|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 56> |
Автор | ||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Шарени колачи од бадеми
Изменето од Valerija - 05.Декември.2017 во 21:26 |
||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Кифлички со ванила
Состоки: 300 гр. брашно 300 гр. мелени бадеми 50 гр. шеќер 2 ванили 150 гр. маргарин 150 гр. шеќер во прав Замесете го тестото од брашното, мелените бадеми, шеќерот, ванилата и маргаринот. Од тестото обликувајте ваљачиња во форма на молив, долги околу 6 см. Ставете ги во плех и печете ги на умерена температура. Уште топли валкајте ги во шеќер во прав во кој имате додадено ванила. Изменето од Valerija - 05.Декември.2017 во 21:27 |
||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ролат со бисквити
Состојки: 500 гр. бисквити 150 гр. шеќер 60 гр. чоколада за готвење варено кафе Фил: 125 грама маргарин 150 грама шеќер во прав 1-2 ванила Бисквитите се мелат, се додава шеќерот и изренданото чоколадо, па со кафето се замесува средно тврдо тесто. Развијте го тестото во кора со дебелина од еден сантиметар, па ставете го филот кој сте го подготвиле на следниов начин: изматете го маргаринот со шеќерот во прав и додадете ја ванилата. Премачкајте го ролатот, завиткајте го цврсто во ролна и оставете го да се стегне. Кога е стегнат ролатот можете да го исечете и да го послужите. Изменето од Valerija - 05.Декември.2017 во 21:29 |
||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Посни колачи со желе
Состојки: 200 гр. шеќер 1/2 филџан вода 250 гр. мелени ореви рендана кора и сок од 1 лимон 1 лажица какао 250 гр. желе бонбони Шеќерот и водата се варат, ce додаваат оревите, кората и сокот од лимонот. Се трга од оган, малку се лади и тестото се дели на два дела, во едниот дел се става една лажица какао. На фолија се растенчува прво кафеавата кора, потоа врз неа белата, се реди желето и се свиткува во ролат. Се остава на промаја да се суши неколку дена, потоа се сечат парчиња. Изменето од Valerija - 05.Декември.2017 во 22:01 |
||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Обланди со бадеми Потребно: |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Изменето од емил - 19.Ноември.2010 во 10:36 |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Сладък Салам Продукти: 1 пакет бисквити
2 јајца 125 г крави масло 40 гр коњак 100 г ореви 50 г какао 100 г шеќер Натрошените бисквити се напръскват со Коњак, додаваат се стрит ореви и се остава да престол. Кон разбитото со мешалка масло се додаваат јајцата, какао и шеќер и се разбиват до добивање на хомогена консистенция. Смесата се меша со бисквити, кои се оставаат да омекнат. Потоа се оформуваат на Салам, кој престојувал во фрижидер 1 час, за да се стегне. |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Бомбици од костени Потребно: |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Домашно чоколадо Потребно: |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Варени јаболка со пудинг Потребно: |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Сусамки Потребно: |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Брз ролат со кафеПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
ПОДГОТОВКА:За кората (или црната смеса): во подлабок сад промешајте ги мелените кекси, шеќерот и какаото, па додавање на процеденото кафе замесете убава компактна смеса. Расукајте ја смесата на фолија или хартија за печење со дебелина од околу 5 мм. За филот: пенесто изматете го путерот со шеќерот, додадете ја матената жолчка и добро соединете. Со филот (или белата смеса) премачкајте врз кората и завиткајте ролат. Оставете го ролатот неколку саати во фрижидер, па пред самото послужување сечете го на кришки. |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ресана тортаПотребно ви е нешто интересно, слатко и вкусно, но без да се мачите да печете пандишпани и 2-3 часа да си играте во кујната? Тогаш тортата со ресани е токму за вас. Ресана тортата е исклучително лесна за приготвување, па пред да трепнете ќе имате десерт од кој сите ќе побараат второ парче. Состојки
Инструкции за приготвување
Нема да погрешите ако ја сервирате тортата со парче свеж портокал. За декорација, ние употребивме дел од кората на портокалот, експандиран ‘рж и малку чоколаден прелив. Ако ви здодее аромата на портокал или ако вашите најблиски сакаат нешто поразлично, едноставно изберете ресана со друг вкус и ќе добиете „нова“ торта. |
||||||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ролни со тикваПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
ПОДГОТОВКА:Тиквата претходно исчистете ја и крупно изрендајте. Земете една кора, премачкајте ја со масло, преку неа ставете друга кора и исто така премачкајте ја со истата количина масло. На едниот крај од кората ставете две до три полни лажички тиква, распореде ја и посипете со три супени лажици шеќер. Замотајте ја кората од онаа страна каде што е филот и ролните редете ги во малку намастен плех за печење. На тој начин повторувајте ја постапката до последната кора. Рерната вклучете ја на 200 степени. Преку плехот ставете алуминиумска фолија за питата да не изгори. Печете 25 минути, па извадете ја тепсијата, тргнете ја алуминиумската фолија и вратете ги ролните да се печат уште 5 минути. Потоа извадете од рерната, па додека ролните се уште топли, попрскајте ги со малку ладна вода и прекријте ги со кујнска крпа. Оставете ги така додека да се оладат, а потоа сечете на парчиња и посипете ги со шеќер во прав. |
||||||||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |