|
Самодовербата-клуч за сите врати? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Ноември.2012 во 22:30 |
|
Постојат моменти кога си присилен да си веруваш и не се прашуваш дали можеш, тоа е непоколеблива намера која за жал се јавува само кога имаме зорт
|
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samodoverba i egoizam isto e
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
инаку имам запознаено луѓе со таканаречена ‘вродена самодоверба‘ , ама без некоја поткрепа за истата... егоизам? или... -општа дилема |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Самодовербата се раѓа после клучот Инаку „АЛАТ“
|
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како ќе ја отвориш вратата без самодоверба? |
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za da uspee covek vo zivotot, neophodna e samodoverbata. |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога сме кај оваа тема , ми текна на басна со магарето кое немало самодоверба додека не ја пронашло лавовската кожа.
Знам дека повеќето ја знаат , но еве да се потсетиме како беше: едно мирно и послушно магаре се чувствувало немоќно на самото себе, на другите и на самиот живот. Еден ден се шетало по полето и видело кожа од лав и си ја наметнал лавовската кожа. Во тоа време од шумата истрчал елен и кога го видел магарето во лавовска кожа си помислил дека е лав и од страв побегнал. Потоа го здогледале и 3 зајаци кои исто така се уплашиле и побенале. Магарето с еохрабрило и одлучило да проба дали може да рика како лав. Успеало да ги исплаши сите животни во шумата. Потоа дошло во селото , а и таму селаните бегале од него. Сите биле исплашени од магарето во лавовска кожа, освен лисицата која му рекла: „ јас не ти се плашам, ти го препознав гласот, ти не си лав , туку магаре„ Селаните биле огорчени бидејќи магарето ги измамило , а сопственикот го натепал на магарето. Магарето немало многу самодоверба додека не ја пронашло лавовската кожа. Тоа ја имало карактеристиката на лавовска храброст во себе , но било концентрирано на своите слабости и стравови, што не допуштило да се истакнат останатите карактеристики . Ако во својата магарешка кожа успеало да ја открие својата храброст и лавовската бестрашност, тоа веројатно ќе било прифатени и почитувано од страна на животните во шумата и од селаните. Значи, потребно е да се согледа како не треба да се сокрива и да с ебега од своите слабости, туку да ги прифатиме како дел од своето драгоцено „јас„ |
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nesamodoverbata gi zatvora i sirum otvorenite vrati.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na vladeackata garnitura ne i e vo interes narodot da ja poseduva ovaa sostojba vo pogolemi kolicini bidejki toa podrazbira kriticka nastroenost i samoinicijativa koja moze lesno moze da i gi odzeme privilegiite
|
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali samodoverbata e klu4 na site vrati?! .... NE moze da Bide klu4 za site vrati Ali ZA nekoi moze ... ZA SEBE sigurno deka za pojketo moze ... a kako sto kaza Anakin ima luge vo svetot sto gi mrazat onije koj se polni so zamodoverba.
A jas licno mislam deka edna licnost treba da ima SAMODOVERBA da se ceni samiot sebesi ... za da moze da uspee vo nesto. |
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога веруваш дека можеш да постигнеш успех - тогаш и ќе се потрудиш да го направиш тоа... => повеќе врати ке успееш да отвориш
|
||
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oooo da samodoverbata e mnogu bitna..ako ti veruvas vo sebe,i si siguren vo nesto,mislam deka mozes da uspees
|
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За повекето да, но не и за сите.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |