IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 98>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2010 во 20:36

Евангелие според Јован
Глава  12                  

44 А Исус подигна глас и рече: “кој верува во Мене, не во Мене верува. а во Оној, Кој што Ме пратил,

45 и кој Ме гледа Мене, Го гледа Оној, што Ме пратил.

46 Јас како светлина дојдов во светот, така што никој, кој верува во Мене, да не остане во темнина.

47 И ако некој ги чуе зборовите Мои, и не поверува, Јас нема да го судам, оти не дојдов да му судам на светот, туку да го спасам.

48 Кој што се откажува од Мене и не ги прима зборовите Мои, има Кој да го суди: Словото што го кажав, тоа ќе го суди во последниот ден.

49 Зашто Јас Сам од Себе не зборувам; но Отецот, Кој ме прати, Он Ми даде заповед што да кажам и што да зборувам.

50 И знам дека заповедтта Негова и живот вечен, А она што зборувам Јас, го зборувам така, како што Ми рече Отецот.”

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 21:20

7 Освети ги во Својата вистина, Твоето Слово е вистината.
18 Како што Ти Ме испрати Мене во светот, така и Јас ги испратив во светот;
19 За нив се осветувам Себеси, за да бидат и тие осветени во вистината.
20 Но не се молам само за нив, туку и за оние, кои преку нивните зборови - ќе веруваат во Мене, ==Евангелие по Јован ...
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 21:52

Псалм  91

1 Добро е да се слави Господ и да Му се пее на името Твое, Севишни,

2 да се возвестува наутро милоста Твоја, и секоја ноќ - Твојата вистина.

Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 23:28
.

Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:33
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 12:00

4 Радувајте се секогаш во Господа! Пак велам: радувајте се!
5 Вашата кротост да им биде позната на сите луѓе! Господ е близу.
6 Не грижете се за ништо, туку во сè преку молитва и молба со благодарност искажувајте ги своите просби пред Бога!
7 И Божјиот мир, што го надвишува секој ум, ќе ги запази вашите срца и вашите мисл...и во Христа Исуса. ==Филипјани 4:4-7 ; Библија==
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2010 во 21:07
.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 20:01
.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 16:45
.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2010 во 11:11

14 Ве молиме уште, браќа, поучувајте ги неуредните, охрабрувајте ги малодушните, помагајте им на слабите, бидете трпеливи со сите.

15 Гледајте, никој никому да не враќа зло за зло, туку секогаш одете по она што е добро меѓу себе и кон сите!

16 Радувајте се секогаш!

17 Молете постојано!

18 Благодарете за сè, зашто тоа е Бож...ја волја за вас во Христа Исуса!

19 Не гаснете го Духот!

==1 Солунјаните 5:14-19 ; Библија==
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2010 во 21:35

Псалм  91

1 Ти, Кој живееш под покрив на Сèвишниот, што се одморуваш во сенката на Сèдржителот,

2 речи му на Господа: „Прибежиште мое! Тврдино моја! Боже мој, на Кого се надевам!”

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2010 во 20:25

10 Дали јас сега ги уверувам луѓето или Бога? Или настојувам да им угодам на луѓето? Ако уште би им угодувал на луѓето, немаше да бидам Христов служител.
11 Зашто, ве известувам, браќа, дека Евангелието кое го проповедав не е човечко, ...
12 бидејќи ниту јас го примив од човек ниту го научив, туку преку откровението на Исуса Христа.

==Послание на апостол Павле до Галатјаните 1:10-12
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2010 во 21:38
.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 20:52

3 како ќе и избегаме ние, ако занемариме толкаво голема спасение, кое почна со Господовото проповедање, а кое е потврдено на нас од оние, кои го чуле,
4 откако Бог го посведочи со знаци, и со чуда, и со разни сили, и со раздавање на Светиот Дух според Својата волја. ..

.==Послание до Евреите 2:3-4 ; Библија==
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 23:33

Евангелие според Матеј
Глава  6       

9 Туку молете се вака: Оче наш, Кој си на небесата, да се свети името Твое;

10 да дојде царството Твое; да биде волјата Твоја, како на небото, така и на земјата;

11 лебот наш насушен дај ни го денес;

12 и прости ни ги долговите наши, како што им ги проштеваме и ние на нашите должници;

13 и не не воведи во искушение, но избави не од лукавиот, зашто Твое е царството, и силата, и славата во сите векови. Амин!

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.