IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 79>
Автор
Порака
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 09:02
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

„Но­ви­те ав­то­бу­си со стар­ски из­глед на гор­ни­от кат ќе би­дат
ви­со­ки са­мо 170 сан­ти­мет­ри. Во ко­ја фа­за од на­рач­ка­та
доз­на­ле де­ка вто­ри­от кат ќе би­де тол­ку ни­зок? Да­ли во Ки­на
ко­га ми­нис­те­рот за тран­спорт Ми­ле Ја­на­ки­е­ски се ка­чи за да го
раз­гле­да про­то­ти­пот? Или не­ка­де би­ло на­пи­ша­но, ама на­ши­те
го иг­но­ри­ра­ле тој факт? Мис­ле­ле де­ка Ки­не­зи­те се ше­гу­ва­ат. Лон­дон­ски­те
ав­то­бу­си на вто­ри­от кат се ви­со­ки 190 сан­ти­мет­ри. Ама тие се
го­ле­ми. А ние сме ма­ли. Тие се Ан­гли­ча­ни. А ние сме
Ма­ке­дон­чи­ња. Баш­ка што на­вед­на­та гла­ва саб­ја не ја се­че. Ако
пла­ни­ра­те де­ца­та да ги пра­ќа­те со ав­то­бус на шко­ла, нав­ре­ме
прес­та­не­те да им да­ва­те мле­ко. Да не по­рас­нат по­ве­ќе од
стан­дар­ди­те на ВМРО-ДПМНЕ. Ми­ле ре­че де­ка гор­ни­от кат бил
пред­ви­ден са­мо за се­де­ње. Ка­ко ќе се ка­чу­ва­ме? Во се­деч­ка
по­лож­ба? Или ќе нe ка­та­пул­ти­ра­ат сед­на­ти. И рач­ки за др­же­ње
не мо­ра да ста­ва­ат. Со гр­бот ќе се пот­пи­ра­ме на та­ва­нот. Па
и да се са­мо за се­де­ње, не мо­жеш по­ме­шеч­ки да одиш до
стол­че­то. Ко­га ќе се ка­чиш, ќе до­пол­зиш до се­диш­те. Две
ста­ни­ци пред да се сим­неш ќе до­пол­зиш до ска­ли­те и се фр­лаш
удо­лу. Ако во ме­ѓув­ре­ме ав­то­бу­сот не ак­не на не­ко­ја шах­та или
ле­жеч­ки по­ли­ца­ец, па да си ја скр­шиш гла­ва­та. Уш­те
от­се­га не­тр­пе­ли­во ги че­кам пр­ви­от ав­то­бус и се­че­ње­то
лен­та. Ни­ко­ла Гру­ев­ски мо­же и не­ка­ко ќе се на­пи­ка го­ре. Ама
Мар­тин Про­то­ѓер ќе мо­ра гла­ва­та да ја ва­ди низ от­во­рот за
вен­ти­ла­ци­ја. Не­ма да ри­зи­ку­ва­ат. Фат­мир Бе­си­ми и Гор­да­на Јан­ку­ло­ска ќе го пре­зе­мат тој дел од пре­зен­та­ци­ја­та.“170 сан­ти­мет­ригазење%20од%20смеење

За тоа колку се високи Лондонските автобуси треба да се пронајде спецификација за нив, јас побарав но не можев да најдам. Дајте бре луѓе по толку години се менува градскиот превоз во Скопје и одма почнувате со плукање. Бидејки не можеа да победат на тендер ФАС или УНИСАНОС можеа да добијат да прават автобуси само со директна спогодба или што би се рекло спогодба во четири очи
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 10:43
Еве ви убави сликички, за да не се расправамеголема%20насмевка
Краучинг лајонс, хиден комунистс
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 10:45
k;o shto kazav,...sigurno po kineski "merki" se krojat i tie  avtobuski chuda,..ama , bidejki duri ,i kinezite si znaat so koj imaat posla,намигнување
 ,...shto da se machat da go prekrojuvaat planot....koga makedoncive se ke prifatat ,...kakvo i da смеење..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 10:50
Е ај да видиме како може народот да промени нешто во случајот со автобусите? Може? неее!. Ке си чека изборизбунетост А до избори може се да истрпи, прифати оти нема друг избор. Тоа го знаеме сите, само може да се правиме на Тошо.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 10:56
sve se otazuva be!...samo koga se saka!
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 17:16
абе преку таквото од висината на вториот спрат, се фатија сите за најнебитно и најминорно нешто да расправаат...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 19:40
Nikoj do sega ne se pozali deka minibusite sto JSP gi vrti na poedini linii se niski, deka treba da si navednat koga vleguvas vo niv, deka treba da si podnavednat dodeka sednes, toa do sega ne sum cul deka na nekoj mu smeta. A sega odednas makedonecot moral da bide ispraven, bozem ima kol vo kicma, se nekoi novi bajki se pojavuvaat od poznatata kujna na SDSM. A da trebase tie da gi nabavuvaat togas ke bea busevi ko od raj izlezeni. Ke napravea prica deka Adam i Eva se vozele vo takvi.
Bas poradi takviot nacin na odnesuvanje uste dolgo rosaviot i kompanija ke sedat na desnata strana od parlamentot, a i toa ke go izgubat na narednite izbori.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Генерал Митре Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
бадајалџија

Регистриран: 19.Ноември.2009
Локација: Macedonia
Поени: 646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Генерал Митре Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 20:13
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Nikoj do sega ne se pozali deka minibusite sto JSP gi vrti na poedini linii se niski, deka treba da si navednat koga vleguvas vo niv, deka treba da si podnavednat dodeka sednes, toa do sega ne sum cul deka na nekoj mu smeta. A sega odednas makedonecot moral da bide ispraven, bozem ima kol vo kicma, se nekoi novi bajki se pojavuvaat od poznatata kujna na SDSM. A da trebase tie da gi nabavuvaat togas ke bea busevi ko od raj izlezeni. Ke napravea prica deka Adam i Eva se vozele vo takvi.
Bas poradi takviot nacin na odnesuvanje uste dolgo rosaviot i kompanija ke sedat na desnata strana od parlamentot, a i toa ke go izgubat na narednite izbori.

Кои линии се, кој автобуси се,дај спецификација, висина ширина итн... Ја живеам во центарот на Скопје и не сум ги видел тие автобуси на ЈСП. Да не возат скопје - торонто а?
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 20:47
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Грешка...дека Тито се возел во нив.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 22:08
Да е може човек да си каже дали има некои дилеми околу двоспратните автобуси, одма ке го напраат братучед на Бранко, бреееизненадување
Со Бранко се заврши на претходните избори и тој сега е опозиција, не одлучува, не може да оспори, сега збориме за потезите на оваа влада.Секој кој малку држи до себе му е криво кога гледа како владата со најдобрата економска програма која беше понудена пред овој народ дозволи да забегаат некои министри.
Факт е дека на градски му требаат автобуси, и можеше да се купат . Е сега дискутабилно е дали тоа мораа да се докатни.збунетост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 23:01
pa i ..dokatni da se...zarm bash kineski mora?изненадување

neka se  i malku poskapi , ama barem od "poblisku" da se..

a , nekoj pa zapnal...shto ako bile crveni?!

pa, neli koga nekoja ke raskrsti so ...nekoj,...posle mnogu godini ,
 celiot iimidj  go menuva,..ne samo bojata na kosata....

zarem crvenata boja seushte mu e omilena na narodov,..a , kakvi ubavi boi sum videl ...po gradovi ni z svetot...изненадување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 23:05
...tuku,..jasno e se,......od nekoj evropski renomiran proizvodjach ne mozesh bash da lapnesh "nekoja parichka" ,..pride!
...i ...otkako sve ke soberesh i odzemesh ,..pak doagjame na istoto,

kako i sekogash ,

...da strpash  shto vishe mozesh za vo,...sopstveniot djep !

-da im se pluknesh u avtobusite!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2010 во 00:48
Originally posted by Генерал Митре Генерал Митре напиша:

Кои линии се, кој автобуси се,дај спецификација, висина ширина итн... Ја живеам во центарот на Скопје и не сум ги видел тие автобуси на ЈСП. Да не возат скопје - торонто а?

Ne kazav generalu deka se avtobusi, napisav minibusi, koi JSP gi koristi od 99 god. pa navamu. Bas niz centarot ti pominuva 18-ka koja se opsluzuva van spicevite so minibusi ( zolti se po boja ). Ama verovatno ne si gi zaprimetil, ne te navel patot nakaj Vizbegovo. Gi ima i na drugi linii kako 52 od Petrovec za Ogjanci, pa za Kolicani, pa za Strahojadica na 67-ca, pa odat i na drugi selski linii.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2010 во 00:51
Originally posted by brza brza напиша:

pa i ..dokatni da se...zarm bash kineski mora?изненадување

neka se  i malku poskapi , ama barem od "poblisku" da se..

a , nekoj pa zapnal...shto ako bile crveni?!

pa, neli koga nekoja ke raskrsti so ...nekoj,...posle mnogu godini ,

celiot iimidj  go menuva,..ne samo bojata na kosata....

zarem crvenata boja seushte mu e omilena na narodov,..a , kakvi ubavi boi sum videl ...po gradovi ni z svetot...изненадување

Neli imase medjunaroden tender za nabavka na 82 niskopodni avtobusi, zosto na tenderot ne se pojavija Mercedes, Fiat, Man, Renault i dr. evropski proizvoditeli, so sila li trebase da se izberat tie, demek nie vas ve izbravme nema vrska so vie ne ste zainteresirani.
A crvenata boja e zastiten znak na avtobusite na JSP od osnovanje, ne gledam tuka pricina nesto da se pregovara ili pak izmenuva.

Изменето од Zeksi71 - 01.Ноември.2010 во 00:52
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.