IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Двокатни автобуси
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Двокатни автобуси

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 79>
Автор
Порака
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 22:44
па богами, јас не се залетувам да се возам во нив! и вака и така, одсекогаш сум се возел по приватниве, зошто било поевтино и некои од автобусите биле многу посредени, а сега еве набавија и нови, па ќе си продолжам така...
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 23:22
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Samo ako go vidam,... brza ,...da se vozi vo dvokatnite avtobusi изненадување  тајм%20аут

газење%20од%20смеење  плазењеплазењеплазење
  e, arno sho mi kaza!да

..ke gledam da ne me sretnesh, osobeno na gorniot kat ,...a i osobeno pa na onie dvata otkrieni.намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 23:43
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Samo ako go vidam,... brza ,...da se vozi vo dvokatnite avtobusi изненадување  тајм%20аут

газење%20од%20смеење  плазењеплазењеплазење
  e, arno sho mi kaza!да

..ke gledam da ne me sretnesh, osobeno na gorniot kat ,...a i osobeno pa na onie dvata otkrieni.намигнување

Vednas ...ke te slegneme ,... na nekoja megustanica ....da odis peshki !  тајм%20аут

I ban,... dozivotna zabrana ...za vozenje so dvokatni avtobusi,...vo Skopje ! смеење
намигнување плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 23:51
ajde be pa i ti,изненадување...jas si mislev da ne me butnesh od ona gorniot kat,..otkrieniot,..a on....намигнување
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 23:58

Ne be , ne sum jas tolku los,... de изненадување намигнување
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 00:04
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

прашав еднаш а никој не ми одговоринели имавме македонска фирма која произведува автобуси?или се лажам?

Otidi strana-dve ponazad i kje vidish deka si vo pravo. Nie sme IMALE makedosnka firma za proizvodstvo na avtobusi. Kako shto stojat rabotite, od pred nekoja godina praktichno povekje nemame.

прашав зашто нели тоа беше оправданието кое ни го подтураат под нос за сите луди идеи ...да заживее македонското производство,градежни фирми и бла бла...ама како изгледа ќе се офајдат сите освен македонците
и пак на крај ќе испадне онаа српската „обечање-лудом радовање“
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 00:10
Лани во Белград имав прилика да се возам во автобус призведен во нашиот ФАС....автобусот е лудница...широк, удобен, климатизиран, тивок, брз..... по европски стандард....среќа
Ама за жал, не е по вмровски стандард....не
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 00:26
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Лани во Белград имав прилика да се возам во автобус призведен во нашиот ФАС....автобусот е лудница...широк, удобен, климатизиран, тивок, брз..... по европски стандард....среќа
Ама за жал, не е по вмровски стандард....не

конечно дојдовме до поентата да
како тоа големи патриоти кои работат за доброто на народот лупаат пари по туѓите држави а дома имаат сопствено производство

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 03:22
Originally posted by brza brza напиша:

za stadionot,..ke vidime koga ke zdrma malku pojako,..

hahha,

i koga ke zdrma ke padne a, zalosno do kaj se odi so malicioznost za sopstvenata drzava
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 11:51
chekaj ,..strpi se malku,

kpga ke bide,..ke vidime!

samo, siguren sum deka ke izdrzi i cela rihterova devetka,( pri shto duri i zemjata se "otvara)изненадување

...pa, ne se od machka kashlica, makedonnskite nadaleku prochueni neimari!

svaka im chast!аплауз
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 12:32
со ново-старите автобуси ваљда ќе ни се вратат и старите навики и манири на однесување...
нема да шкртаме по столовите и да ја искажуваме нашата уметничка,сексуална и биолошка склоност...нема да ги сечеме ивиците и тапацирот (доколку го има)со разно-разни ладни орудија за сопствена нега на душа и тело...ќе почитуваме постари и изнемоштени лица,инвалиди и дами со и без деца..во и вон бременост...и ќе го отстапиме местоот наменето за нив...или нашето.
..ова важеше и за униформираните лица..ваљда и сега ќе биде така....
се сеќавам,ретко кога во автобус гледав полицаец или војно лице да седеа..а и ако беше така,на првиот патник без приговор го остапуваа местото..
каде сме денес.....
..гарант јас повторно муљам нешто безвезе...за нешто старо и труло...нецивилизирано...де-моде....
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 18:59
Ke se navikneme, bez gajle. Jas sum siguren deka koga ke pocnat da vozat, narodot ako ima prilika da bira prvo vo dvokatnite ke se kaci, cisto od merak, da proba nesto novo.
A i mislam deka bezpotrebno tolkav prav se diga za dvokatnite, osven so na SDSM mu bode oci vremeto na pristignuvanje na novite avtobusi, a toa e bas pred novite izbori.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 19:02
Секако дека се навикнуваат Македонците, зарем за џабе државата е на ова ниво?
Што и да е, ние ќе го прифатиме....

Не постои волја за менување на лошите навики и прифаќање на она што е добро- за повеќето е тоа многу тешко .... а за вакви под стандарди и 2014 моменти, нема гајле.

Изменето од Kali - 30.Октомври.2010 во 19:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 02:01
„Но­ви­те ав­то­бу­си со стар­ски из­глед на гор­ни­от кат ќе би­дат ви­со­ки са­мо 170 сан­ти­мет­ри. Во ко­ја фа­за од на­рач­ка­та доз­на­ле де­ка вто­ри­от кат ќе би­де тол­ку ни­зок? Да­ли во Ки­на ко­га ми­нис­те­рот за тран­спорт Ми­ле Ја­на­ки­е­ски се ка­чи за да го раз­гле­да про­то­ти­пот? Или не­ка­де би­ло на­пи­ша­но, ама на­ши­те го иг­но­ри­ра­ле тој факт? Мис­ле­ле де­ка Ки­не­зи­те се ше­гу­ва­ат.
Лон­дон­ски­те ав­то­бу­си на вто­ри­от кат се ви­со­ки 190 сан­ти­мет­ри. Ама тие се го­ле­ми. А ние сме ма­ли. Тие се Ан­гли­ча­ни. А ние сме Ма­ке­дон­чи­ња. Баш­ка што на­вед­на­та гла­ва саб­ја не ја се­че.
Ако пла­ни­ра­те де­ца­та да ги пра­ќа­те со ав­то­бус на шко­ла, нав­ре­ме прес­та­не­те да им да­ва­те мле­ко. Да не по­рас­нат по­ве­ќе од стан­дар­ди­те на ВМРО-ДПМНЕ.
Ми­ле ре­че де­ка гор­ни­от кат бил пред­ви­ден са­мо за се­де­ње. Ка­ко ќе се ка­чу­ва­ме? Во се­деч­ка по­лож­ба? Или ќе нe ка­та­пул­ти­ра­ат сед­на­ти. И рач­ки за др­же­ње не мо­ра да ста­ва­ат. Со гр­бот ќе се пот­пи­ра­ме на та­ва­нот.
Па и да се са­мо за се­де­ње, не мо­жеш по­ме­шеч­ки да одиш до стол­че­то. Ко­га ќе се ка­чиш, ќе до­пол­зиш до се­диш­те. Две ста­ни­ци пред да се сим­неш ќе до­пол­зиш до ска­ли­те и се фр­лаш удо­лу. Ако во ме­ѓув­ре­ме ав­то­бу­сот не ак­не на не­ко­ја шах­та или ле­жеч­ки по­ли­ца­ец, па да си ја скр­шиш гла­ва­та.
Уш­те от­се­га не­тр­пе­ли­во ги че­кам пр­ви­от ав­то­бус и се­че­ње­то лен­та. Ни­ко­ла Гру­ев­ски мо­же и не­ка­ко ќе се на­пи­ка го­ре. Ама Мар­тин Про­то­ѓер ќе мо­ра гла­ва­та да ја ва­ди низ от­во­рот за вен­ти­ла­ци­ја.
Не­ма да ри­зи­ку­ва­ат. Фат­мир Бе­си­ми и Гор­да­на Јан­ку­ло­ска ќе го пре­зе­мат тој дел од пре­зен­та­ци­ја­та.“
170 сан­ти­мет­ригазење%20од%20смеење

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.