IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7273747576 79>
Автор
Порака
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 20:33
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ne mi e jasno zoshto se otvara temava: da se falime ili da se zhalime?

Ni treba NATO ili ne ni treba?

Sakame da vlezme vo nego ili ne sakame?

Ni treba sorabotka so golemite sili ili ne ni treba?

Sakame nivna pomosh i garancii za nashata sigurnost ili ne ni treba?

Shto e poentata?

Vo toa e i "poentata", da se nema poenta!

Za da imam uspeh vo "nesto", potrebna e cel, cel koja ke motivira i koja ke pottiknuva na povekje trud i uspeh. So bistra glava da razmislam sto sakam (citaj NATO) i dali mi odgovara toa sto planiram da go napravam. Tuka nema emocii, samo razum, razum i razum. Ako sogledam deka mi/ne odgovara, togas kristalno jasno ke si go prevzemam cekorot (citaj isto taka i rizikot) za ne/uspehot sto sum go postignal a za toa sekako deka ke mi treba podrska/kritika od opstestvoto (normalno ne site sepak e demokratija i pravoto na izbor). Isto taka koga bi ponudil nesto nekomu togas bi ja objasnil kolku e mozno pojasno "ponudata" kakva ne/korist ima/nema takvata ponuda i seto toa bi bilo mnogu polesno da se razbere.

Vo momentov e sosema konfuzno dali ne/treba da sme clenka na NATO poradi faktot deka onoj koj e ZADOLZEN da ja objasni "ponudata" i samiot si e kako "izguben germanec" (taka mu odgovara) pa i narodot (koj i taka ne razbira sto saka) poleka no sigurno stanuva "robotce programirano" i so prvoto stiskanje na kopceto (medium) vednas gi izzvrsuva "dadenite zadaci" besprekorno bez da razmisli STO, DALI e potrebno takvoto clenstvo ili ne.

Nema poenta prijatele, poentata e da se nema poenta.... zagor te nej, duh koji hoda....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Homo homini lupus est...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 22:14
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Vo toa e i "poentata", da se nema poenta!

Za da imam uspeh vo "nesto", potrebna e cel, cel koja ke motivira i koja ke pottiknuva na povekje trud i uspeh. So bistra glava da razmislam sto sakam (citaj NATO) i dali mi odgovara toa sto planiram da go napravam. Tuka nema emocii, samo razum, razum i razum. Ako sogledam deka mi/ne odgovara, togas kristalno jasno ke si go prevzemam cekorot (citaj isto taka i rizikot) za ne/uspehot sto sum go postignal a za toa sekako deka ke mi treba podrska/kritika od opstestvoto (normalno ne site sepak e demokratija i pravoto na izbor). Isto taka koga bi ponudil nesto nekomu togas bi ja objasnil kolku e mozno pojasno "ponudata" kakva ne/korist ima/nema takvata ponuda i seto toa bi bilo mnogu polesno da se razbere.

Vo momentov e sosema konfuzno dali ne/treba da sme clenka na NATO poradi faktot deka onoj koj e ZADOLZEN da ja objasni "ponudata" i samiot si e kako "izguben germanec" (taka mu odgovara) pa i narodot (koj i taka ne razbira sto saka) poleka no sigurno stanuva "robotce programirano" i so prvoto stiskanje na kopceto (medium) vednas gi izzvrsuva "dadenite zadaci" besprekorno bez da razmisli STO, DALI e potrebno takvoto clenstvo ili ne.

Nema poenta prijatele, poentata e da se nema poenta.... zagor te nej, duh koji hoda....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ДА.Токму за тоа и велам сега за сега добро е релацојата која ја имаме со НАТО и делумно су ЕУ.
Кога Ќе станеме доволно зрели/моќни и кога разумно ќе ги бираме, а не на сила оние кои не/ќе водат во општестевеното живеење, тогаш можеме да одлучиме ние/народот дали сме за/со и во НАТО и ЕУ или НЕ.
Тогаш, кога совеста ќе ни е чиста многу лесно ќе знаеме што работиме. Па ако погрешиме може де се обвиниме и да не со полно право обвинуват........иоли ако е се добро да продолжиме по тој к*рс на развојот на општественото живеење. Но, пак ќе повторам...........само тогаш кога сами ќе почувствуваме дека сме зрели за било каков позитивен чекор на сметка на државата/народт.

Тогаш сепак ќе бидеме задоволни.
Верувам.

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:18
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:00
..."kad si nadje",...alias!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:05
makedonija vo NATO????

nikad, pa ni tad да
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:06
..oti de, be?изненадување...bash ubavo ke bide i ona tamu...da bide!да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:15
oti ne ne sakaat tamu
pa ni vo EU

sme za niv nacija za potsmev i potcenuvanje

kje morame sami, so da se pravi.. i toa e realnosta

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:17
no toa so sme sega za potsmev ni go napravi KIRCE

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:19

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:18
Originally posted by anakin anakin напиша:

oti ne ne sakaat tamu
pa ni vo EU

sme za niv nacija za potsmev i potcenuvanje

kje morame sami, so da se pravi.. i toa e realnosta

ete, pak si vo pravo!да

a, po chija zasluga e za...potsmev i ja potcenuvaat?

kolku shto znam ,..pred pet-desetina godini i ne beshe bash...smeshna tolku?изненадување

inache,..kircho odamna ti otishol , i ne gledam zoshto toj bi bil kriv za nejzinata ,.."smeshna pojava" !збунетост

Изменето од brza - 31.Октомври.2010 во 11:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:22
ocigledno kje ti objasnam

u momentot
koga kje se soglasis da razgovaras so komsijata za tvoe ime
stanuvas smesen , pateticen i za potsmev cel zivot

toj moment bil

i kje ostaneme vo istorijata takvi, nezavisno kako kje zavrsi

prosto covekot od nasata nacija napravil lakrdija i kabaret

Изменето од anakin - 31.Октомври.2010 во 11:24

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:35
...sepak,...nikoj ne i se smee poradi toa shto nekoj ja zae****,. a i si nemal bash nekoj izbor , kolku shto pamtama,....

samo,smeata shto deneska obilato ja dobiva vo svetot e od....druga prichina...i toa od sosema seriozni raboti koishto tuka se sfakjaat kako da se ...za majtapenje...

...za toa e smehot ...

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:37
gi prevrtuvas tezite
no nema gajle
takov si ti po priroda

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:40
hehизненадување,..barem ne mesham ...babi i zabi...ili maslo i voda,...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:41
se diskutira be so hinilista???
abe anakine ti se cudam na pametov

ona mi e posledno so go napraviv смеење

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 11:49
Originally posted by anakin anakin напиша:

ocigledno kje ti objasnam

u momentot
koga kje se soglasis da razgovaras so komsijata za tvoe ime
stanuvas smesen , pateticen i za potsmev cel zivot

toj moment bil

i kje ostaneme vo istorijata takvi, nezavisno kako kje zavrsi

prosto covekot od nasata nacija napravil lakrdija i kabaret

Kircheto beshe za sozjivot so ovie vnatre- albancite. Dodeka Brancheto go skroi toa da se sedne na megjata i so juzjniot komshija da se muabeti kako da se vikame, tochno e deka Kircheto ne reagirashe na toa. No, po interesno e zoshto komshijata od jug reagirashe na imeto, misllam deka i samite znaete. Za onie koi ne znaat kolku da znaat............,,komshijata imal farma ili plantazja koja si ja krstil so nasheto ime i sega misli deka vo 1913 godina decata begalci kje mu ja zemat zatoa shto toj imot e nivni a tie se isto kako nas makedonci.
Zatoa komshijata od jug reagirashe blegovremeno i Brancheto sedna na megjata so nego za da se dogovorat vremeno kako da se vikame i reshija FYROM....ama toa na nashki kazjano mi nalikuva kako FAJRON- dodushe ovoj e turski zbor vo upotreba na nshiot jazik ama sepak e fajron. A fajron znaete i sami .......... zavrshena rabota ili izgasnato svetlo i oznachen kraj da ne recham deka rabotata e vekje stavena Ad Akta.
Znachi teshko deka kje se izborime za Macedonia.
Gospod neka ni e napomosh.

Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:22
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7273747576 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.