IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Сам со себе
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сам со себе

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 16>
Автор
Порака
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 14:51
Kako shto ke si "napravam muabet"sama ,...so sebe..
so nikoj drug nemozam....

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2008 во 15:32

Интересно... ... Очигледно размислувањето во себе и разговорот на глас не дава исти резултати...
Човек некогаш може да си даде добар совет сам на себе... или да си упати некоја забелешка...
Во секој случај, се трудам само да размислувам во себе...

Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 14:35
Бидејќи темава има ист наслов со она што сакам да го напишам , нема да отварам нова тема, туку ќе го вметнам тука  :

Всушност, да бидеш сам со себе е вистинска работа среќа
Дали може да замислете како одборот на композитори ја компонирал Бетовеновата деветта симфонија ? Дали Шекспировата „ сон на летната нок„ може да биде производ на колективен напор ???збунетост Дали Микеланџеловата Пиета можела да биде така величествено извајана ако ја работеле група вајари ????

Да се биде сам, не значи да се биде отфрлен или оттуѓен. Тоа значи дека едноставно сме во друштво со самите себеси.

Дел Карнеги рекол: „ што и да се случи, можеш да свириш на својот мал инструмент во оркестарот на животот. Мора да запомнете дека во божјиот оркестар сите сме солисти„

Разумот во вас ви зборува дека никогаш не сте сами, затоа што вашата свест е вечен другар.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 14:47
Toa se momentite koga vodis dijalog so svojata dusa,a ne so mozokot koj e kreator na minatoto i idninata bez momentot na ona SEGA.Koga ke pomislis na ona SEGA mozokot e bespomosen i ostava prostor na dusata da zboruva...ne se srami od toa...намигнување

prakticiraj go pocesto...ke najdes iljada ubavini tamu!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 15:29
Da bidesh sam so SEBE znachi deka treba da se ima SEBE.

I toa e problemot so lugjeto. Bidejki ne mozhat da pronajdat SEBE baraat nekoi drugi kako niv...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
fstak Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 31.Октомври.2010
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fstak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 15:49
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Covek sto zboruva so sebe autooralno se zadovoluva

ova mu doaga kako mentalna masturbacija
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fstak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 15:52
Originally posted by Mindy Mindy напиша:

Не знам за  вас, ама кај мене  често се случува да почнам да си  зборам сама со себе , да си се утешувам или сама да си муабетам за некој проблем или нешто што ме мачитагаПа сакам да ве прашам дали вие често зборувате сами со себе ......имате ли некоја  внатрешна личност со  која се карате или дискутирате околу некоја  озбилна  работа ? ангел
Fala bogu imalo i drugi sto se kako mene .
Ednas drugarka mi mi rece deka toa bilo sizofrenija pa se isplasiv,ama izgleda e normalno.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fstak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 16:11
inaku mnogu cesto zboruvam sama so sebe i niz muabetot cesto si doagam do vistinski resenija za kako da prodolzam ponatamu .Bidejki jas sum svojot najdobronameren kriticar kolku i da boli.
otkako gi procitav site vasi komentari mi se smiri dusickava .
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 16:40
Originally posted by fstak fstak напиша:

Originally posted by Mindy Mindy напиша:

Не знам за  вас, ама кај мене  често се случува да почнам да си  зборам сама со себе , да си се утешувам или сама да си муабетам за некој проблем или нешто што ме мачитагаПа сакам да ве прашам дали вие често зборувате сами со себе ......имате ли некоја  внатрешна личност со  која се карате или дискутирате околу некоја  озбилна  работа ? ангел
Fala bogu imalo i drugi sto se kako mene .
Ednas drugarka mi mi rece deka toa bilo sizofrenija pa se isplasiv,ama izgleda e normalno.

Ako zboruvas sam so sebe mozebi i ne e strasno tolku.

No, ako zboruvas so zamisleno drugarce, e togas e zafrknata rabotataсмеење
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 16:46
e aj ti objasni sto znaci izmislenoto drugarce,a sto sam so sebesi?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 17:02
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

e aj ti objasni sto znaci izmislenoto drugarce,a sto sam so sebesi?

Hahaha, kaj mene ne e vo upotreba ni edniot  ni drugiot nacin .

No, da objasnam sto mislev i da ti odgovoram na prasanjeto.

Sakav da kazam deka ne e vo red da zboruvas sam so sebe, no uste postrasno e ako pocnes da zboruvas i da ti se pricinuva deka ima nekoj do tebe a vo realnosta  ne e taka . загриженост

Togas navistina si zabegal nakaj shizofrenija  .... BOG DA CUVA od takvi raboti ! изненадување
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 17:04
...najgolemata istresenica sto sum ja procital od tebe

...uste samo da kazes deka e Sizofrenija i se ke bide okсмеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 17:07
pih nemozam da cekam...aj utre...otidov jasнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 17:07

Ti go kazav moeto mislenje Joshua. Dali e istresenica ili ne, zavisi koj kako gleda na rabotite  голема%20насмевка
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.