|
Што изградил Ное? |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messi, dolgo vreme , duri predolgo vreme, ne mozev da otkrijam koja e tvojata filozofska- religijska pozadina. No, koga kaza deka citas knigi od pravecot Kriticizam , sfativ na koja struja pripagjas. Sepak, toa ne ja namaluva mojata pocit kon tebe kako kon intelektualec i kako covek so (voglavno) ispravni stavovi vo zivotot. P.S. Da ne bidam offtopic, mislam deka tocniot odgovor e pod C - Restoran za brza hrana Изменето од KINGDAVID - 22.Октомври.2010 во 18:47 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OK, sega na moeto veruvanje, megju gnosticizmot, hinduizmot, taoizmot, budizmot, relativizmot, anarhizmot, nihilizmot, panteizmot i paganizmot kje go stavam i kriticizmot.
Ova navistina me raduva. Bash me interesira ushte shto kje mi se prepishe... P.S. Da ne bidam offtopic, odgovorot e tochen! Mora da bilo fast-food restoran za krvozhednite zhivotni!!! Mozhesh da si zamislish, sobrale lavovi, tigari, volci... na edno mesto zaedno so ubavo oddelenii i vrzani ovci, kravi, volovi, konji, magarinja, kozi... CELA GODINA! Изменето од Messenger - 23.Октомври.2010 во 06:02 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tvoite ubeduvanja se kako svedska masa. Si zemas od site religii, pravci i veruvanja ona sto ti se dopagja P.S. Da ne bidam offtopic, bas me raduva sto go pogodiv tocniot odgovor ! Restoran za brza hrana -ARKA ( kaj Noe ) P.P.S. Zarem Onoj sto napravil zivotnite da doagjaat vo parovi -dve po dve , ne mozel da napravi zivotnite da bidat mirni vo arkata ? "И од животните чисти и од животните нечисти, и од птиците и од се што се влечеше по земјата; влегоа при Ноја во ковчегот по две, машко и женско, како што му заповеда на Ноја Бог." ( 1 Mojseeva 7:8,9 ) |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zerem toj shto kje mozhe da napravi zhivotnite da se mirni i da ne jadat nishto edna godina ne mozhae ushte na pochetokto da go napravi svetot kako shto treba i da nema potreba da go unishtuva?
Neli e Apsolutno Sovrshen ? Kako mozhe togash da pravi nesovrshena kreacija vo koja neshtata kje se odvivaat tolku losho shto kje treba da ja unishtuva i da pochnuva odnovo? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mi zboruvas za 1 Mojseeva a nisto ne si razbral od nea brate messi stom postavuvas takvi prasanja. Isto taka mi velese da ja procitam knigata na Jov ( koja mi e omilena kniga od Biblijata i ja imam bezbroj pati citano ) ama ocigledno e deka ne ja razbiras. Tokmu vo 1 Mojseeva i vo Jov lezat odgovorite na tvoite prasanja. Ako si iskren citatel na Biblijata, ke go najdes odgovorot ZOSTO lugjeto umiraat, ZOSTO zivotnite se istrebuvaat megju sebe i ZOSTO BOG ne go sprecuva toa i do koga ke trae vakvata situacija. Pozdrav ! |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti najseriozno bukvalno go sfakjash delot so Noe ?
|
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ti ne go sfakjas najseriozno ?Hm... zosto ne me iznenaduva toa ? |
||
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најдено е местото каде Барката на Ное останала после потопот,и научници ја проверувале ( нормално нема такви крупни остатоци ) но со реконструкција мерење и премерување.....Ај ке ви пуштам лин па погледајте
|
||
Кој има уши нека чуе кој има очи нека виде.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne te prashav dali se sluchil potop, tuku dali BUKVALNO go razbirash delot so Noe. Bash me interesira tvojot odgovor. Изменето од Messenger - 25.Октомври.2010 во 02:37 |
||
|
||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova e totalno nepoznavanje na Boga i problemot so coveshtvoto. Sega mi e mnogu jasno zoshto i vaka se vodat diskusiite. Ti koga go negirash i umalovazuvash Bog, koj preku tvojata omilena kniga Biblijata saka da ni kaze kako da se izvleceme od haosov na zemjava, shto da se ocekuva za obicnite smrtnici koi gi citiraat Bozjite zborovi??? Pozle ovakov post, ne cuvstvuvam prljavo da voopshto i ti citiram Bozji zborovi. (procitaj i prouci ja 3 glava od Bitie i togash ke razberesh kakov koncept zastapuvash) |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sk, najde nachin da izbegash od povikanosta da posochish bibliski citati.
OK, ti go spozna Boga, go dozna nachinot kako da go izvlechish choveshtvoto od haosot, ama reshi toa da ne go argumentirash so nas bidejki Messenger ima totalno nepoznavanje od Boga i zatoa go omalovazhuval. Dobar obid sk... eftin, ama vo nedostatok na drug, sepak dobar, kako i kiseloto vino i loshata muzika. Изменето од Messenger - 25.Октомври.2010 во 15:10 |
||
|
||
sk
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izvini ako sum te omalovazuval, toa ne mi e celta. Jas veke nemam shto da ti napisham za Biblijata, zoshto ti zatapuvash koncept poinakov od Boga. Ova ne e izbegnuvanje, tuku ne gledam poenta da ti davam citati od Nekoj koj ti se prashuvash dali e On vecen, bez shto nema nikakva poenta muabetov. Ako ne e vecen, znaci ima kraj shto e apsurd za Tanakh-ot.
Изменето од sk - 25.Октомври.2010 во 15:44 |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sk, jas ne zastapuvam nishto poinakvo od Boga, tuku ti zastapuvash odreden chovechki koncept za Boga.
A toa nema vrska so nikakva vechnost na Boga, kako shto nema nikakva vrska za bilo shto so Boga. Ima vrska samo so chovekot i so negovite ignorantnost i arogantnost. Изменето од Messenger - 26.Октомври.2010 во 01:41 |
||
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |