IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Tool
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Tool

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Tool
    Испратена: 03.Март.2010 во 19:01
Воа е арт-рок, прогресив-рок група која во последно време почнав да ја слушам и љубам и во технички и во емотивен, и во музички и во литературен смисол па сакав да ја споделам со вас.
Групата е неверојатно ‘трипачка‘, со надреални и надсвесни теми, мислам текстописецот го победил Бог во домино...

Вики

Lateralus - Омилена песна ^^

Ии форумџии...тоа е тоа. Споделете мислење, дадете коментар.
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2010 во 20:42
пааа...не дека ми се допаѓа многу многу...ако сега бев негде во америка со старото друштво најверојатно ќе ти пишев нешто попозитивно...мислам дека не е нешто нај...ете тоа од мене
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2010 во 20:52
Ovaa Literalus mi se svigja, arni se...neshto ne e poseben vokal ovaj peachot, ama za progresiv rock mislam ok e.
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2010 во 23:53
Ми се свиѓа.трепкањеголемо%20гушкање
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Flix Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Клабинг

Регистриран: 14.Септември.2005
Поени: 9229
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Flix Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2010 во 16:23
Прв пат слушам за групата , ама не е мој омилен стил на музика не ми се допаѓаат многу, барем ова што го слушнав.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2010 во 20:04
Originally posted by tiggy_sparrow tiggy_sparrow напиша:

Ми се свиѓа.трепкањеголемо%20гушкање

Ќе ги известам дек ги свиџаш
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 01:04

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 00:24
I love tool...
Not the one in your pants...
The band...

Tool -The Pot

Tool -Aenema

Tool -Push*t

П.С: Мејнард е ѕверот!
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 00:56
Мејнард е необичен човек...

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
-Dawn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2011
Поени: 130
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај -Dawn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2011 во 23:14
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2011 во 23:31
Retko koj cul za niv. Sramota e roker da ne gi znae Tool, Smashing Pumpkins i Sonata Arctica. Od Tool na vrv mi se Schizm, Sober, Aenema, The Pot..pa se drugo ostalo po red od niv среќа
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2011 во 14:54
Тооl е бенд кој носи посебна приказна во нив, особено со во албумот 10.000 days. И Aenima и Lateralus имаат свој дојам, но приказната на Maynard James Keenan во 10.000 days е за себеотварањето на човекот, неговото конечно самоспознание и должината на животот. Многу повеќе од музика е Tool, би рекол своја филозфоија и поглед на свет.

Ултимативен поздрав со песните:

http://www.youtube.com/watch?v=Tja6_h4lT6A - за човечката трансформација

http://www.youtube.com/watch?v=R2F_hGwD26g - за излишната човечка борба да се профитира

http://www.youtube.com/watch?v=ifV5vSnbwv8 - за небулозната човечка потреба да се задоволува и на крајот не му е доволно
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,107 секунди.