|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <1 4243444546 82> |
Автор | ||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam kako go razbirate toa - "...da se bide sakan ne znaci nisto, a da se saka - se."
Ako avtorot misli na ljubov sprema licnost, cuvstvata treba da se obostrani. Celo e koga ima se. Bizaren primer - ne znam kolku moze da mi go ispolni zivotot ljubovta kon (na primer)Andzelina Dzoli, koja ne samo sto nema da me saka kolku i da ja obozavam, nego nema ni da doznae deka postojam na svetov... |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама не ти е бизарен примерот, туку неадекватен...оти лjубов према некоj кого си гедал само преку слика не можеш да испитуваш.
ставрността си е стварност. |
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ljubov sprema komsivkata od treti, koja ne me recka? Bolji primer?
Poentata mi e - mora da ima obostrani cuvstva. Ako sakas samo "TI", mnogu brzo taa ljubov kje se pretvori vo nesto drugo... Изменето од Marko Polo 1 - 16.Септември.2010 во 21:35 |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гарант.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ljubovta ne e neshto za koe treba da ochekuvame da dobieme neshto.
Ljubovta ne e trgovija, kje ljubam ako me ljubat, daj mi go - na ti go... Ljubovta e Ljubov samo koga JAS kje go snema i na negovo mesto kje se implantira TAA ili TOJ, TOA... Ljubovta e umiranje na Egoto (JAS, MENE). Samo togash moze da se govori za vistinska Ljubov i samo togash mozhe da se razbere shto mislel isus koga velel deka treba sosedot da se ljubi kako shto se ljubime samite sebe si i deka treba istata taa ljubov da e spodelena i so neprijatelot. Da, tokmu togash, koga chovek e navistina obzemen so Ljubov, koga negovoto Ego povekje ne postoi, koga toj umira, na mestoto na negovoto JAS se vsaduva ljubenata, ljubeniot, ljubenoto i siot svet, koga seto toa se dozhivuva SEGA bez da se mati momentot so minato ili nekakva nepostoechka idnina, so politiki, religii, dogmi, tradicii, nacionalnosti, klanovi, familii, biznisi, vrabotenost, imanje ili nemanje stanovi, avtomobil, vikendichka, pari... togash i samo togash se Ljubi potpolno i seopfatno. Problemot e shto lugjeto mnogu retko bile vo Ljubov. Tie mislele deka se vo Ljubov, no toa bilo samo atrakcija, interes, egoizam, ljubomora, moda, ubavo telo, prekrasni ochi, potencijalen materijalen prosperitet... seto toa nema vrska so Ljubov. Ako mozhe da se oddeli i verbalizira barem edna konkretna prichina zoshto smetame deka sme vo Ljubov, togash toa e siguren znak deka toa ne e TOA, toa ne e Ljubov. Bidejki Ljubovta e totalna ispolnetost i ne mozhe nishto da se oddeli od nea, nitu pak neshto da i nedostasuva... ako ima neshto takvo togash toa e samo chuvstvo koe go narekuvame so opshto ime ljubov, no ne e vistinska Ljubov. Simptomite na vistinskata Ljubov se apsolutna ispolnetost koja ne chuvstvuva nikakov nedostatok i nema potreba od nishto drugo, nepostoenje na idnina bidejki vo Ljubovta postoi samo SEGA i potpolno ischeznuvanje na JAS. Изменето од Messenger - 16.Септември.2010 во 23:11 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Живеј и остави ги другите да живеат.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,..tuka mnogumina ziveat na grbot na,....drugite!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..Луѓето многу повеќе се трудат да стекнат материјално
богатство..отколку духовно....иако повеќе од сигурно е
дека нашата ..среќа ја чини она што сме....а не она што го имаме ....
..Духовната сила во нашиот живот ... може да се види ...
преку нашата подготвеност ... да си ја признаеме вистината ....
да ја чуеме вистината од другите ... да ја шириме со што
повеќе љубов.... и да зборуваме од срце ....
Не треба човек да мисли дека е ... голем ... само затоа што
...му е голема сенката ...на изгрејсонце ...............
.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prostuvaj im na drugite, no i na sebesi. |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
понекогаш...
неможеш да ебеш... а да не ти влезе... |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne vetuvaj naprazno , no ona sto si go vetil ispolni go . ( KINGDAVID , forumdzija od IDIVIDI forumot ) |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
komentar e odvishen totalno si u pravo |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagodaram gazela. Pozdrav do tebe |
||
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Значи ти би сакал да разговараш со мене?"-рече Бог
"Ако имаш време" реков. Бог се насмевна "Моето време е вечност. Што сакаше да ме прашаш?" "Што најмногу те изненадува кај луѓето?" Бог одговори:"Тоа што детството им е досадно, брзаат да пораснат, а потоа посакуваат повторно да бидат деца. Што го трошат здравјето да заработат пари, а потоа ги трошат парите за да си го вратат здравјето. Што толку многу размислуваат за иднината и забораваат на сегашноста. На тој начин не живеат ни во иднината ни во сегашноста. Што живеат како никогаш да нема да умрат, а кога ќе умрат е како никогаш да не живееле. "Бог ме фати за рака. Останавме на момент во тишина. Тогаш прашав:"Како родител кои животни поуки би сакал твоите деца да ги научат? "Насмевнувајќи се, Бог одговори: "Да научат дека не можат никого да присилат да ги сака, можат само да сакаат. Да научат дека не е највредно она што го поседуваат, туку кои се во животот. Да научат дека не е добро да се споредуваат со другите. Да научат дека не е богат оној човек што најмногу има, туку оној на кој што најмалку му треба. Да научат дека се потребни само неколку секунди да се повреди саканата личност, а потоа се потребни години да се излечи. Да научат да простуваат....така да самите простуваат. Да спознаат дека постојат личности кои нежно ги сакаат, но тоа не можат да го кажат или покажат. Да научат дека со пари може да се купи се', освен среќата и љубовта. Да научат дека две особи може да гледаат во иста работа, но да ја видат различно. Да научат дека вистински пријател е оној кој знае се за нив....а сепак ги сака. Да научат дека не е доволно само другите да им простат.Мораат и самите себеси да си простуваат. Луѓето ќе заборават што си рекол. Луѓето ќе заборават што си направил. Но никогаш нема да заборават какви чувства во нив си разбудил. |
||
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
||
Внеси реплика | страница <1 4243444546 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |