IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - A1 под полициска опсада??
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

A1 под полициска опсада??

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 56>
Автор
Порака
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:34
мртвое****е и лешинарите се секогаш кај трупот , во оваа држава во оваа таканаречена демократија се и сешто се политизира ....

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:41
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:34
Originally posted by Македон Македон напиша:

Секако, но како ќе ја вардиш демократијата со портрети на Тито и социјалистички симболи? Или сакаш да ми кажеш дека социјализмот е демократија?!

Јас не гледам смисла во бранење демократија со симболи кои претставуваат тиранија и диктатура.

Koi socijalistichki simboli te voznemiruvaat ?

-Srpot i chekanot ?
-Petokraka ?
-Crvena boja ?

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:41
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:36

Српот и чеканот и црвената петокрака не се ли симбол на социјализмот?

Како некој не убедува дека треба да ја браниме демократијата со симболи од тој период?

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:41

Druze Makedon so pochit kon tebe ne bi sakal da analiziram od kade e taa antipatija kon solicjalizmot i komunizmot .

Srpot i chekanot gi ima na grbot na Avstrija na pr. Ovoj simbol oznachuva rabota ili rabotna sila .
Iskreno mene crvenata boja me potsetuva na crvenata ulica na Amsterdam i Frankfurt i mnogu me asocira na sex ama sepak toa e samo mojata pokvarena fantazija .

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:42
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:43
ова као во вицот “ми се допаѓа начинот на кој размислуваш“ , во стварност проекцијата на нашата психа , каде за некој српот и чеканот се одраз на слободното движење на пролетаријатот од едно време , за друг е олицетворение на масовен убица или сл
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:46
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Druze Makedon so pochit kon tebe ne bi sakal da analiziram od kade e taa antipatija kon solicjalizmot i komunizmot .

Srpot i chekanot gi ima na grbot na Avstrija na pr. Ovoj simbol oznachuva rabota ili rabotna sila .

Iskreno mene crvenata boja me potsetuva na crvenata ulica na Amsterdam i Frankfurt i mnogu me asocira na sex ama sepak toa e samo mojata pokvarena fantazija .

Пријателе, ѕвездата на знамето на СКЈ,СКМ, СР Македонија, СФРЈ и СССР не е ли симбол на социјализмот? Еве и визуелно да се видат некои интересни нешта

Знаме на СКЈ

Сепак, со истакнување симболи од времето на оваа единствена партија, каде што демократијата била непознат поим, не се брани демократијата.

Еве го и знамето на СР Македонија

Тоа е исто како некој со карта на Голема Бугарија, Голема Србија или Голема Грција да излезе и да каже дека се залага за независна Македонија. Или пак со портрет од Сталин да каже дека се бори за капитализам.

Би било парадоксално, како и во овој случај.

Изменето од Македон - 26.Ноември.2010 во 14:56
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:52
Sekoj moze sho saka da kaze , nekoi zborovi se polseni od vozduh .
Nie gragjanite se zalime na pristrasno informiranje na TV a samite nie ne sme vo sostojba da bideme objetkivnni i informaciite koi gi primame da bidat so doza na rezerva kao na pr. mozebi e taka no mozebi i ne e .

Ovie Titovi sili jas ne gi primetuvam za mene se isto sho i Boki 13 . Nekoi lugje ednostavno ne sakaat da rabotat neshto poshteno i se spremni da pravat rezil od samite sebe kako bi se steknale so publicitet....mnogu e ednostavno samo treba da nemash sram .

A inache prijtele Amerika ima peeset takvi petokraki na nacionalnoto zname pa nema vrska so komunizam , za niv toa e zvezda .
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:56
после целовечерното шоу,заебанцијата со лисјата и силните кордони ,а најмногу откако сите убаво погледнавме директно во очите на оние крвнички желни за власт и оние крвнички желни да останат таму останува горчлив вкус во устата....
има ли морал оваа држава?
има ли некој кој нема цена на купување?
има ли некој поштен и промислен бе во државава?
факт е дека долговите и обврските кон државата мора да се платат...ние обичните граѓани добро сме го почувствувале на своја кожа.
оние пак кои се полни со пари од пљачкање на народот појма немаат што е тоа долг и обврска...
сите треба да бидат протресени...не селективно...

само мислата ми е...можеше ли власта да го направи тоа малку посуптилно?
без циркузи и без драми?
и најголемата грешка по мене,никој не истапи добри два часа од власта да објасни што се случува
тоа не навлече на мислата дека нешто смрди во власта
а смрди и во дворот на Велија...и тоа ужасно...
за опозицијата...ха..не сакам ни да ја спомнам
после првиот апел за помош од страна на А1 ги видов во ходникот на А1 опозициските партиски војници од мојот град...кога ли стигнаа брезбунетост... и тоа „неорганизирано...онака на своја рака„
никој не смее да влезе а пред наши очи влегуваа и тоа масовно...

и ако мислев дека постојат независни новинари,денес веќе немам дилема
КАЈ НАС ТАКВИ ГИ НЕМА
снимен материјал за вести на неотпакувани касети....ајдеееееее...значи покрај политичариве, и новинариве не сметаат за овци...
браво бе..алал да ви е што сте толку „независни“...кој карактер човече...сите до еден!
и на крај -да оставиш бе цела нација да не види дали Неџла ќе се омажи заради ефтин и пред се МИЗЕРЕН политички маркетингголема%20насмевка

не ми е јасно како само новинарите можеа ладнокрвно да учествуваат во ваков бламне%20зборувам
всушност...јасно ми...добро им ги наполниле џебовите ваљда,пошто образ знаеме дека немаат
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 14:59

Sekoj moze sho saka da kaze , nekoi zborovi se polseni od vozduh .
Nie gragjanite se zalime na pristrasno informiranje na TV a samite nie ne sme vo sostojba da bideme objetkivnni i informaciite koi gi primame da bidat so doza na rezerva kao na pr. mozebi e taka no mozebi i ne e .

Ovie Titovi sili jas ne gi primetuvam za mene se isto sho i Boki 13 . Nekoi lugje ednostavno ne sakaat da rabotat neshto poshteno i se spremni da pravat rezil od samite sebe kako bi se steknale so publicitet....mnogu e ednostavno samo treba da nemash sram .

A inache prijtele Amerika ima peeset takvi petokraki na nacionalnoto zname pa nema vrska so komunizam , za niv toa e zvezda .

Zen, јас не мислев на секоја ѕвезда, туку на црвената ѕвезда, заедно со српот и чеканот, како што е на знамето на СКЈ. Јас немаше да кажам нешто, ако на ТВ не го покажеа тоа. За настани кои ги тврди едната или другата страна, а кои не беа покажани на телевизија, да видиме со свои очи, не коментирам, ниту верувам додека не видам. Тоа што го видов, тоа и го коментирам, останатото не го коментирам, затоа што со свои очи не го видов.

А тоа беше парола за борба за демократија со социјалистички симболи.

Тоа и беше целта на коментарот. Се надевам некој ќе објасни зошто се случи тој парадокс.
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:21
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

„никој не смее да влезе а пред наши очи влегуваа и тоа масовно...и ако мислев дека постојат независни новинари,денес веќе немам дилемаКАЈ НАС ТАКВИ ГИ НЕМАснимен материјал за вести на неотпакувани касети....ајдеееееее...значи покрај политичариве, и новинариве не сметаат за овци...браво бе..алал да ви е што сте толку „независни“...кој карактер човече...сите до еден!

На ова цело време и посочувам. Angelina погоди во срцевината на проблемот.

Како некој се обидува пред нашите очи да глуми нешто, а самиот да се бутка во полицијата, да говори невистини со неотпакувани касети, а во исто време да организира емисии со многу гости каде "никој не смее да влезе", за на крај да ни тврди дека е упад во демократијата тоа.

Никогаш ништо не ми пречи толку, колку што ми пречи тврдењето дека нешта кои се случуваат пред очите не се тоа што се.

Тоа е и најголемиот проблем овде.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:22
Originally posted by Македон Македон напиша:

Zen, јас не мислев на секоја ѕвезда, туку на црвената ѕвезда, заедно со српот и чеканот, како што е на знамето на СКЈ. Јас немаше да кажам нешто, ако на ТВ не го покажеа тоа. За настани кои ги тврди едната или другата страна, а кои не беа покажани на телевизија, да видиме со свои очи, не коментирам, ниту верувам додека не видам. Тоа што го видов, тоа и го коментирам, останатото не го коментирам, затоа што со свои очи не го видов.

А тоа беше парола за борба за демократија со социјалистички симболи.

Тоа и беше целта на коментарот. Се надевам некој ќе објасни зошто се случи тој парадокс.

Gledash....za ovakava iskrivena percepcija pishuvav...
Treba nekoj da objasni paradoks za pojava na nekoi slabo avtoritetni lugje so somnitelni simboli A dvesta policajci pred TV kukja e sosema normalna rabota .
Defokusiranje od relanata situacija bi bilo soodvetna dijagnoza !

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:44
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:30

Gledash....za ovakava iskrivena percepcija pishuvav...

Treba nekoj da objasni paradoks za pojava na nekoi slabo avtoritetni lugje so somnitelni simboli A dvesta policajci pred TV kukja e sosema normalna rabota .

Defokusiranje od relanata situacija bi bilo soodvetna dijagnoza !

При повик за асистенција од страна на државен орган, конкретно, финансиската полиција и УЈП, полицијата е должна тоа да го овозможи, независно под кои околности. А како што кажав погоре, доколку е во прашање потреба за проверка, а не може да се постигне во текот на денот, даночните службеници остануваат и навечер, не важи за нив она работно време што важи за другите јавни службеници.

Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:45
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:32
Minatata godina pojdov do edna prodavnica na golemo da kupam nekoi potroshni raboti koga pred vleznata vrata, na plochnikot od ulicata zabelezhav nekolku policajci i dva choveka vo civilna obleka.

Prvin pomisliv deka doagjaat i tie neshto da podignat od prodavnicata, koga samo shto pristapiv do vratata edniot civil ja ispruzhi rakata kon mene i mi reche deka ne mozham da vlezam.

Koga go prashav zoshto mi veli taka, mi pokazha policijska legitimacija i mi reche deka se vrshi inspekcija za zataen porez i nikoj ne smee da vleze ili da izleze od firmata. Me prasha ushte dali rabotam tamu, dali sum redoven mushterija, shto kupuvam i dali imam zabelezhano nekoi nepravilnosti vo nivnata rabota.

Se obidov, onaka od interes, da go prasham za nekoi detali zoshto doagjaat vaka so ochigledna demonstravcija na sila, no toj me preseche po kusa postapka velejkji deka toa ne e moja rabota i nema namera da mi se otchituva.

Tolku.

Ne znam zoshto se chudite na ista takva akcija vo Makedonija i ja doveduvate demokratijata i redot vo prashanje koga drzhavata tokmu so takvata aktivnost go brani redot i ja odrzhuva demokratijata vo zhivot. Dozvoluvanje na anarhistichko odnesuvanje, pritajuvanje na porez, onevozmozhuvanje na inspekcijata da si ja vrshi rabotata, kako i javnoto dezinfomormiranje so povici za rushenje na vlasta ne e nikakva demokratija tuku anarhija.

Onoa shto mozhev do sega da razberam od vash*te komentari e deka odredredena grupa od opozicijata (veruvam deka ima i chesni lugje koi ne se slozhile da bidat del od vakvata malverzacija) ja zloupotrebila demokratijata za svoi lichni celi predizvikuvajkji organizirano javno bezredie.

Dokolku inspektorite, preku sobranite dokumenti i kompjuterski fajlovi utvrdat nezakonsko rabotenje i prikrivanje danok, ochekuvam deka opozicijata kje obajavi deka vlasta namerno gi falsificirala dokumentite za da go osudi sopstvenikot na A1.

Problemot e shto, posle javno obelodenetata vchershna maskarada, povekje nikoj nema da im veruva na takvite izjavi.

Samite si napravija mechkina usluga.

-------------------------------

Najgolemata tragedija sepak e faktot shto, za zhal, ova pokazha ushte ednash oti vo Makedonija nema vistinska zdrava opozicija. A drzhava bez barem dve kvalitetni opozicijski partii ne mozhe da smeta na seriozna demokratija za dobrobit na svojot narod.

Jas reshenieto voopshto ne go gledam vo pravenjeto na bilo kakva koalicija megju deneshnite opozicijski partii bidejki problemot ne e vo nivniot broj, tuku vo kvalitetot na nivnite lideri. Dokolku chlenovite na ovie partii sakaat navistina da se reinventiraat kje treba seriozno da razmislat za ova.

Vladeachkava partija navreme go uvide toa, so pravo go odstrani Ljubcho od svoite redovi i izvrshi svoja rekonstrukcija. Plodovite na toa renoviranje gi sobira denes.

Ochebijhno e deka istoto treba da go storat i SDSM so nivniot lider.

Na Makedonija potrebna e silna i kvalitetna opozicija.

Изменето од Messenger - 26.Ноември.2010 во 15:35
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2010 во 15:36
Слушам од министерката...Се поретпоставува...Чекајте луѓе...не може со претпоставки...Кога ќе се обезбедат докази и материјали...не се претпоставува туку УТВРДЕНО Е...Инаку СЕ ПРЕТПОСТАВУВА....за фирмите во ЧЕШКА...но нема истрага...или сами себе не се истражуваат????плазењеплазењеплазењеплазење
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.