|
МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...? |
Внеси реплика | страница <1 7273747576 79> |
Автор | |
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo toa e i "poentata", da se nema poenta! Za da imam uspeh vo "nesto", potrebna e cel, cel koja ke motivira i koja ke pottiknuva na povekje trud i uspeh. So bistra glava da razmislam sto sakam (citaj NATO) i dali mi odgovara toa sto planiram da go napravam. Tuka nema emocii, samo razum, razum i razum. Ako sogledam deka mi/ne odgovara, togas kristalno jasno ke si go prevzemam cekorot (citaj isto taka i rizikot) za ne/uspehot sto sum go postignal a za toa sekako deka ke mi treba podrska/kritika od opstestvoto (normalno ne site sepak e demokratija i pravoto na izbor). Isto taka koga bi ponudil nesto nekomu togas bi ja objasnil kolku e mozno pojasno "ponudata" kakva ne/korist ima/nema takvata ponuda i seto toa bi bilo mnogu polesno da se razbere. Vo momentov e sosema konfuzno dali ne/treba da sme clenka na NATO poradi faktot deka onoj koj e ZADOLZEN da ja objasni "ponudata" i samiot si e kako "izguben germanec" (taka mu odgovara) pa i narodot (koj i taka ne razbira sto saka) poleka no sigurno stanuva "robotce programirano" i so prvoto stiskanje na kopceto (medium) vednas gi izzvrsuva "dadenite zadaci" besprekorno bez da razmisli STO, DALI e potrebno takvoto clenstvo ili ne. Nema poenta prijatele, poentata e da se nema poenta.... zagor te nej, duh koji hoda....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
Homo homini lupus est...
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА.Токму за тоа и велам сега за сега добро е релацојата која ја имаме со НАТО и делумно су ЕУ. Кога Ќе станеме доволно зрели/моќни и кога разумно ќе ги бираме, а не на сила оние кои не/ќе водат во општестевеното живеење, тогаш можеме да одлучиме ние/народот дали сме за/со и во НАТО и ЕУ или НЕ. Тогаш, кога совеста ќе ни е чиста многу лесно ќе знаеме што работиме. Па ако погрешиме може де се обвиниме и да не со полно право обвинуват........иоли ако е се добро да продолжиме по тој к*рс на развојот на општественото живеење. Но, пак ќе повторам...........само тогаш кога сами ќе почувствуваме дека сме зрели за било каков позитивен чекор на сметка на државата/народт. Тогаш сепак ќе бидеме задоволни. Верувам. Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:18 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..."kad si nadje",...alias!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
makedonija vo NATO????
nikad, pa ni tad |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..oti de, be?...bash ubavo ke bide i ona tamu...da bide!
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oti ne ne sakaat tamu
pa ni vo EU sme za niv nacija za potsmev i potcenuvanje kje morame sami, so da se pravi.. i toa e realnosta |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
no toa so sme sega za potsmev ni go napravi KIRCE
Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:19 |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a, po chija zasluga e za...potsmev i ja potcenuvaat?
kolku shto znam ,..pred pet-desetina godini i ne beshe bash...smeshna tolku?
inache,..kircho odamna ti otishol , i ne gledam zoshto toj bi bil kriv za nejzinata ,.."smeshna pojava" ! Изменето од brza - 31.Октомври.2010 во 11:20 |
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ocigledno kje ti objasnam
u momentot koga kje se soglasis da razgovaras so komsijata za tvoe ime stanuvas smesen , pateticen i za potsmev cel zivot toj moment bil i kje ostaneme vo istorijata takvi, nezavisno kako kje zavrsi prosto covekot od nasata nacija napravil lakrdija i kabaret Изменето од anakin - 31.Октомври.2010 во 11:24 |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sepak,...nikoj ne i se smee poradi toa shto nekoj ja zae****,. a i si nemal bash nekoj izbor , kolku shto pamtama,....
samo,smeata shto deneska obilato ja dobiva vo svetot e od....druga prichina...i toa od sosema seriozni raboti koishto tuka se sfakjaat kako da se ...za majtapenje...
...za toa e smehot ... Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:20 |
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gi prevrtuvas tezite
no nema gajle takov si ti po priroda |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
heh,..barem ne mesham ...babi i zabi...ili maslo i voda,...
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se diskutira be so hinilista???
abe anakine ti se cudam na pametov ona mi e posledno so go napraviv |
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kircheto beshe za sozjivot so ovie vnatre- albancite. Dodeka Brancheto go skroi toa da se sedne na megjata i so juzjniot komshija da se muabeti kako da se vikame, tochno e deka Kircheto ne reagirashe na toa. No, po interesno e zoshto komshijata od jug reagirashe na imeto, misllam deka i samite znaete. Za onie koi ne znaat kolku da znaat............,,komshijata imal farma ili plantazja koja si ja krstil so nasheto ime i sega misli deka vo 1913 godina decata begalci kje mu ja zemat zatoa shto toj imot e nivni a tie se isto kako nas makedonci. Zatoa komshijata od jug reagirashe blegovremeno i Brancheto sedna na megjata so nego za da se dogovorat vremeno kako da se vikame i reshija FYROM....ama toa na nashki kazjano mi nalikuva kako FAJRON- dodushe ovoj e turski zbor vo upotreba na nshiot jazik ama sepak e fajron. A fajron znaete i sami .......... zavrshena rabota ili izgasnato svetlo i oznachen kraj da ne recham deka rabotata e vekje stavena Ad Akta. Znachi teshko deka kje se izborime za Macedonia. Gospod neka ni e napomosh. Изменето од Анастеа - 17.Ноември.2010 во 15:22 |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Внеси реплика | страница <1 7273747576 79> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |