|
Сакам да кажам ... |
Внеси реплика | страница <1 594595596597598 708> |
Автор | |
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako nekoj drug e bolen shto da mu udram?
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сдк-кожена инжекција
|
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....dosadno
|
|
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
|
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
v Sochi li be?
|
|
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SDK......ne sum be
|
|
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
|
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
am kade be
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сдк-Владивосток
|
|
d4 b3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ladno
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сдк-коктел на плажот
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sdk
pak moram da odam.. e ne vozam ovoj patdosta bese! |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Страстната љубов ја лечи физичката болка
Професор кој со години ја проучува љубовта и негов колега кој исто така посветено ја проучува болката објавија студија во која тврдат дека страстната љубов може значително да ја намали болката. Слично како таблетите против болки,или како дрогата(кокаинот),интензивната љубов може да ја намали болката во голема мерка-се тврди во студијата објавена на Стенфорд Универзитетот. - Додека луѓето чувствуваат силна страст во најинтензивната фаза на вљубувањето,доаѓа до мерлива промена на расположението која влијае на доживувањето на болката-вели д-р Шон Мекеј,професор и еден од авторите на студијата. - Почнавме посебно да ги проучуваме системите во мозокот кои вклучуваат допамин,невротрансмитер кој влијае на расположението и мотивацијата,и начините како тие системи влијаат на болката-вели д-р Мекеј кој со години се занимава со проучување на болката. Научниците сепак не се сеуште подготвени да им препорачаат на своите пациенти да ги фрлат таблетите и да тргнат во потрага по страстна љубовна афера.Наместо тоа,се надеваат дека со подобро разбирање на љубовта,односно на нејзиното влијание на природниот систем за чувство на задоволство,ќе најдат подобар начин за ублажување на болката. - Се испостави дека подрачјата во мозокот кои ги активира интензивното чувство на љубов се истите оние подрачја на кои делуваат таблетите против болки-рече коавторот на студијата д-р Артур Арон,професор по психологија. Д-р Арон го проучува влијанието на љубовта на човековиот организам веќе 30 години. - Додека мислиме на саканата личност,доаѓа до интензивно активирање на делот од мозокот одговорен за награда.Истото подрачје се акивира ако земеме кокаин или ако добиеме многу пари. - Арт зборуваше за љубовта,а јас за болката.Тој зборуваше за системите во мозокот кои ја вклучуваат љубовта,јас за системите кои ја вклучуваат болката.Сфативме дека доаѓа до преклопување на системите и почнавме да се прашуваме-дали е можно дека се поврзани-објасни д-р Мекеј. - Тоа ни зборува дека за ублажување на болката не мораме да се потпираме само на лековите.Луѓето можат да почувствуваат олеснување,пријатно чувство и награда,и нез нуспојавите кои ги оставаат лековите-рече д-р Арон. 14.10.2010, 12:34 Изменето од *moon* - 14.Октомври.2010 во 17:18 |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сдк-се нешто му пречи.......
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сдк сепак ќе одам во кино и тоа на германски филм се надевам ќе биде добар...а после филмот
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Внеси реплика | страница <1 594595596597598 708> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |