IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Бели лаги
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бели лаги

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2009 во 12:29
Sum lazhel kako i sekoj za da se opravdam od neshto, inaku najdobar lazhach e onoj koj sam se ubeduva vo lagata.среќа
Кон врв
Командантица Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2008
Поени: 2129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Командантица Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2009 во 15:20
Па кој не лаже,..сите лажеме фала богу..
сум лажела само за вистински цели...
..Живеам за да умрам..!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2009 во 15:39
 - Te vikase onoj.
I ona ke se zavrti i ke trgne nataka i ja ke ja mavnam so bela topka od sneg... i dur pcue, se smeeme slatko  смеење
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 16:33
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Дали лажете или сте лажеле  некого со цел да го заштите од болка , нервози , јадови ?
Значи лажење во позитивна смисла не се работи за превара со цел да стекнат материјални средства или нешто слично .

Колку многу бели лаги изнакажав последниве два месеца и воопшто не се срамам од тоа,туку напротив....сознанието дека не дозволив суровата вистина да излезе на виделина ,сега мене ме прави посреќна....

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 16:42
SUROVATA VISTINA E SVETOST,BELITE LAGI DOBRO ZAPAKUVANA GLUPOST!
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 17:40
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Dobro zapakuvana glupost se tvoite komentari...vo celost !

Postojat neprijatni situacii vo zivotot koga nemozesh nishto da promenish . Moe milsenje od lichno iskustvo deka nema potreba bliskite da ti tovarash so negativna energija . Ne sekoj moze da podnese teshka i mnogu teshka situacija , tuka sleduvaat nervozi i neprospieni nokji i seto toa kje rezultira so bolest predizvikana od nervoza .
E sea ova moze da se izbegne vo situacija koga vremeto kako faktor kje pridonese za reshvanje ili nadminuvanje na problemot .
Pak kje napomenam od lichno iskustvo kako inicijator na temata konkretno moite roditeli nemaat poim sho se sluchuva so mene ili so mojot brat . Zoshto da se nerviraat lugjeto...nema potreba , so tek na vreme kje se sredat rabotite a dodeka se sredat moite najbliski zasluzuvaat da imaat komforen zivot .
Za jas da si olesnam kje ja spodelam mojata taga i bolka za mene da mi olesni troa....ne sum takov tip , jas ja primam celata bolka i nemoj nekoj da mi napishal 'zelba za bolka' oti toa ne e po moja zelba....koga bi imal opcija bi odbral drugo .

Sekoj nemoze se da iskusi vo zivotot i toa e dobro NO ima lugje bez oset kako drvoto Joshua koi osven sho neznaat kako e oni nemozat ni da zamislat i prvi da se osudat se i po navika se protiv posledniot komentar vo temata .  
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 18:03
Negativnata energija si ti...tvojata dusa pustina...tvoeto telo bara големо%20гушкање

aj elaголемо%20гушкање
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 18:07

Tvojata osamenost i neznaenje kako da razgovarash  posakuva pustina vo mojata dusha . Sho ima vo mojata dusha e moja intima i toa nema nikoj da go vidi !

Ova gushkive sho mi gi prkjash se samo licemerno krienje na stravot...
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 18:08
u jeeeeeeeeeeeeeeeeee....hit me...hit me hardнамигнување

dostojna pocit dadov na tvojot komentar....neli?
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 18:26
Originally posted by zenmaster zenmaster напиша:

Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Dobro zapakuvana glupost se tvoite komentari...vo celost !

Postojat neprijatni situacii vo zivotot koga nemozesh nishto da promenish . Moe milsenje od lichno iskustvo deka nema potreba bliskite da ti tovarash so negativna energija . Ne sekoj moze da podnese teshka i mnogu teshka situacija , tuka sleduvaat nervozi i neprospieni nokji i seto toa kje rezultira so bolest predizvikana od nervoza .
E sea ova moze da se izbegne vo situacija koga vremeto kako faktor kje pridonese za reshvanje ili nadminuvanje na problemot .
Pak kje napomenam od lichno iskustvo kako inicijator na temata konkretno moite roditeli nemaat poim sho se sluchuva so mene ili so mojot brat . Zoshto da se nerviraat lugjeto...nema potreba , so tek na vreme kje se sredat rabotite a dodeka se sredat moite najbliski zasluzuvaat da imaat komforen zivot .
Za jas da si olesnam kje ja spodelam mojata taga i bolka za mene da mi olesni troa....ne sum takov tip , jas ja primam celata bolka i nemoj nekoj da mi napishal 'zelba za bolka' oti toa ne e po moja zelba....koga bi imal opcija bi odbral drugo .

Sekoj nemoze se da iskusi vo zivotot i toa e dobro NO ima lugje bez oset kako drvoto Joshua koi osven sho neznaat kako e oni nemozat ni da zamislat i prvi da se osudat se i po navika se protiv posledniot komentar vo temata .  

Речиси идентично со мојот начин на размислување....за да поштедиш   близок ,а при тоа познавајќи го неговиот начин на прифаќање /неприфаќање на нештата,сиот товар го носиш со себе,а пред него правиш слика на нормален тек на нештата,употребуваш бели лаги ....грев ли е тоа?!

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 18:40
Originally posted by zenmaster

[/QUOTE]
даbravo za ova zen да....
.....za zal i jas isto sum bila vo situacija da koristam "bela laga"i kolku i da mi bilo teshko shto sum morala da "lazam"...na takov nachin ..ako bi mozela da biram pak ...povtorno bi go napravila istoto....bi gi zashtitila bliskite od bolka koja ne morale  da ja znaat..

Изменето од gazela - 14.Октомври.2010 во 20:45
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 19:43
Сум лажел ... само кога вистинитоста била субјективна...
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 20:53
Некогаш ’’белата лага’’ е само друга перспективасреќа

На пример, место да му кажеш некому- леле колку си тврдоглав/а!!!, ќе кажеш: баш си упорен/насреќа

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2010 во 00:12
ma ne lazam nikogash!да

...visinata e edna!
...koj laze belo,
...ne veruvam deka ne ke moze da izlaze i ....crno !!

...koga ke mu se ukaze..."prilika"
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,191 секунди.