IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Лустрација и кога ќе се проветриме?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Лустрација и кога ќе се проветриме?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 26>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2010 во 19:32
лустрацијата се претвори во циркуз ....... а што друго можеше да се очекува кога убаво се знаеше кој и што е главната пречка на гробарот ........ и токму таму удри ....... и не само што удри туку си зеде за слобода пред време да ги коментира нештата онака како му лежат на срценцето ....... и што е најтажно , ефектот ќе биде спротивен ....... наместо дискредитација на уставниот суд , ќе се дискредитира самиот во очите на оние кои будно следат од страна ....... а веќе имаше и реакција од европретставникот во државава ...... со тоа само се докажува дека некој си зема за слобода да личните интереси ги става пред државните ......... ЛУСТРАЦИЈА ......... ЦИРКУЗИЈАДА ........ не
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2010 во 19:40
Во демократските држави Уставниот суд ги строи властите овде власта сака да ја стави под капа судската власт...Па останатото го ставија под своја капа...остана уште Уставниод Суд...но каде после...кој потоа ќе им пречи...Ќе им бидат потребни логори...Виновни групи...неистомисленици...???
Ќе се вратиме во 1933 година...Ќе пушти бркчиња Овчарот???плазење
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 00:28
Da be se so ne e vo interes na komunjarite e cirkus, dijasporata od glup po glup, nisto tie ne znaat, bozem ziveat na Mars, pa sme izmanipulirani i ne znam vise so nema da im istekne na komunjarite. Zatoa i tolku godini, more decenii ja drzea dijasporata izolirana od slucuvanjata vo drzavata, zatoa sto dijasporata ne mozat da ja manipuliraat, dijasporata ne zavisi od vlasta vo MK vo nikoj aspekt. Zatoa i sega komunjarite odnosno SDSM se protiv dijasporata, da im se dade pravo na glas, da se integrira vo opstestvoto na nekoj nacin, zatoa sto go znaat stavot na dijasporata a toj e deka podaleku treba da bideme od komunjarstinata.

Fala bogu poleka ama sigurno eden po eden ke gi snemuva od politickata mapa na MK.

Pazi bogati bil maloleten koga stanal kodos, demek bil bebe pa ne znael so pravi, i mu bilo sve montirano, a da ne bil niven spiun ne bi rekol deka bi dogural do pretsedatel na ustaven sud.

So mene nekoj ne me napravi spiun koga bev "bebe", moze sega nemase da bidam nadvor, moze i jas ke bev nekoj direktor, presedatel na ova ili ona, milenik na komunjarite, ke ziveev na Vodno a ne vo Micurin.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 00:37
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

и замисли , само еден бил кодош меѓу народ со кодошка ТАПИЈА ....... и замисли , само претседателот на уставниот суд бил кодош ....... оној кој најмногу му пречи на гробарот ......... не е ли малку КОМУНИСТИЧКИ начинот на справување со оние кои му пречат во намерата да воведе диктатура во државава ? ...........

Ne ke da e samo toj, iljadnici gi ima,ke izlezat na videlina, eden po eden. Znam deka e tesko za komunjarite da dozivuvaat porazi na site fontovi, ne se vise vlast so bea 5 decenii, nikoj ne gi esapi ni za svinska.
Ama ke se naviknat ne beri gajle.
Zosto ne go donesoa toj zakon koga oni bea vlast, normalno e toa, ne mozat samite sebesi da se "luftiraat".
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 00:37
во државава владее „комуњарофобија“ а гледам и надвор од државава се заразиле од истата болест...жално е само што нон-стоп сите пофторуваат ко папагали -комуњари,комуњари,комуњарихипнотизиран...а добар дел од нив нит знаат кај да го употребат правилно зборот нит што точно значи или кои се’ или биле комуњари или што комунистичкото општество воопшто значи...ама фобијава е гледам масовна...и наместо 20 години да мрднеме од мртва точка додека светот оди напред ние уште дремеме во место и се лутиме на комуњарите...а не не бива..и никако да сме малку самокритични...
секој коментар ми заличува на оној од К-15-Гоце Делчев е жив бе,уште ве лажат ова комуњариве,ееееееееееееезамисленост
оф топик сум знам,ама ова со „комуњарите“ станува симптоматично...ако немаш виновник за бедната ситуација ти укај по комуњарите...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 00:42
Poshto jas napishav deka dijasporata e izmanipulirana pretpostavuvam deka mene mi se obrakjash so 'komunjar' ?
Bidi dostoen....ako znaesh kako izgleda toa i repliciraj na mojot komentar oti jas ti pokazav deka si izmanipuliran so pogreshna informacija .
Neznam kako bilo dencenii nanazad ama znam kako e sega i nema potreba nekoj da e na vlast za da manipulira nekogo , dovolno e samo da informirash pogreshno kako vo tvojot sluchaj .

Da ne e zalno bi bilo smeshno....
Kako bre Mr. Kanada so chetiri pasoshi kje integrirash nekoj sho e iljadnici kilometri daleku ? Integracija znachi da primish nekoj vo tvoeto opkruzuvanje kaj sho deluvash...! ! !
I ova so glasanje na dijasporava vishe dosadni ste . Glasajte si tamu kaj sho ziveete ako sakate bujrum tuka nikoj ne vi brani , vie sakate na dva stola da sedite  .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 01:08

Јас гледам дека нема никаде лично обраќање или етикетирање член како комуњар, што секако е недозволиво. Ако мислел поинаку Зекси нека се изјасни.

Инаку на темава се зборува токму за комуњарите т.е. остатоците од поранешната Комунистичка партија или блиски на неа, кои своевремено опортунистички ги искористиле своите шпионски способности, за да профитираат од општеството, на еден или друг начин. Денес истите се наоѓаат и на највисоки државни функции, ги има во сите партии, преоблечени се разбира во нови рува, но за среќа на семејствата на прогонуваните и кодошени од нив, сториите останале некаде запишани и документирани.

Дијаспората остајте ја за критика на друга тема. И немојте ве молам со смешни коментари од типот:  “дијаспората е изманипулирана и таква ќе остане додека ја лажат преку јавниот сервис на партијата на власт и понекој црковен одбор таму во дијаспората .......... а најповеќе ја лажат и ќе ја лажат со наводниот “ патриотизам “... Какви јавни сервиси, какви црковни одбори...ма%20ајде

Треба да ни биде јасно во кој век и во какво општество живееме.
Треба да ни биде јасно и дека ова е јавен форум, каде можност за дискусија и размена на ставови е неограничена според локацијата на членовите.

Да не ја расипуваме темата со лични препукувања, задржете се на лустрацијата.мир

Изменето од Анастеа - 01.Октомври.2010 во 01:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 01:13
Денес истите се наоѓаат и на највисоки државни функции, ги има во сите партии, преоблечени се разбира во нови рувада

болдираното е за да нема недоразбирањаголема%20насмевка
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 01:22

Па така е.
Тоа се луѓе-опортунисти, на кои не им се важни политички идеологии и програми, туку што повеќе да искористат од општеството, партијата, функцијата па и не им е тешко да се декларираат како вакви или онакви. Сега ги има насекаде, а сите знаеме дека главен расадник во поранешниот систем им беше КП, како единствен политички субјект на пазарот.

Гревовите на кодошите не смеат да им се простат, токму од името на малтретираните и прогонувани луѓе на кои истите овие животот им го направиле пекол.
Тоа го сторија сите поранешни држави од источниот блок. Тоа мора да го направиме и ние.
Не дека ќе одговараат нешто, туку според законот ова ќе биде само едно јавно обележување.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 06:51
Лустрацијата е најсмешното нешто што се побара од земјите од источниот блок да го направат во име на продемократувањето. Пази молимте имало шпиони во комунизмот а во другите земји кои не биле во тој систем немлозбунетост. Она што го читам -демек делата за кои се лустрираат денес во демократијата наша насушна ги има на кило. Сега бре лугето за да го избркаат комшијата, роднината, колегата и да не набројувам веднаш му коваат кованица комуњар и оде човек од работа. Е ова не е кодошење азбунетост??
Ако сакаме при очи ќори д се правиме наше е, така сакаме така нека биде!!
За овој сега што го фати параграфот- судијана. Пази молимте прв на листата најголем кодош?!Овој бре бил средношколец, а не се кодоши  оние кои во тоа време биле малкуцка постари и биле некој фактор тогаш и сега? 
Жална ни земја во која брат- брата кодоши да му лапне имот, позиција.тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 09:21
лустрацијава ме потсетува на инквизиторскиот лов на вештерки...не ја сакаш соседката,ти боде очи,ти пријави ја дека ти фрлила црна магијахи,%20хи...

Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2010 во 11:59
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Лустрацијата е најсмешното нешто што се побара од земјите од источниот блок да го направат во име на продемократувањето. Пази молимте имало шпиони во комунизмот а во другите земји кои не биле во тој систем немлозбунетост. Она што го читам -демек делата за кои се лустрираат денес во демократијата наша насушна ги има на кило. Сега бре лугето за да го избркаат комшијата, роднината, колегата и да не набројувам веднаш му коваат кованица комуњар и оде човек од работа. Е ова не е кодошење азбунетост??
Ако сакаме при очи ќори д се правиме наше е, така сакаме така нека биде!!
За овој сега што го фати параграфот- судијана. Пази молимте прв на листата најголем кодош?!Овој бре бил средношколец, а не се кодоши  оние кои во тоа време биле малкуцка постари и биле некој фактор тогаш и сега? 
Жална ни земја во која брат- брата кодоши да му лапне имот, позиција.тага

Некој мора да биде прв.
Штом е судија, има завршено правен и го знае правниот систем во државата пошто е/бил дел од тој систем и не би требало да има потреба од дополнителни адвокати. А исто така, би било лошо да застане некоја политичка опција во негова одбрана.
Така да, ќе видиме што ќе испадне...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 02:21
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

во државава владее „комуњарофобија“ а гледам и надвор од државава се заразиле од истата болест...

I se povekje ke vladee, ke begaat lugjeto od komunjarite kako djavol od bosilok, nisto dobro ne mu donesoa na narodot vo poslednite 50-na god.
A deka nadvor od drzavata lugjeto se zarazile od "kumunjarofobija" kako sto vikas, ne ke da e taka. Dijasporata e zarazena antikomunjarski mnogu odamna. Se gleda deka nemas informacii.

A toj sto rece deka sakam da sedam na dve stolcinja, mnogu gresi, zasto jas moeto stolce si go znam i kaj mi e, i sto mi e. Nego dali si go znaes ti tvoeto stolce prijatele...

Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:47
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2010 во 02:26
mama,

Vo ova lustracijata sto ke sleduva ke izgorat i nevini, ama toa e danokot koj so ke mora da se plati. I kolku i da bide uspesna i rigorozno sprovedena siguren sum deka pak nema da gi opfati site onie koi so sorabotuvale so policijata a se ofajdile od taa sorabotka. Najgolemite zverki pak ke ostanat ne pipnati.
Ama od negde mora da se pocne.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,223 секунди.