|
Пофалби и жалби за Македонија |
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Битно е да градиш и крадеш... треба да ни е државно мото и да е посилно од устав
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da toa e mnogu podobro od
da krades i da ne grades Изменето од anakin - 20.Ноември.2010 во 20:37 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
каде е тука „многу подоброто“? |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nego gledam jas taka drzavata prethodno bila povekje ograbena
i sea???/ sakas dokazi??? mozebi sakas.. ama jas nemam namera da se prenemagam |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и нема јас што да докажувам, тоа се мои ставови базирани врз секојдневие, еве опозиционериве ги обвинуваат тие од позицијата со бројќи и факти, ќе речеш лажат, во ред, можеби е фалсификација и лага, ама каде се позиционерите да ги докажат своите изјави и тврдења? наместо тоа ги гледаме секој ден како ни филозофираат , не убедуваат и ни раскажуваат приказни, исто како и ти во моментов, а кога ќе згусне, тогаш никој не сака да даде коментар и изјавува дека не му се замарало со такво нешто, или што би рекол ти „немам намера да се пренамагам“ и додека сето ова се случува, никој нема намера да си ги објасни своите „проекти“ и нивната позадина ете тоа е и мојата критика кон македонија, константното кажување прикаски и тресење филозофии, без никаква документација потврда или било какви факти и статистики од сечија страна ако земеме било какви податоци од минатото и денес, ќе видиме дека ситуацијата е влошена и пази, со ова не се обидувам да го оправдам минатото, нее јас не сум тој што го брани нешто плукајќи туѓо, едноставно ти ја кажувам ситуацијата таква каква што е и каква што ја гледаме секој ден Изменето од zabegan - 20.Ноември.2010 во 20:58 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAKO E OVA
ODMA NEKA TE VRABOTAT KAKO SOVETNIK U VLADATA site nie sme najpametni, za zal |
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
arno vika onoj,...
..pobitno e da kradish ama ...i da gradish !
...a voopshto ne e bitno....shto gradish!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А она ...знаат ОВИЕ ако нема градиш...како ќе крадиж...Ако е домашен мермер...нема да може да плчатиш есеткратно поскапо....некојси гооолемец,а големите проекти...меѓународни и транспарентни...не се прилагодени за кражби...затоа не...Кради секаде кај се гради...и кога се сади, и кога се вади и кога се продава...додатно пари се додават...Весело...се разбира за розевите оптимисти...а за останатите...од црнила НИШТО НЕ ГЛЕДААТ...
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како да и веруваат кога знаат какви арамии ја водат...а и некадарни кадри...а и пилиштарци...а и се и сешто...за смеење на светот со нас...а за нас плачење...друго не ни преостанува...
|
|
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како и да е, граѓаните се свесни дека не не бидува па искрено си кажуваат што не мачи ама пусто поради инаетот кон другите се фалиме ѓомити сме НАЈ нај нај.... на светот. Безвредно е да си се лажеме себеси а комично е да ги лажеме другите затоа подобро е да се фатиме здраво за работата а не само да сме јаки на јазикот! |
|
Homo homini lupus est...
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
............
Еден грст народ а сепак една огромна нација. Наследници на Филип, на Александар, на Гоце, на Даме, на Никола.... Наследници на гордите Македонци. Ние... привилегираните... на плеќи го носиме бремето на една историја, на една цивилизација, на една култура која од самото постоење е достојна за почит. А токму тоа постоење е детерминанта на постоењето. И токму тоа не прави горди што сме Македонци, кои сепак не се запрашуваме за да си објасниме прво на себе си, а потоа на останатите, што значи да ја имаш таа привилегија. Да се биде Македонец значи да се биде горд не само на привилегијата, туку и на земјата која секојдневно ја газиме кога излегуваме од дома, кога шетаме по улица.... Да се биде горд на родната грутка со нејзините добри страни но, и со нејзините маани. На нашите привилегирани Македонски раце ја носиме историјата на нашата цивилизација. Аманетот на сите оние горди Македонци кои го дале својот живот за родната земја. Да се биде Македонец значи да се гордееме со нашата Македонска православна црква. Нашиот столб на постоење. Оној столб кој со векови наназад не потпира кога тлото ќе се разниша за ние сепак да останеме исправени и горди што сме Македонци. Горди на знамето. Она сонце кое не грее од самото постоење, кое е симбол на тагата и радоста на секоја македонска генерација. Она исто сонце кое ни ја топли душата кога ќе помислиме на Македонија, затоа што во Македонија е најсветло. Не нарекуваат националисти, а ние сме патриоти. Ни го негираат постоењето, а секој од нас на Македонски јазик ја прераскажува приказната на генерации и генерации Македонци. Ние многу добро знаеме дека сме постоеле, постоиме и ќе постоиме. Ни го негираат името, а не се свесни дека со тоа се негираат самите себе. Се однесуваат недемократски, а не знаат дека нам тоа не ни значи ништо. Само ме чудеше зошто толку многу се уплашија и се свртеа против еден грст народ. Тогаш сфатив! Ние знаеме што значи да се биде Македонец. Ние знаеме која е нашата привилегија. Ние знаеме чие потомство сме. Нашата вера е јака, мирољубива, ненаметната а нашето срце чисто. Чекориме по божјиот пат. Немаме потреба ниту од потврдување, ниту од докажување, ниту од признавање. Ние знаеме кои сме! Нас, историјата не признала. Нас, Библијата не спомнала. Пишувајќи му на Даме Груев, големиот Гоце Делчев вели:
Токму тоа поле е мегданот на кој со векови се калеле македонските јунаци. Тие сега се историја што не прави горди, затоа што биле на страната на вистината. Затоа што биле свесни што значи да бидеш Македонец. Да бидеш роден како Македонец, да проговориш на Македонски, да битисуваш на Македонски, да се бориш за Македонското достоинство, за Македонската цивилизација, за Македонските вредности.... Затоа, ние сме Македонци! Затоа сме горди патриоти кои ја сакаат својата земја. Ние сме потомци на големи Македонци кои ја пренесуваат како аманет својата цивилизација, од своите претци на своите идни поколенија! Има ли нешто поблагородно од ова?! Има ли нешто поголемо од Македонија, од Македонското?! Токму така.... Изменето од zamislena - 13.Декември.2010 во 20:40 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фали ме усто зар ќе те расчепам...
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |