|
Рајот и Пеколот според Христијанството! |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Messinger
1 Немам намера да те убедам.Искрено сакам да си како мене.
2 Знаењето е резултат на вера, а не на читање книги, схоластика, радосна последица на посматрачи на Бог.
3 Јас сум апсолутно слободен во правилата кои ми се дадени.(Свети апостол Павле посланија)
4 Додека не гледав се држев за правилата како за ограда.И сега се држам но знаам каде одам.Не дека гледам,туку да не се возгордеам дека можам без нив.
5 Од овде никаде не покавувам:знаење и сезнаење, и ништо досега немам научено а ако веке е така јас поново ке се држам за:Првите ке бидат последни а последните први, бидеки јас ке се намалувам за вистината да расте во мене, Бог да расте.
6 Треба човек да ја осети благодатта Божја.Бог да се всели во него.Да го одфрли својот рационален ум.Рационалниот ум кога е под грев, понекогаш кривиот пат му е прав а правиот пат крив.Зарем негрешиш човече.
7 Ни е ден православен христијанинне работи на одкривањењ на Творецот и самиот кажуваш како треба и зошто ваква реторика излишно ( со почит на вашиот труд и личност) не се познаваме би ме разбрал.
8 Сите недоразбирања се од Вашиот цврст и непоколеблив став Messinger како мислите дека нашиот став е вистински.Со убедуване дека Вашата апсолутност е точна.
9 Да до просветленост се доага точно преку Светиот Дух кој ни го покажува патот и вели дојди синко ваму и не бегај од овдека.А креаторот се вика Бог.
10 Трансцедентноста ни покажува дека можеме да ја менуваме нашата состојба во нашиот живот (преку вера)
11 Бог никого не искушува и никого не казнува. Демонот е тоа!
12 На Бог не му требаат слуги, демоните бараат слуги кои ке ги применуваат нивните пороци.На Бог нема што да му дадеме се е негово,а прости има а тоа се нашите демонски гревови кои само Бог можи да ги одврзе?
13 А сега дали на гаволот му треба гаволскисокреатор.
14 На секого што ке изрече хула против Отецот и Синот ке му се прости, но нема на оној кој нема да го признае Светиот Дух.
Тоа значи дека го отврлил Бог како Света Троица, кое нема од каде да го согледа.
15 Вака е, а не е така за нас. Изменето од aaaaaaaaaaaaaa - 07.Август.2006 во 15:39 |
|
aaaaaaaaaaaaaa
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до say Hi i Miralem
|
|
Miralem
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1056 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav i do tebe,prijatele.
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав и од мене до тој што ме поздравил!
|
|
sexyemma
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto be ovde tolku dolgi muabeti na coek da mu se zdosadi
|
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Меѓутоа Бог е непроменлив и неговите закони се вечни, така и смислата на она што не учи е секогаш иста. Формата може да се смени но суштината на верувањето е непроменливо. Така самоубивањето е суштинско правило спротивно на принципот 'Бог дарувал живот и човек не смее да си го одземе', а еве сведоци сме на многу самоубиства во името на Алах. И како се оправдува тоа 'Алах е голем, ќе прости'. Значи се оправдува на ветар 'Алах е голем'. Tаквиот бесмислен одговор пред Бога нема да помине на судот, бидејќи Господ не му дал на човекот беззаконско верување. Тогаш за секакви гревови луѓето ќе се правдаат само со "Алах акбар". |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За пофалба аааа.. |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ортодокс, види кажи за РАЈОТ И ПЕКОЛОТ .. оној "Вистинскиот" според ортодокс сектата! Пред да кажуваш за други, кажи тука малку за она каков и што е рајот и пеколот, како ви го напишал во Библијата оној .. како се викаше Павле беше .. или Константин?
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е коментар кој го пишувам за да не биде избришана темава како ’стара’
Ве молам продолжете со КОНСТРУКТИВНИ ДИСКУСИИ на оваа тема
Фала!
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |