|
Меморија - (Македонскиот бенд) |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Jorj98
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Април.2009 во 15:39 |
Што мислите за Меморија?
|
|
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добри песни правеа на времето. Мислам ок ми се и сега да ги слушам.
За разлика од денешниве сраља.......штета што нема повеќе вакви интересни бенда во Македонија. |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми се допаѓаше онаа каверот на Македонија
само таа ја памтам за жал, ако има некој да постира линкови да се потсетиме |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I mene mi se dopagjaat..pesna koja sto jas isto najmnogu ja pamtam e Makedonija,a ima i use edna ako ne se pomesav deka e nivna..neso bese Ogan pod zvezdite ili taka neso..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве ја таа песна Ели,очигледно си помлада па не ја знаеш.
Меморија -Оган под ѕвездите
Имаш тамо поврзани линкови од Меморија за песни нивни,тука е Македонија и Дирлада. Изменето од fiks - 07.Април.2009 во 12:54 |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Black_girl
Сениор Beauty in Darkness Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исто ја сакам и "Нена", закон песниче. Јас ја имам, но не можам да ја најдам на јутјуб, а баш е интересна песната.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хехе баш сега си ги слушам... убави песнички имаат
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E da super sto ja najde..ne bev sigurna dali bese od niv posto odamna ja nemav cueno..pa da pomlada sum ama imam slusano dosta za niv od brat mi i od moite,i iam slusnato dosta pesni samo sto sum gi izumila..ete me poceti i na dirlada..fala |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
MekiChka
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 24.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj otidoa be lugevo nikade gi nema ..slusav nekoja pesna od niv neso za makedonija ama epten bese ubava. ottogas nikade...
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш кога ке ја слушам Оган под ѕвездите нема вино .... Предходно се испило А на ваа песна секогаш сум откачувал ... де по сепареа , де на маси , де шишиња од под , де чаши од глава
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малку да се замешам, ако не сметам
Групата е создадена во 1984.Во почетокот свиреа техно-поп. Основач на групата е басистот Петар Георгиевски, наречен Камиказа, кој пред оваа група се огледал во разни жанрови, од џез-рокот до панкот. Во првиот состав на Меморија пејач беше Поце Икономов, но откако тој си замина од бендот, на негово место дојде Ристо Самарџиев. Со првиот вокал, песна која ќе ја паметам е Оган под ѕвездите, кое е воедно нивно прво деби, и истовремено е прв ЛП албум кој го објави Музичката и касетна продукција на Радио Телевизија Скопје (сегашна МКП МРТ). Со Ристо Самарџиев ја продолжија работата на бендот се до 1996, од кога датира и оваа балада, која е и воедно лебедова песна на бендот, потоа тој се распаѓа и сите членови почнуваат со засебни кариери. Дефинитивно, како музичка целина, оваа песна е доживувана од многу луѓе, пред се поради својата длабока емоција што ја носи, а и самата интерпретација на Ристо, со својот препознатлив, лиричен вокал ја пее прекрасно.Сега,сигурно сите сте слушнале за Бане ТОМАТО-Продукција кој што беше гитарист во групата.Доколку сакате некој албум од нив,кажете ќе ви поставам http://www.youtube.com/watch?v=ZROLX3m7vh8 |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде Мариовец постави ги нивните песни,сите што ги имаш
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема проблем другар,само да го пребарам ХД-и утре вечер ќе ги поставам, Поздрав |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |