|
Дали одите во кино и театар? (и кино-репертоар) |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | |
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..и јас исто, а сакам многу |
|
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
teatar,dva do tri pati vo godinata
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во театар идам многу често,не пропуштам добра претстава,дури некогаш и по двапати идам да глеам..а кино за жал,одамна неам отидено,а и каква е ситуцијата со нашиве кина(ако уопште така можат да се наречат)..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја гледав “Госпоѓа министерка“. Како беше, што да ти кажам, како и се друго што некој наш ќе го изрежира. Среќна сум што не земав дете со мене. Педери, лезбејки, вибратор...сето тоа во Госпоѓа Министерка. Разбирам да се осовремени нешто....ама ова... [:-&] |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми се оди во театар...последен пат бев неколку години
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На 5 октомври започнуваат тринаесетите Денови на комедија во
Куманово.На годинешниов Меѓународен театарски фестивал со 8 претстави ќе
гостуваат театри од повеќе градови во Македонија, Србија и Хрватска.
Фестивалот ќе го отвори претставата „2012- Последните Македонци„ од Драмски театар Скопје,а наредните денови следуваат претставите: „Покојник„ од битолскиот театар (6.10.), „Љубовникот со голем стил„ на штипскиот театар (7.10), „Жени на власт„ на Турскиот театар (8.10.), „Свири го тоа повторно, Сем„ на Белградскиот драмски театар (9.10), „Не играј на Англичани„ кумановски театар (12.10), „Крпен живот„ прилепски театар и на крај Сплитскиот театар со претставата „Молер„ ќе ја затвори манифестацијата на 14 октомври. За сите оние кои се во Куманово и кои имаат желба и време да појдат на театар , јас лично би им препорачала да ја проследат комедијата Љубовникот со голем стил која се прикажува утре 7 Окт.2010 Минатата недела бев на театар тука во Штип и ги гледав. Еве на кратко ќе ви ја раскажам преставата : Значи Раде Рогожаров , главниот лик во преставата Џон Смит , е всушност љубовникот кој има 2 жени кои живеат на сосема различни страни од градот. Преставата почнува со сцена кога двете жени се јавуваат во полиција и пријавуваат дека нивниот маж е исчезат.Едната пријавува во источната, а другата во западната полициска станица. Даваат опис на мажот кој е воедно таксист. Потоа се појавува на сцена Џон дома кај едната жена, а во межувреме се обидува да и се јави на другата жена која загрижено го очекува дома. Во меѓувреме доаѓа на гости пријателот на Џон кој ке биде вмешан во целата ситуација со двете жени на Џон. Доаѓа полицаецот и започнува со испрашување. ... Исто така и кај другата жена доаѓа полиција и ја испрашуваат за мажот и . Другарот на Џон ќе го запише тел број на другата жена и ке го остави на маса, па по грешка едната жена мислејки дека тоа е бојот на полиција ке ѕвони кај другата жена и настанува мешаница. Значи целата приказна уствари се занимава со секојдневни теми на медиумски притисок, разни збрки ..... и предупредување колку е тешко да се препознае хомо дуплексот во себе. Преставата трае 1 час и 30 минути и нема шанси да заспиете , туку сигурна сум дека ке се смеете гласно како што се смееше штипската публика. Епа кумановчани и сите останати , убаво да си поминете на било која од преставите , а јас искрено се надевам дека наредните денови уште некоја престава ќе се случува тука во Штип |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе одам вечер
„Антица“ во изведба на Прилепскиот театар со младата постава на глумци...нема промашување...одамна сме немале толку многу млади, но и толку добри глумци ...утре ќе ви раскажам
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Саботата"Генерална проба за самоубиство"
интересна претствава,и имав интересни луѓе околу мене. 100% на жената пред мене и беше криво што узалут платила карта....цела претстава ја преспа Среќа беше комедија,па не престанав да се смеам |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред две недели...
Исти на различен начин..... Автор : Венко Андоновски Режија : Наташа Поплавска многу добро сценарио...и уште подобра изведба на Сашко......ем реално ем премногу смешно беше....Едноставно пукав од смеа.....излегов од драмски посреќна и исполнета од кога било.... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
27. МАРТ- СВЕТСКИОТ ДЕН НА ТЕАТАРОТ
Премиера на "Дон Кихот" во Битола Режисерот Владо Цветановски за "Дон Кихот" вели оти е книга од која цел живот можат да се прават претстави, затоа што таа во себе ги содржи сите теми на еден човечки живот.- Сцена од претставата Во Битолскиот театар, утревечер во 19, 30ч, на Светскиот ден на театарот има премиера на претставата "Дон Кихот од Ла Манча", во режија на Владо Цветановски. Асистент на режија е Мартин Мирчевски, а актерската екипа ја сочинуваат Кирил Ристоски, Петар Мирчевски, Мими Таневска, Мартин Мирчевски, Елена Моше, Огнен Дранговски, Васко Мавровски, Валентина Грамосли, Филип Мирчевски, Јулијана Мирчевска и Катерина Аневска. Сценографијата ја потпиша директорот Валентин Светозарев, костимографијата уметничкиот директор Благој Мицевски, а музиката е на Зоран Маџиров. |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Деновите на унгарската култура ќе вклучуваат и „Денови на унгарскиот филм” кои ќе се одржат во Кинотеката на Македонија (Скопје, ул. Никола Русински 1 – позади Лептокарија во нас.Карпош 2) од 29 април – 1 мај 2011.
Програма: петок 29 април 2011, 20.00 ч. Отворање на Деновите на унгарскиот филм Pánik / Паника (2008) сабота 30 април 2011, 20.00 ч. Czukor show (2010) недела 1 мај 2011, 20.00 ч. Papírrepülők / Авиони од хартија (2009) Билетите може да се купат на влезот во Кинотеката и чинат 50,- денари. * * * Изменето од Majkl - 26.Април.2011 во 18:13 |
|
riderz
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2011 Статус: Офлајн Поени: 0 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Духот на театарот во Велес сеуште живее во градот.Неделно се изведуваат по 2-3 претстави,се гради новиот театар ( со светски стандарди ),бидејќи стариот театар ни е пред распаѓање.Јас,лично во неделата еднаш го посетувам зошто тоа ме исполнува :)
|
|
DreamCatcher
Нов член Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Новогодишна програма во кино МилениумХомофобичен поранешен криминалец и воен ветеран се наоѓа во ситуација да соработува со геј активистите и да ја обезбедува првата Парадата на Гордоста во својата држава. ПАРАДА е филм кој на траги-комичен начин раскажува приказна за постојаниот судир помеѓу двата света во денешно време на овие простори, помеѓу традиционалното и хомофобично мнозинство, наспроти либералното и модерно малцинство. Претставувајќи го невозможното пријателство меѓу Радмило и Лимун – Хомосексуалец и Хомофобик, a истовремено прикажувајќи го како метафора за возможна комуникација и разбирање помеѓу луѓето без разлика на нивната сексуална, верска и национална припадност. Режија: Срѓан Драгојевиќ Проекции: 20:00 и 22:30 часот Артур Божиќ ни го открива досега не чуениот одговор на прашањето на секое дете ’Како дедо Мраз им носи поклони на сите деца во една вечер?’ Одговорот: Неверојатната, ултра модерна работилница на дедо Мраз скриена под Северниот пол. Но, приказната во филмот е за едно семејство кое е малку комично и на моменти дисфункционално, а од кое ќе се издигне херој кој никој не би го очекувал, Артур. Тој има итна и многу важна мисија која мора да биде завршена пред божиќното утро Режија: Sarah Smith Проекции: понеделник/петок 17:30 часот 31.12.2011. – ПРЕТСТАВИ ОД: 11:00; 13:00 и 15:00 часот Билетите за проекциите можат да се купат на касата на Кино Милениум, секој ден од 10:30 до 22:30 часот, по цена од 150 денари. |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |