|
Прилеп |
Внеси реплика | страница <1 9192939495 131> |
Автор | ||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imam dosta prijateli dobri vo prilep a stvarno prilepcani se mnogu gostoprimlivi ljuge vo se sekoja cest
|
||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прилеп .....today in your honor !!!
Полициската станица беше крај самата река. Од реката ја делеше само
патот… Убаво засолнети, чекаа да се појави Душко. Возбудата растеше и
стануваше, речиси, неподнослива. По некое време, ги слушнаа чекорите на
Душко. Идеше ноншалантно како да е на корзо, на шетање. Го помина
мовчето… тргна кон поштата по патот што водеше кон неговиот дом.
Стражарот пред Участакот ја префрли пушката преку десното рамо и почна
да се шета пред влезот. Душко замина неколку чекори. Кога имаше
можност, погледна на часовникот, што само тој го имаше, и виде дека
треба да се врати назад – се ближеше 22 часот! Стражарот го препозна и
не ја впери пушката кон него. Кога му се приближи, Душко го извади
револверот и испука во неговите гради. Стражарот падна и се испружи врз
пушката. Душко веднаш се упати кон мовчето, а оттаму, низ Ат-пазар,
кон собирното место по акцијата. Стрелците пукаа од пушките по
прозорците од зградата на полициската станица, а бомбашите ги фрлаа
бомбите, исто така, кон прозорците. Настанаа застрашувачки експлозии.
Востанието почна!°. Устите ни се исушија. Таму каде што ќе најдевме вода, ќе ја наведневме главата за да ја згасниме жедта. Каде што ќе видевме светлина, моравме да ја заобиколиме, каде што ќе слушнавме да лае куче, исто така моравме да се тргнеме настрана. И така ја фативме Ропотовската Планина и се најдовме во една мала шумичка. Не можевме да одиме понатаму, паднавме од умор, раскажува Коке, кој вели дека тие што ја негираат македонската борба и кои тврдат дека историјата почнувала со нив не можат да му ја одземат првата пушта, со која пукал во Прилеп. …….превземен цитат во чест на градот Прилеп и неговите борци… Изменето од bijonse1 - 11.Октомври.2010 во 22:57 |
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одамна не сум ве известила што се случува во Прилеп Моментално е во изградба кружен тек и споменик во чест на борците од Карпалак...има еден додуша на 5 метри од овој новиот ама новиов ќе биде поширок,повисок,пограндиозен...и се е тоа ок и фино...ама..нели кај нас секогаш мора да има ама...
си го нацртале проектот оние што го нацртале(колку биле стручни во тоа ќе приметите и самите),почнаа со копање и раскопување,ги пренасочија возилата да врват низ иглени уши оти се копа булеварот или најоптеретената улица,нели
арно ама...
проектот кој е на хартија не се совпаѓа со димензиите на лице место...
и сега...
треба да се урнат двете згради,прилепската телевизиска куќа,пола зграда од другата страна за да ни го собере кружниот тек кој типциве го смислиле ...а така фино личел на хартија....
нејсе...
за исходот ќе бидете благовремено известени
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ами за паркинг може да ја потурните Македонска куќа........таман ќе има место....и така гледам пред Тедико се префрлил булеварот...
|
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..na zvezdenite dostreli na majkedonskite "struchni experti" ...od site provinienci,
...ne ke da e na arno ...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Биа
Нов член Регистриран: 22.Февруари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
www.zenitprilep.com.mk Ништо не треба да се урива.. Туку, толку бил стручен тој што го работел Деталниот урбанистички план на Прилеп. Што се за него неколку метри грешка во подземната инфраструктура Изменето од Биа - 18.Октомври.2010 во 12:58 |
||
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па ако го изведат ова вака..би било прекрасно и нешто баш ново за Прилеп.. |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
vkk
Група Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej myyy znaeshh koga ke go napraat????
kad se MAJMUNI BRIJAJU |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene ova mi lichi kako del od onie,..kako gi vikaa..mehanichko-elektronski "igrachki,
...aha...fliperi !
|
||
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а вака тешко дека ќе го изведат...немеТ место бе мачко
и нема да има две ленти,само една...цел свет со 3-4 ленти ние од две на една
Биа:
Ништо не треба да се урива..
Туку, толку бил стручен тој што го работел Деталниот урбанистички план на Прилеп. Што се за него неколку метри грешка во подземната инфраструктура а па ваљда некој требало да го погледне урбанистичкиот план на градот пред да прави нов проект? Изменето од Andjelina - 18.Октомври.2010 во 23:14 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zarem ushte ne ste sfatile be?
..pa, "gradeznuicite" bea i seushte se zafateni so "izgradba" na brojni postamenti na sekakvi gluposti od spomenici ...taka shto,..zaboravile kako se proektira infrastruktura!
ako voopshto i imale pojma nekogash,...sudejki po starata!
|
||
||
Биа
Нов член Регистриран: 22.Февруари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не се разбравме.. Урбанистичкиот план е направен одамна.. И тој за тоа постои.. Кога ќе се прави проект се прави по него, не се мери на терен.. Е сега, прашање е колку тој е точен, и дали факторот време влијаел на него, значи големи се шансите да имаш техничка грешка.. сепак мислам дека ДУП-от (деталниот урбанистички план) на Прилеп не е сменет од '85, a кога пред некоја година требаше да се снима, пола Прилеп 'не беше дома' за да си го обележи дворот.. |
||
Touch it Scroll it Close it Click it Cross it Crack it Switch Update it Lock it Fill it Call it Find it View it Code it Jam Unlock it Buy it Use it Break it Fix it. <Technologic>
|
||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto ima vo prilepa grada sto se desava
|
||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||
Внеси реплика | страница <1 9192939495 131> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |