|
Зошто Nikon прави погрешни чекори? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Interesno e kako sekoj smeta deka negovite potrebi, afiniteti i razmisluvanja se onie ispravnite i site tugji se greshni...
Nikon P7000 e dizajniran imajkji gi na um potrebite na fotografi koi spagjat vo grupite profesionalci, poluprofesionalci i napredni amateri. Zatoa e dizajniran onaka kako shto e napraven. Profesionalnite fotografi ponekogash imaat potreba od fotoaparat koj spored dimenziite ne bi pagjal vo ochi kako pro-kamera od tezhok kalibar, no ne se podgotveni samo poradi toa da se otkazhat od neshata koi bi gi onevozmozhile toa fotoaparatche da go upotrebuvaat onaka kako shto toa go pravat i so fotoaparatite koi gi zamenuva. So drugi zborovi, bez obzir koi se dimenziite na fotoaparatot, edni od najpotrebnite opcii se montiranje na blic (so pristap na site opcii vo negovata potreba) i optichki okular. Toa e iljada pati povazhno otkolku mozhnosta kamerata da bide stavana vo maliot dzheb na koshulata ili da ima polna HD video opcija. Koga sme kaj videoto... nikoj nema da snima filmovi so takva kamera , a onie paparaci ili fotoreporteri/dopisnici, za kukji koi baraat kusi snimki za internet distribucija, kje bidat i povekje od zadovolni od kvalitetot koj go nudat segashnive kamerchinja, vkluchuvajki ja i ovaa za koja govorime. Na krajot, za dizajnot na kamertata... Tochno e deka lichi na Canon kopija i toa vo najmala raka mozhe da bide samo kompliment za Canon. Tie uspaa da dizjaniraat fotokamera koj najubavo gi sintetizira potrebnite neshta vo forma koja e najprifatliva za korisnikot. Nema potreba da se menuva i koplicira neshto shto vekje e dokazhano deka e dobro samo za da se napravi porazlichno. Vazhna e funkcionalnosta, a ne razlichnosta. Na krajot, videte gi site nekogashni SLR-i i deneshni DSLR-i... Zarem tie ne lichat kako da se kopirani eden od drug? Изменето од Zoran K - 14.Септември.2010 во 17:43 |
|||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nikon trebase odamna da go napravat ova, pred da pocne m4/3. Mi se dopagja sto ima opticki VF kako kaj Canon G, ne mi se dopagja i kaj dvata sto imaat spori lekji vo odnos na LX3, LX5 (2.0-2.8) koi mene licno povekje mi se dopagjaat vo odnos na dizajnot. Canon i Nikon se navistina nameneti za profesionalci po odnos na dizajnot.
Problemot e vo toa sto ovaa klasa na kompakti e skapa, pa za istite pari ima osnoven m4/3 kit, so toa sto m4/3 ne e do tolku kompakten. |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зоран, ако можеш дади конкретен пример каде некој би користел ваков компакт со блиц, наместо ДСЛР?
Додека ова подоле ми е јасно.
|
|||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za ovaa fotka koristev 5D MkII kako svetlomer (i za bekap, vo slucaj ako trgne napopaku razvivanjeto). Namesto so DSLR da imam preview so povekje blicovi so vakov tip na P&S kje bide poednostavno. Odprilika kako Polaroid grb . Area by *Tegla*, on Flickr Fotkata e napravena so MF filmska kamera i B&W film. Bidejki ne sum profesionalen fotograf, LX3 kje mi zavrsese rabota so merenje na svetlo. Изменето од Tegla - 15.Септември.2010 во 01:39 |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa, sekade kade shto bi imalo potreba da se koristi kako shto vekje rekov:
Nepagjanjeto vo ochi so mal fotoaparat ne znachi i nekoristenje blic. Eve, prvo shto mi pagja na pamet e koga sakav da fotografiram vo eden manastir i tamoshniot stareshina mi se strcha maftajki so race i vikajkji deka ne smeam da fotografiram so "taa kamera" pokazhuvajki na edna od D serijata na Nikon. Koga mu posochiv deka pred nego ima nekolku turisti shto fotografiraat bez da gi sprechuva vo toa, toj mi odgovovi "ama tie ne slikaat so TAKVA kamera". Jas ja izvadiv malata Fuji od dhebot i go prashav "a so ovaa mozhe li?" Najden na tesno, mi odgovori "e, so taa malata mozhe, nema problem!". I shto mislish, koga mi dozvoli da fotografiram so mala foto kamera mi zabrani da ne koristam blic koga mi trebashe toa? Изменето од Zoran K - 15.Септември.2010 во 03:15 |
|||
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Еве нов „погрешен“ чекор на Nikon:
Nikon D7000 ...Поише мегапиксели (јеа!), нов, подобар метеринг и автофокусен систем и магнезиум тело и full HD видео... |
|||
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Volku greski vo cekori nemam videno do sega
Najnoviov D7000, direkten konk*rent na Canon 7D po cena na 60D, pa vakva greska e nezamisliva Uf, muabetot ovde bil za video, a jas mislev deka na foto-forum sum |
|||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |