|
Кој е Груевски? |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 100> |
Автор | ||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво власта не треба да се рекламира таа треба да создава она за што се нафатила,само лош производ се рекламира за да се продаде. Второ,не треба само скопје да добива изглед,за жал во овој случај изопачен(тоа го знаат стручните лица)треба и ние во другите градови да градиме да живееме,но ние прво работата ја немаме ,не истераа од работа,политиката грујо и неговите башубоз локални шерифи,аздисуваат на големо. И на крај да ти биде јасно вистинската смисла на правилното водење и тоа демократско на државата не е од кефот на оној што е навласт и ние да се препираме кој е во право,тоа ти е диктатура,кога че се спроведат тие работи и кога тој и било кој да е на власт се процени дека не управуваа правилно да има доблест да си даде оставка,но сите тие вредности кај овој нечовек ги нема.само начинот на кој се работи е исто како кај мафијата со босови и платеници,и секако страв во вид на тортура,во сите можни сегменти на животот. Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:20 |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So mene nema so da izleguvas na kraj, nemas nikakva potreba. Treba da izlezes na kraj so samiot sebe. Nego ne mi odgovori na prasanjeto. Da slucajno te ostavele na rabota, odnosno te unapredele dali vaka ke pisuvase na forumov. Ti go kazav mojot primer, vo vreme na SDSM dobiv rabota a vo vreme na VMRO ja izgubiv, pa nikogas ne sum rekol deka VMRO e krivo za toa ili pak duri licno premierot. I na kraj na pamet ne mi pagja duri i vo mojot slucaj da gi branam komunjarite a da gi napagjam drugite. Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:21 |
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе беше поубаво поранешен министер за финансии и сегашен премиер да живее под кирија. |
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
4 stana x 50 iljadi evra = 200 iljadi evra. Strasna rabota, Makedonija totalno opljackana. Da, da Grujo e kriv za se. Da zborat onie koi milijardi iznesoa od drzavata, koi od nacionalizirano ( 45-55 ) vo privatizacijata na rosaviot, nacionaliziranoto ( tudjoto ) si go napravija privatno, pa i kapak na se ostavija bez leb 200 iljadi lugje, toa ne e nisto neli??? Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:23 |
||
|
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prvo vlasta sekade se reklamira, ukljuci nekoj od stranskite programi pa ke vidis. Reformite za zdravstvo vo USA ne se simnuvaat od TV. I ne e tocno deka samo Skopje dobiva izgled, bidejki ova e prv pat vo Skopje da se pravi nesto poznacajno, mada ne go opravduvam momentot. Ti ne si toj koj ke kaze dali izgledot e izopacen ili ne. Strucnata javnost si go kaza svoeto, normalno "strucnjacite" komunjarcinja ne se soglasuvaat. Koga se kritikuva nesto, treba da se ima doblest da se kazat argumentite, a ne mlatenje prazna slama. Vo sekoj slucaj dali narodot e za ova sto se slucuva sega ili e za ona sto se slucuvalo porano ke si kaze na narednite izbori. Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:25 |
||
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Почна нешто премногу да претеруваш.Го одбрав овој пост да ти кажам ,зашто лично ме повикуваш,а не се нешто полоши и твоите наредни постови во истакнување на голема непознаници. Дали јас пред да ме отпуштат од работа или после тоа сум пишувал на форумот,тебе да не те интересира,јас ја разоткривам само црната политика на овој грозен премиер,зашто ,затоа што од него се потекнува,тие се збираат горе на централно ниво со пајташите и одлучуваат што и како че прават,односно како че не обезличуваат.Постапката следеше директно од негов партиски функционер,да речам гнаса како него инаку,б,лгарски гражданин,кој не знае ништо од носот подалеку,а се во кумовска врска со градоначалникот од градот каде што сум-тоа е долга и широка. Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:28 |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моите реакции се токму на тоа што министерствата секогаш земаат на време некаде до 5 во месецот, а полицијата, здравството и образованиео последни. Кои заслуги ги имаат овие господа да земаат плата навреме а на другиве откако ке им накркаат камати Да, платата оди преку локална, се прави некој чуден круг списоци до општина, па таа до МОН па МОН до финансии па пак назад по ист пат и додека стаса до крајните корисници отиде месецот. Е сега околу СДСМ- секој кој чита што пишувам го знае мојот став за нив, но тоа не значи дека треба да ги мрзам форумџиите кои си имаат ставови поинакви од моите. На крај околу Груевски односно на темата. Јас не гласав за него за инат на СДСМ, напротив гласав затоа што памтам дека беше добар министер за финансии и очекував дека ќе биде и добар премиер, како што беше во првите 2 години на неговото владеење. Околу компјутерите во образование- ги нема насекаде (не е директно одговорен-но индиректно е затоа што дозволува локалните моќници заедно со директорите да го рушат проектот) |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e nekoj na kojshto , izgleda, mnogumina slepo mu veruvaat!
....do tolku shto mislat deka toj e chist kako solza,...samo , shto site okolu nego gi pravat site belji......vo drzavava!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako do sega ne osetivte po sami sebe i semejniot budzjet koj e Gruevski....................togash prodlozete da zjiveete gladni vo stomah a siti od lagi.
Toa E Grujo vo 100 chekora. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мамамд верувај дека најголемите проблеми настануваат од неспособноста на вработените во општините. Еден пример: моето дете учи во школо што било тужено од некој родител на повредено дете во школото, човекот си го добил спорот па школото треба да му исплати оштета, а матичниот градоначалник не дава пари за пресудената оштета , па вработените во школото неможеа да најдат начин како да платиме за дневен престој бидејки сметките им се блокирани а школото треба да префли на фирмата што носи храна за децата. Станува збор за општина центар, треба да се засрамат сите вработни во општината почнувајки од градоначалникот, мислам дека вработените во училиштето неможат да земат плата додека не се исплати долгот. За другиве незнам но за здравството знам бидејки еден од моите родители работи во приватизираниот дел од здравството. Во државното здравство (мислам на не приватизираниот дел) земаат плата редовно без доцнење, овие другиве приватизираниве голем дел од нив неможат да си ја заработат платата за нив и нивните сестри научени кога работеле во државното и да не заработуваат доволно пак ќе си добијат плата. Срамота е еден стоматолог да неможе да извади плата за себе и својата сеста. Ама па проблематично е кај општите доктори не треба да наплатуваат партиципација а фондот им доцни. |
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред да дојде Груевски да не беше подобро? |
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се подизгубивме со темава, па се вратив на првото прашање..... Груевски имал грчка жичка, според информацијава.... еее, ова беше вест пред 2-3 години, сега се измени приказната и други работи дојдоа во преден план....а, дефинитивно е важно потеклото на еден човек, и корените, тие играат некоја улога во тоа што е денеска.... Вака, јас би му препорачала на оној кој му е близок на дотичниот, да му го постави прашањево...Груевски, кој си ти? Баш ме интересира што би одговорил. Се кладам дека човекот се изгуби себеси во моќта и позицијата која ја има. Некако низ годиниве докажавме дека Македонците не знаат да се носат со моќ и позиција...други тоа го сметаат првично како ОДГОВОРНОСТ: кај нас е сеуште во форма на СЕМОЌНОСТ, и чувство на БОЖЕСТВЕНОСТ. Да бидеме искрени, некаде напишавме дека почетокот и некои првични идеи на вмровскава влада беа ок, за да со тек на време измутираат и претворат во циркуз, циркуз на изместени вредности. Демократијата вели дека секој има право на мислење: луѓето можат да бидат про или контра Грујо и ВМРО: зависно своите лични вредности и способности за расудување. Проблемот е што, македонскиот народ е болен, сериозно болен. Погледнете околу себе....фрустриран народ, поделен во себе и меѓу себе...бесен, и апатичен во исто време....егзистенцијално загрозен, а секојдневно по кафани пиејќи си ја маката, чувствувајќи се беспомошно и незаинтересирано за она што му се случува на лично и општествено ниво.... секојдневни насилства, грабежи, убиства, силувања, во земјичка од 2 милионски народ, народ кој нема потреба да каже дека му е лошо: неговите дела и недела кажуваат. Колку побрзо се освестиме, толку подобро. Дека сите нема да се согласат, и дека луѓето живеат во некоја паралелна розева реалност од споменици и коњаници, тотално несвесни за она што им се случува, тоа го знам. Но, оние кои ќе се согласат дека ОВА НЕ Е ВО РЕД и кои нема да останат помирени со ситуацијата, па колку и малку да се, ќе можат и нешто да променат. Изменето од Kali - 03.Октомври.2010 во 12:48 |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brojot na gladnite beshe pomal. Togash ne se trosehea pari na izgradba na spomenisi i pravenje na ZOO- gradini po bulevarite i ploshtaditte. Imashe prestava kolku lugje vo ovoj moment vo makdonija poradi glad umiraat?????????????? |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Orlov,
Brojot na gladnite, bezdomnicite, na onie so izgubile rabota i vo USA i Kanada e enormno zgolemen poslednive 3 god. Vo najakite svetski ekonomii, vo edni od drzavi so najgolem standard vo svetot. Ti govori li toa nesto. Ili pak mozebi nekj ke rece deka Grujo i za toa e kriv, ne bi me cudelo |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 4546474849 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |