|
Омилена книга од детството |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | |
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
првите сеќавања од најраното детство ми се поврзани за сликовниците со Хајди... едвам чекав мајка ми да рече дека ќе оди во библиотека за да си ја земам следната сликовница што не сум ја прочитала...
конкретно од книгите , до ден денешен прва љубов ми е "Големи и мали" од Бошко Смаќоски . Никогаш нема да заборавам колку се смеев и колку уживав додека ја читав...и сега понекогаш знам да ја земам и да ја препрочитам и одново да се смеам и да уживам во неа како и првиот пат... морам да ги спомнам и "20000 милји под морето" (Жил Верн) како и "Втората смена"(Велко Неделковски)...кога и да помислам на детството- спомените ме врзуваат најмногу за овие книги |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
XStrongAngelX
Сениор секојдневна форумџика Регистриран: 15.Август.2010 Локација: Argentina Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"хајди" и "петар пан" дефинитивно
|
|
Дедо мраз злато
мое љубов неверна неможам без тебе за нова година Дедо мраз злато мое жива превара сал не моташ пак не заеба |
|
XStrongAngelX
Сениор секојдневна форумџика Регистриран: 15.Август.2010 Локација: Argentina Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i Robinzon Kruso
|
|
Дедо мраз злато
мое љубов неверна неможам без тебе за нова година Дедо мраз злато мое жива превара сал не моташ пак не заеба |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neznam dali veke imam napisano ovde...moja najomilena kniga vo detstvoto bese..
Haklberi Fin.....a isto i Tom Soer...... dvata lika se i vo dvete knigi, megutoa sekoj e glaven lik vo svojata....sepak ovaa za Haklberi nekako poomilena mi bese... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hajdi
|
|
Hakuna Matata
Група ZAOSTANAT Регистриран: 27.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kasni porasni
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ножичиња штракалчиња,Девојчето со кибритчињата.
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoki poki....
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Celiot opus na Zil Vern...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Ѕвончица
Сениор Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И Хајди си ја сакав многу покрај ‘‘Малиот Принц‘‘, едно време дури сакав да ме прекрстат во Хајди.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-Vtorata smena
-Golemata shuma -Hajdi ovie mi bea edni od poomilenite ..sekogas se pronaogav vo ovie knigi...koga gi citav obavezno si fantazirav kako sum i jas tamu i kako se druzam so likovite |
|
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i da ne gi zaboravam Stracka kasha varela i Racko placko ovie vo vtoro ili treto odelenie gi ucevme... Изменето од MyWay - 18.Октомври.2010 во 14:22 |
|
|
vkk
Група Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DECATA OD PAVLOVATA ULICA
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дружината братско стебло, Втората смена, Капитал, Зоки Поки, Белото Ромче, Магарешки години...
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |