|
Скандалозно видео со албански војници во Велес! |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | ||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
не би ме зачудило воопшто .......
|
||||||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Јас не ги покренав прашањата за правниот ум и слични нешта, ниту пак се движам надвор од темата. Ти дадов прекрасна споредба на реакција на грчката држава при употреба на знаме на една црква, дел од Грчката Црква, со статус еднаков на државна институција, како споредба на она што се случило во касарната, дел од Министерството за одбрана, кое е дел од Владата на Република Македонија.
И во други земји креваат туѓи знамиња, но тоа не значи и окупација. Доколку приватно лице постави американско знаме во македонска институција, а не е поврзан на ниту еден начин со САД, зарем тоа ќе значи дека некој декларира дека македонската територија е на САД? На крајот на краиштата приватното лице не е субјект на меѓународното право, освен во некои посебни случаи. Истотака, секоја земја ја регулира употребата на знамињата со Устав и закон, па не секогаш се потпира на она кое ти сметаш дека е правило, кои и не мораат да го регулираат прашањето на начинот на кој што говориш. Дури можеби ќе си зачуден, но до вчера постоеше закон кој дозволуваше истакнување туѓо знаме пред институциите, иако тоа и денес е реалност. За тоа што во Македонија се случува, своето мнение го објаснив вчера и сеуште сметам дека ригорозни казни ќе ја искоренат таа пракса.
Таа правна фикција се базира не на знамето, туку постои поради меѓународни договори (конвензии) кои го регулираат тоа прашање. Не знам дали си запознаен, но на амбасадите на земјите членки на ЕУ се вее и знамето на Европската Унија, а сеуште ЕУ не е ниту федерација, ниту било каква државна формација, дури можеме да кажеме дека постоењето политичка заедница сеуште е во зачеток.
Тоа го знам, но постои разлика меѓу приватно лице и компанија, особено мултинационална компанија, која може да се стекне Уште само да ми објасниш како приватните лица се субјект на меѓународното право, па повеќе нема што да дебатирам.
Само уште да објасниш како приватните лица се субјекти на меѓународното право, би било одлично, за да ја доловиме сликата со сегашниот настан, затоа што јас кога учев, приватните лица не беа субјекти на меѓународното право, на кое сега се повикуваш. Токму затоа сметам дека тоа кое го говориш, не е многу издржано.
Со сета почит до тебе, но од каде знаеш што и како се случувало и дали е тргнато или не?
Кревањето на знамето на грчкиот остров истотака беше сторено од приватно лице, а не од субјект на меѓународното право, а целта и не се знаеше, затоа што беше поставено без и да се знае од некој кој успеал да се качи на црквата и да го постави. Токму како што се случи и во касарната, каде што дури имаше и рапорт на албански јазик, спротивно на Уставот и законите, каде што јасно стои кој е службен јазик во Армијата на Република Македонија. Грчката држава не се занимаваше толку како кај нас со некакви истраги и разубавени соопштенија, туку веднаш енергично реагираше и (колку и да не сакам да признаам, мошне ефикасно го отстрани тоа нешто, започна со апсења, дури и протерувања од земјата, што автоматски смири секакво незадоволство кај Грците на островот, па и кај другите, кои стравувајќи да не се најдат како осомничени, никогаш не го повторија таквиот инцидент.
Кога го споменав философирањето, го споменав во контекст на твоето споменување на правниот ум кој слепо ги барал Ќглавите на децата" и Правдата, а не на настанот. |
||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Neka bide tvojot zbor posleden.
|
||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Да сум на власт, ваква несолена шега не би ја оставила туку така.
Децата се полнолетни и мораат да научат дека ќе сносат последици за вакви работи, а ова богами не е безазлено. Со УЧК и -власт на муслиманството- нашле да се забавуваат, во државна институција??? Заслужуваат година дена лекции по мир и човекови права, меѓуетнички дијалог и право, и 3 години доброволна работа во некое македонско село:))) Изменето од Kali - 14.Септември.2010 во 18:27 |
||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Se slozhuvam deka treba da im se istegnat ush*te za da nauchat deka nesoleni shegi ne se vkusni i deka so ogan ne se igra.
|
||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||
Radijator
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Abe edno skandalozno video , so da ti raspravam!!! Ne znam kako do sega nemaat proglaseno voena sostojba !!!
|
||||||||
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Mi se dopagja tvojot potpis:
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!! Nikoj ne e greshnik vo sopstvenite ochi! |
||||||||
|
||||||||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Abe cekaat tvoj znak |
||||||||
Љаеш НЕ касаш !
|
||||||||
Radijator
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Super, nikogas nema da go dobijat
|
||||||||
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Проблемот е што тие знаат дека никој не смее да им истегне уши, а и многу убаво знаат дека смеат да играат со огин оти има дежурна бригадна единица која ќе не убедува дека огинот не е оган кој гори туку стоплува. Би ги молела сите оние кои се надвор од тука, да ни објаснат како се постапува со “вакви плави деца“ онаму каде што се, во демократските земји? |
||||||||
Radijator
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Jas navistina ne gledam nisto skandalozno za da treba da intervenira bilo koja javna institucija.
|
||||||||
|
||||||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Не,не каков скандал она е нормална работа секаде во светот.
За време Виетнамската војна американските регрути во САД го слават Хо Ши Мин и Генерал Во Нигјен Гиап. Дај ве молам да не се правиме не токму,за онакво нешто во било која држава од западниот свет се оди на воен суд. |
||||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||||||
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |