|
МУДРОСТ - од каде доаѓа? |
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Треба да сте внимателни и од секое искуство да ја извлечете мудроста – и тука да застанете; инаку ќе бидете како мачка која седнала на жешка печка. Веќе никогаш нема да седнете на жешка печка, но исто така нема да седнете ниту на ладна.“
...Ова е мисла од легендарниот Марк Твен .....
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. (Се потсетив на Конфучие, од потписот од Sho-Sana... ...многу ми “легна“ мислата во моментов, и ме замисли...) |
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го прашале мудрецот ..од каде стекнал толкава мудрост ....
...одговорил ..дека никогаш не се срамел да ...прашува .......!!!
.... Големите и мудри луѓе ..никогаш нема да ја величат
својата големина и мудрост.... ...додека .....
малите ............. постојано ја ..потенцираат и нагласуваат .....
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...од интернетов!видете што најдов мајку му....
Molete i ke vi se dade; barajte i ke najdete; cukajte i ke vi se otvori. Zosto sekoj koj moli, dobiva; koj bara naoga i na onoj koj cuka ke mu se otvori. ili koj e toj covek megu Vas, koj na svojot sin ako mu pobara leb, ke mu dade kamen? Vasiot Tatko, Koj e na neboto ke im dade dobra na onie, koi go molat. Tesna e vratata i tesen e patot sto vodat vo zivot i malkumina ke go najdat. Te molam Boze..vo ovoj cas ovie nasi presveti zborovi pretoceni vo molitvi da stignat do tvoite usi..uste denes i veke utre..da nema solzi i vo nasite oci a..site nie sto molime vo utobata..poteski za eden zivot da se osetime. AMIN. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
zamislena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Капката го длаби каменот ... не капнувајќи двапати ...
туку капејќи .....постојано.....
Човекот станува мудар .... не читајќи двапати....
туку читајќи ....постојано .............
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мудроста БОЖЈА - Тоа Чудесно Евангелие Кое БОГ за Спасение на сите Совршено Ја отелотвори во Исус - е БОЖЈИОТ Збор и Извор од Кого потекнува вистинската мудрост на човекот и народите. ... Тајната, Која беше сокриена за векови и поколенија, а Која им е откриена сега на Неговите свети, на кои БОГ сакаше да им јави како е богата славата на оваа Тајна меѓу народите: Христос во вас... Колос. 1 : 26 + 27 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spiros, temata e posvetena za chovekovata mudrost, a ne za Bozhjata.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од искуството.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господине модераторе, вие се шегувате со мене или пак - преку Милоста БОЖЈА - јас гледам нешто што вие се’уште не Го гледате ? |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoj ne gleda s'e, taka shto mozhebi ti gledash neshto shto ne gledam jas.
Vo sekoj sluchaj, gledal ili ne gledal, moderatorskata funkcija me obvrzuva da te izvestuvam koga izlagash nadvor od temata. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мудроста е плод на здравиот разум и искуството.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
greshkite se pocetok na ISKUSTVOTO,a ISKUSTVOTO e pocetok na MUDROSTA.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
баба ми ми викаше..аиии,колку си бил мудааар.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |