|
Македонски Бугарин сака да стане член на Судскиот |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Септември.2010 во 03:46 |
||
Ne mi e jasno kako lugjeto s'e ushte ne pravat razlika megju drzhavjanstvo i etnichka pripadnost?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако дека не е проблем, доколку се декларира со различна етничка припадност од македонската да стане функционер, или во случајов судијата да стане член на РСС. Услов е да ги исполнува законски предвидените критериуми. Дали ќе е Бугарин, Турчин, Албанец, Србин, Влав... мислам игра улога само во спазување на соодветна етничка застапеност. И во случајов не се работи за двојно државјанство, туку за лична определба. |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ТИКВИ што може ........ ама ај да не дрдорам многу
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не станува збор тука за странски државјанин, напротив за македонски дтжавјанин ама Бугарин, Штипјанец. А околу тоа дали може некој од Македонија да стане член на повисока државна инстанца, може. Јас познавам лично Македонка мажена за Бугарин која е на висока позиција Искрено не сум ја прашала дали се деклрира за Бугарка, ама мислам не. |
|||
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само не сфатив- проблем ли е дека некоj се декларира за бугарин во Македониа? Па и сака да стане член на Судскиот.!?
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Може, само како географски или македонски Бугарин. Ете види каква кариера направи Спаска. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
воопшто не се шегувам ........ имам Македонски и бугарски пасош па само прашувам ....
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Читаш, ама неразбираш или несакш да разбереш. Препрочитај ги постовите. Ние не марзиме ништо бугарско, ама ги мразиме оние wannabe bulgars, кои плукаат по сопствените етнички корени. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пак Бугарска филозофија - погрешно сватено и погрешно пренесено - значи Македонската историја е украдена од страна на Бугарите и денес се практикува како Бугарска е точниот момент И никој не ги мрази Бугарите,едноставно им се дава што бараат и како даваат,зар не |
|||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Маршал, никој нема право никого да оспорува во своите чувства. Така на пример, и ние, денешните Македонци треба да го почитуваме националното определување на Ѓорче Петров Побарај ја и прочитај ја таа книга па да разговараме. Се си е во ред со историјата, има и добри и лоши страни, нации пропаѓале и се раѓале. И Американците никој не може да ги нарече одродени Англичани, ниту пак Ромеите некој ги нарекувал одродени Грци, ниту пак Бугарите некој ги нарекол одродени Словени. Само ние Балканците страдаме од такви комплекси, а ние Македонците не сме исклучок во тоа. Ни најмалку, ние сме балкански архетип, нели се потекнува од Македонија
Изменето од Pat - 24.Септември.2010 во 17:50 |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде Маршале, шега биеш нели? Шанисте се многу големи ако човекот се декларира како географски Македонец. Во спротивно се 0%. |
|||
|
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
до пат .........
никој не ја мрази бугарската историја ........ ниту пак ја оспорува ........ не не пријателе ......... ја МРАЗАМ и ОСПОРУВАМ во делот кога нас Македонците не претставуваат како бугари ........
|
|||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти го знаеш тоа од искуство или само претпоставуваш дека е така? Не се најде ниту еден Бугарин од 150043 колку што се во Шпанија да се кандидира за некоја висока државна функција? Ајде Емилчо малку посериозно! |
|||
|
|||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
До Платеникот:
А кое треба да е според тебе подобното убедување? „Ајде да мразиме се што е бугарско“? Епа не може тоа бе пријател, сакал ти или не, македонската историја е преплетена со бугарската и тоа е. Изменето од Pat - 24.Септември.2010 во 17:41 |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |