IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Влијаеше ли Форум на вас?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влијаеше ли Форум на вас?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 12131415>
Автор
Порака
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 23:50
Originally posted by емил емил напиша:

Да.Така ми повлија ,че се оженив ........среќа
дасреќа
btw...vo realniot svet ne mi vlijaeсреќа
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 23:59
Нешто ме научи форумов...

Да не се зближувам со секого. "Секој на секого душман"....тоа го научив многу добро тука
А и научив дека некои луѓе се вредни за почит. Научив дека можеш некого многу повеќе да го засакаш како личност...од што некои луѓе мислат. Најсериозно. Можеби на крајот...баш тоа ќе те одалечи од форумот.

Со еден збор...влијаеше во начинот на размислување...
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 01:48
едно големо ДА!
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 12:34
ДА............
..ми влијае ама позитивно...си поминувам супер време овдесреќа
сретнав интересни луѓе...добри, фини и културни со кои баш ми е мило што си комуницирам.....големо%20гушкањеголемо%20гушкање
на реалниот живот исто така ми влијае позитивно...многу пати  кога не сум вклучена ми текнува на форум и  на некои смешки кои што ги напишал некој па си се смеам самата голема%20насмевкаголема%20насмевка......значи позитивно
инаку испив и две три кафиња со форумџики кои многу ги почитувам...големо%20гушкање

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 13:12
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Нешто ме научи форумов...

Да не се зближувам со секого. "Секој на секого душман"....тоа го научив многу добро тука
А и научив дека некои луѓе се вредни за почит. Научив дека можеш некого многу повеќе да го засакаш како личност...од што некои луѓе мислат. Најсериозно. Можеби на крајот...баш тоа ќе те одалечи од форумот.

Со еден збор...влијаеше во начинот на размислување...

Па и не ти треба форум за таков заклучок. Знаеш ли колку филозофски книги се напишани на таа тема? А сепак и не е се така црно среќа
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 13:27
Мразам филозофија.
Исто и такви книги.
Не се замарам со филозофирање затоа што некои работи немаат логика.
Затоа форумот ме научи тоа што тебе книгите те научиле.
Затоа што ниедна книга нема да те научи како што ќе те научи животот. Ниедна книга нема да те научи како да повредиш некого..или како да се повредиш себе.
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 13:34
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Мразам филозофија.
Исто и такви книги.
Не се замарам со филозофирање затоа што некои работи немаат логика.
Затоа форумот ме научи тоа што тебе книгите те научиле.
Затоа што ниедна книга нема да те научи како што ќе те научи животот. Ниедна книга нема да те научи како да повредиш некого..или како да се повредиш себе.

Те разбирам. Ама сакав следново да ти го кажам. Исто како што ние се расправаме пишувајќи тука на форум, исто така се расправале и филозофите пишувајќи книги/расправи, и најчесто пишувале за тоа, за односите помеѓу луѓето, какви се, какви треба да бидат, дали може да има подобрување и сл. Инаку се согласувам, тие не биле ништо посебно, освен во способноста подобро да се изразуваат и да ги формулираат мислите кои што ги имаат  и „обичните“ луѓе.

А инаку, Џим Морисон еднаш кажал, слаб е тој мудрец кој што од мудроста не може да извлече некаква полза и за себе. Тоа не мора да се однесува на материјалноста. На пример, Ниче направил вистински пресврт и во филозофијата, но и во психологијата на некој начин, а сепак полудел.

Изменето од Pat - 28.Септември.2010 во 13:35
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 02:04

И сега го читам ова после толку време..и пак си стојам на истото..

....само што сега можам да кажам дека форумот кај мене пробуди нешто што одамна го немав почувствувано..чувството да заштитам неколку личности околу мене. На чуден начин влијаеше...и сега некој филозоф на ова што го пишав може сто замерки да му најде...ама тој филозоф не бил во моја кожа..
Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 16:51
Dali imase nekakvo vlijanie forumot na meneразмислување........kategoricno NE......edinstveno moze da mi se podobri momentalnoto raspolozenie....i toa vo slucaj, ako ima dobar parner (ili partneri) za nekoja igricka.....inace toa sum,sto sumда
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 16:54
да среќа
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 16:57
Форум, кој форум ? Форум- от/ов?Форум- ите општо ?Списанието Форум ?

Изменето од DragancoLeskoec - 15.Ноември.2010 во 16:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 17:02
Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

Dragane komplciras gi rabotite,kako po obicajнамигнување.......se znae za koj FORUM nameneta temaда
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 17:07
Originally posted by zverka_ zverka_ напиша:

Originally posted by DragancoLeskoec DragancoLeskoec напиша:

Dragane komplciras gi rabotite,kako po obicajнамигнување.......se znae za koj FORUM nameneta temaда

Е во македонскиот јазик имаме членување, ова не е руски.И рускио да е таму барем падежи има ќе разбери читателот на шо се мисли.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2010 во 17:24
Za ruskiot jazik ima posebna temaда...ama......koga eden stranec uspeja da svati za sto se zboruva,ne e losho i TI da svatisда

da ne sum OFF......forumot me relaksira,iako ovaa tema ne mi e od omilenite.......ne sum po filozofija.......
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 12131415>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,641 секунди.