вели имало манипулација на медиум, но повторува дека “експертите и новинарите“ тврделе знаеме сите што, при што им дава за право. И така во круг.

Затоа и реагирам на форумов и држам до кажаното. Едноставно не дозволувам Бранко Црвенковски да ме дупи во здрав мозок со таква аргументација како што е претставена во Дневник кога бевме сведоци на претходно припремената театарска претстава!

П.С. Има најава по кулоарите за новата серија: “Кога Птиците пеат“ во повеќе продолженија, а актерите се новинарчиња.

Изменето од Persej7 - 27.Ноември.2010 во 18:24
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 16:04
Originally posted by монте кристо монте кристо напиша:

eve ova mozebi e pomalku nezavisno za tebe koga policijata doaga od dnevnik

Јас лично Катерина Блажевска ја читав редовно и ми се допаѓаше нејзиниот сатиричен тон се до денеска. Од денеска прекратувам да ја читам од едноставна причина што сите оние кои не се загриживме за како таа вели ...
П.С. За оние „самосвесни“ граѓани, кои повеќе се загрижија за прекинот на епизодата од „Кога лисјата паѓаат“ отколку за преносот од „Кога полицајците доаѓаат“, се обидов директно од Истанбул да им обезбедам информација како ќе заврши четвртата сезона на популарната серија: Значи, Лејла ќе му роди дете на Огуз, Неџла по смртта на Џем ќе си ја бара среќата, Ферхунде ќе сака да се врати во семејството Текин, Фикрет ќе ја убие Џеврие и ќе оди во затвор, а Али Риза ќе преживее инфаркт и ќе остане прикован за инвалидска количка. Петтата сезона од серијата се' уште не е снимена. .
не нарече “самосвесни“.Да сме самосвесни оти ни се смачи да ја гледаме мизеријата и  демагогијата на политичарите, ама и на новинарите
И благодарам за “вложениот труд“ ама ич не требаше да се мачи. Читаме и ние “.директно од Истанбул“
Нека застане пред огледало и нека се праша онака сатирично зошто на крај “ние самсвесните“ одлучивме да гледаме како сестрите си ги грабаат мажите, како за проневера одат во затвор полуксузен од домовите на многумина во нашата ни дежела. Поарни ке ги гледаме лисјата отколку да ги слушаме и гледаме нашите новинарчиња како во еден период фалат едни, па после други, а ги напаѓаат тие кои претходно ги воздигнуваа до небо.
Кога ќе се опраат тие, ќе се отсамосвестиме.
Згреши Кате, многу згреши ссамосвесни“тага
И пс. И без нејзиното учество, бидна и директниот пренос на “Како новинарите ги буткаат полицајците“ и “ Како полицајците стојат мирно и се чудат како да се справат со жени?“
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 16:18
И во прилог на претходното, да додадам, загрижени бевме ние “самосвесните“ (очигледно и Горан е во наш табор) за две работи
Чис­ти гаќи
Првата е дека на Латас му пропадна вечерата со Цеца. А втората е што не дознаваме до кое дереџе дошле Ферхунде и Џеврие.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 19:24

paaa..papapaaa...za dva dena ...36 lista?!збунетост...ova dosega ne bilo tuka,..stoposto!изненадување,....a, sve zivotno vazno im kachija na ovie i,...ni da zucnat za toa,

....papapa..papaaa...bog da chuva!изненадувањеизненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 19:57
Originally posted by brza brza напиша:

paaa..papapaaa...za dva dena ...36 lista?!збунетост...ova dosega ne bilo tuka,..stoposto!изненадување,....a, sve zivotno vazno im kachija na ovie i,...ni da zucnat za toa,

....papapa..papaaa...bog da chuva!изненадувањеизненадување

А ја си викам што те нема да речеш нешто за чичко Вељо или Амерички батак
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 20:04
...bez gajle,......Ao imaat stopostotna poddrshka od mene,да

...osven ako nemaat navistina nekoj udel vo...ona ...izbegnuvanje na plakjanje danok ,...na bilo kakov nachin...( iako   , troshenjeto na danochnite pari voopshto ne mi e po keif...kako i na povekjeto!)

,,,iinache,..petpari ne davam ovie shto vikaat...izgubija sekakov kredibilitet da mi kazuvaat kako i  shto bilo...не

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
The_Boss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GFX Designer

Регистриран: 31.Март.2010
Поени: 948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај The_Boss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 20:51
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

И пс. И без нејзиното учество, бидна и директниот пренос на “Како новинарите ги буткаат полицајците“ и “ Како полицајците стојат мирно и се чудат како да се справат со жени?“

respekt za ova mamamd
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 20:53
а што е со парите кои власта незаконски му ги дала на Велија?
всушност...веројатно прашувам глупости...сигурно Велија лаженамигнување
власта е чиста ко солза...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
The_Boss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
GFX Designer

Регистриран: 31.Март.2010
Поени: 948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај The_Boss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 20:58
Во објектот на ул. Перо Наков б.б (каде што е сместена и А1) беше спроведена инспекција од УЈП. Предмет на истрагата беа шест фирми и тоа :

1. „Синим“
2. „Време ЕЦ“
3. „АКС-тра“
4. „АКСТРА трејд“
5. „+ продукција“
6. „ Печатница К.П Мисирков“

Целта на истрагата е сомнението за затајување на данок во висина од над 7,5 милиони евра. УЈП доставиле уредна најава документите да бидат подготвени уште на 25.10.2010 , а инспекторите се обиделе на 22.11.2010 да извршат увид , но не им било дозволено. Потоа се пристапило кон, барање на судски налог кој го добиле и на 25.11.2010 во 14 часот се обиделе да извршат ревизија на документите, но повторно биле попречени. Поради тоа во 17:00 часот е побарана полициска асистенција. Ниту А1, ниту еден нејзин новинар не е предмет на истрагата. Нека се знае вистината, нека престане бранењето на криминалот на истите лица кои 15 години безрезервно го поддржуваат!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=af_xwZzaQdU
Поради неплатени сметки, ИДИВИДИ го исклучи потписот на The_Boss.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 21:07
ма знам..ова го научив напамет...
туку и јас сум за ова-
нека престане бранењето на криминалот
ама ова да важи за СИТЕ БЕЗ ИСКЛУЧОК
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Petkovsky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Petkovsky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 21:29
Досадни се и едните и другите. Нека апсат ако апсат, или нека заќутат веќе.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2010 во 21:29
значи навистина не ми е јасно како може народов толку да се здави на чаршиски муабети и шпекулации од два продадени медиуми кои позади себе имаат доза на криминал
не ми е јасно како може и А1 и властите во рок од 24 часа да кажат 1000 различни вести и информации за истиот настан и народот истовремено да поверува на сите нив
не ми е јасно зошто ниеден авторитетен не кажа ништо конкретно додека беше целата збрка, нити од А1 нити од МВР, туку почнаа да се појавуваат после два дена и тоа зад штитовите на своите медиуми
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.