![]() |
|
Александар III Македонски |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 47> |
Автор | ||||||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Буги, на монетата не пишува ни Александро ни Александру, туку пишува Александрос. Јасно се гледа сигмата на самиот раб од парата, а омега нема никаде.
Изменето од Pat - 04.Октомври.2010 во 19:23 |
||||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||||
![]() |
||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||||
Каде тоа пишува дека била Македонија населена од ТракоИлири - Зар во Македонија нема Македонци - Или у Македонија има Траки и Илири а во Тракија и Илирија Македонци,тоа ли е твојата детска теза ![]() И што со Пелазгите,тие се убаво опишани како соседски народ на Македонците,и тие да не станаа Македонци или Македуиниди(како уште ги викаш на влашки незнам) ![]() ![]() Ја Алехандру не читам нигде,дури и на вашиот Грчки јазик па не пишува Алехандру - ај преслушај се |
||||||
![]() |
||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||||
Повели, поднеси и таков објективен доказ, доколку го поседуваш, па да продолжиме со анализата на останатите точки. Со тоа христијанството ќе стане наука, а не вера. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
g-1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 356 |
|||||
Koga ke dobiema "објективен доказ дека таткото на Јошуа е Господ-Бог", mnogu lesno ke se najde deka Bog e tatko na Tantal. |
||||||
![]() |
||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|||||
Не разбирам што сакаш да кажеш дека двајцата сме истовремено вклучени. За кои двајца станува збор? Јас ти реков тебе да ми понудиш објективен доказ дека таткото на Тантал е Бог, а тоа да не биде догматика, философија или демагогија. Кога ќе успееш во ова, може да продолжиме онаму каде што застанавме. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Gledam deka i "dvajcata" ste istovremeno vkluceni. Toa e za pozdravuvanje. -------------------------------------- Josua e jasno dokazana istoriska licnost. Pa ajde, dokazi deka "Bog" mu e tatko. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
I dete vo osmoletka uci deka Istoriska Makedonija ja naseluvale t.e. bila sozdadena od trako/ilirski pleminja koi ziveele na nejzina pocva, jas bi dodal i srodni Pelasgi koi ziveele vo ramninite. Vprocem megju Trakite/Makedonite/Ilirite, vo jazicen pogled ne postoi nikakva razlika, site tie zboruvale eden te ist jazik. ---------------------------------------- Koga ke najdes makedonska moneta na koja ne pisuva Alexandru, mozes da brises. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Не се повикуај на верата, затоа што е вера и не може да се докаже. Повели, чекаме да ни докажеш дека Бог е таткото на Тантал, со објективни докази, не со твое субјективно толкување на Светото Писмо и навлегување во митолошки толкувања. Едвај чекам да видам доказ дека Бог е татко на Тантал. Кога ќе го докажеш ова, дури тогаш може да говориме за историја. P.S. Моја препорака е да не се повикуваш на Светото Писмо. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|||||
Сега реши се Тракијско или Македонско племе се,како може Македонско и Тракијско да бидат
![]() И кажавме дека такво нешто како Александру не постои,ајде да не бришам и преправам ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Frigijci, del od Brigite (prastaro tracko i makedonsko pleme)koi vo prvata polovina na II milenium pred H. se imaat naseleno vo Mala Azijia, kade prvobitnoto ime Brigi go menuvaat vo Frigi, a teritorijata koja ja naseluvaat po niv se narekuva Frigija. Vo vremeto na voenata Aziska kampanja na Alexandru III, Frigijcite seuste go zboruvale stariot jazik koj go donele od Makedonija, i kako ednojazicni, lesno se razbirale so Makedonite na Alexandru III. Vo VIII/VII vek za kral na Frigija se spomenuva legendarniot kral Mida, koj e poznat i po negovite gradini, nareceni po nego "gradinite na Mida" koi bile podignati na padinite na planinata Vermion vo Makedonija. Od ponovo vreme, do 1912 (Balkanskite vojni) poznato e deka "vlasite" (stocari) vo periodite koga se slucuvalo da na Trackoto krajbrezje zimsite pasista bidat "siromasni" za ispasa na golemite stada ovci, istite da se prefrlaat so stadata vo Mala Azija i tamu da ja minuvaat zimata. Ocigledno e deka megju Makedonija i Frigija postoele tesni vrski i toa vo kontinuitet. Изменето од g-1 - 04.Октомври.2010 во 09:35 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Така е, има црно на бело. Јас единствено што изменив беа грчките натписи, во твојот и постот на Pat. А за страниците, ниту сум ги видел ниту ништо. А "глава ме боли" и ќе ме боли за случувањата на форумот, затоа што тоа ми е должност и сум се нафатил да ја извршувам. Секако, можев и да не прашам, но тоа не е совесно вршење на должноста. Изменето од Македон - 01.Октомври.2010 во 19:53 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
kolku sto moze da se vidi, ima crno na belo. ako si cist nema sto da te boli glava. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Можеш да гледаш кој кога бил вклучен, па да имаш црно на бело за сите обвинувања. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
ne mozem da vidim koj brise, glavno e deka se brisat celi strani, toa e fakt. se znae koj moze da brise. najdi kade bila spomenata godinata 1470 na koja se povikuva "moderatorot". ja nema, i, sto e toa? Изменето од g-1 - 01.Октомври.2010 во 19:43 |
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 47> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |