IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Забава, разно, игри, интима
  Активни теми Активни теми RSS - Сакам да кажам ...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сакам да кажам ...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 594595596597598 708>
Автор
Порака
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Статус: Офлајн
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 12:36
ako nekoj drug e bolen shto da mu udram?
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 12:37
сдк-кожена инжекција газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 12:38
вртење%20со%20очи
Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:03
....dosadnoне
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:05
v Sochi li be?
Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:09
SDK......ne sum be
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:12
am kade be
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:20
сдк-Владивосток
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:21
ladno
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:22
сдк-коктел на плажотнамигнување
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 13:49
Sdk
pak moram da odam..
e ne vozam ovoj patdosta bese!
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 17:17
Страстната љубов ја лечи физичката болка
Професор кој со години ја проучува љубовта и негов колега кој исто така посветено ја проучува болката објавија студија во која тврдат дека страстната љубов може значително да ја намали болката.

Слично како таблетите против болки,или како дрогата(кокаинот),интензивната љубов може да ја намали болката во голема мерка-се тврди во студијата објавена на Стенфорд Универзитетот.
-     
Додека луѓето чувствуваат силна страст во најинтензивната фаза на вљубувањето,доаѓа до мерлива промена на расположението која влијае на доживувањето на болката-вели д-р Шон Мекеј,професор и еден од авторите на студијата.
-     
Почнавме посебно да ги проучуваме системите во мозокот кои вклучуваат допамин,невротрансмитер кој влијае на расположението и мотивацијата,и начините како тие системи влијаат на болката-вели д-р Мекеј кој со години се занимава со проучување на болката.

Научниците сепак не се сеуште подготвени да им препорачаат на своите пациенти да ги фрлат таблетите и да тргнат во потрага по страстна љубовна афера.Наместо тоа,се надеваат дека со подобро разбирање на љубовта,односно на нејзиното влијание на природниот систем за чувство на задоволство,ќе најдат подобар начин за ублажување на болката.
-     
Се испостави дека подрачјата во мозокот кои ги активира интензивното чувство на љубов се истите оние подрачја на кои делуваат таблетите против болки-рече коавторот на студијата д-р Артур Арон,професор по психологија.

Д-р Арон го проучува влијанието на љубовта на човековиот организам веќе 30 години.
-     
Додека мислиме на саканата личност,доаѓа до интензивно активирање на делот од мозокот одговорен за награда.Истото подрачје се акивира ако земеме кокаин или ако добиеме многу пари.
-     
Арт зборуваше за љубовта,а јас за болката.Тој зборуваше за системите во мозокот кои ја вклучуваат љубовта,јас за системите кои ја вклучуваат болката.Сфативме дека доаѓа до преклопување на системите и почнавме да се прашуваме-дали е можно дека се поврзани-објасни д-р Мекеј.
-
Тоа ни зборува дека за ублажување на болката не мораме да се потпираме само на лековите.Луѓето можат да почувствуваат олеснување,пријатно чувство и награда,и нез нуспојавите кои ги оставаат лековите-рече д-р Арон.
14.10.2010, 12:34

Изменето од *moon* - 14.Октомври.2010 во 17:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 17:44
сдк-се нешто му пречи.......вртење%20со%20очи
Кон врв
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 18:43
сдк сепак ќе одам во кино и тоа на германски филмзадоволство се надевам ќе биде добар...а после филмот не%20знам
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 594595596597598 708>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,625 секунди.