IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој е Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој е Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 100>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 18:15
нема проблем ........ кога сме веќе кај ПОДОБРИ , мислам дека подобри барем по бројот  на освоените пратенички мандати во собранието на РМ од овие сегашниве , нема да има никогаш повеќе ........ но , што фајде од тоа видоа граѓаните кои гласаа како што гласаа едно поради разочарувањето од претходните но и секако поради ВЕТУВАЊАТА на сегашниве кои ветувања се граничат со чиста научна фантастика од причина што се невистинити и НЕОСТВАРЛИВИ ....... нема да се обидувам да губам време да пишувам кои се тие ветувања зошто се добро познати на сите ..........
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2010 во 18:22
koj e gruevski??
1. lider na pobednicka partija vo 2006
2.lider na pobednicka partija 2008
3. aktuelen premier na vlada
4. prv VO  anketi za doverba na politicari

edno e tuka dobro vo mojot post

JAS TUKA NEMAM NISTO MAMENO голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 00:07
Keravn,

Konecno normalen tekst da se sretne na temava. Fala ti. Mozev i jas da gi napisam site tie raboti koj so srabotil, ama si mislev seto toa si go znaeme pa nema potreba, ama vidiis si imalo potreba, cisto za potsetuvanje.
Ovdeka poedinci mislat deka lugjeto imaat kratko pamtenje.

Zaboravi da napises i deka VMRO im gi vrati 8 % ukradeni od penzionerite vo vremeto na rosaviot, a Grujo i im gi zgolemi duri. Idi sega ubedi gi penzionerite koi bea pro komunjarski nastroeni da glasaat pak za rosaviot. Nikad.

rosaviot nekese da cue da dozvoli uvoz na polovni avtomobili, si gi stitese prijatelite importeri, Grujo toa go napravi, i pokraj ogromnite sumi koi importerite im gi nudea na segasnite vlasti toa da ne go pravat.

Vlasta odvoi pari za JSP za novi avtobusi, i vo narednite 2 god. site kanti od JSP ke odat vo otpad.

Besplatni ucebnici za ucenicite, za onie na fakultet po eden vaucer od 200 evra za kompjuter.

Ednostavno imame vlada koja ne misli samo na sebe, pomisluva i na narodot za razlika od porano.

Ima i uste drugi raboti, ama aj sega da ne ja opteretuvame temata.

Kali,

Pak ke ti povtoram, Elvis Bajram gradonacalnikot na Sutka e podobar od rosaviot, vo sekoja oblast, i poveke nema da diskutiram za tvojot nepristoen predlog da im gi merime na rosaviot i na Grujo.
Toa so vikas deka Grujo ima govorna mana, samo go odrazuva tvoeto civilizacisko nivo. Pobveke ne te komentiram.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 00:19
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

........ од проста причина што не сработи ама баш ништо ......... за добро на државата и граѓаните ........ сработија батките ама исклучиво за партиските и личните сметки........ невработеност поголема од било кога до сега , непотизам од НАЈГОЛЕМИ размери , партиска контрола врз се’ и сешто, задолжување со нови и нови кредити за покривање на буџетските дупки меѓу кои и платите за оние кои се примаат токму со договор на дело , нарушување на не само меѓунационалните туку и меѓуверските односи.......... значи , кој е груески ? ........ во случајов , НИКОЈ  И НИШТО ако се гледа од страна добробит на државата и граѓаните .... но , доколку се гледа од страна на ПАРИ , човек кој секако заслужува голем респект ......... како некој кој ЦЕЛОСНО ЈА ИМА КОНТРОЛАТА ВРЗ ОПТЕКОТ на пари во секој сегмент од финансиското работење на државата и приватниот сектор и од што профитира како НИКОЈ ДО СЕГА или во ИДНИНА .............

Negiranje na sve zivo i divo osven ako ne poteknuva od SDSM.
Nevrabotenosta e pomala nego so bese vo vreme na rosaviot.
Normalno e da se zimaat krediti ako drzavata nema pari, toa go pravi sekoja normalna drzava vo svetot. USA e najaka ekonomska sila i e najveke zadolzena kon kreditorite.
Nepotizmot e normalna rabota vo kapitalistickiot svet, zasto na koj poveke ke mu veruvam ako ne na svoj covek.
Megju nacionalnite odnosi pocnaa da se stabiliziraat so ogled na toa sto vo vremeto na SDSM opstanokot na makedonskiot narod bese za malku doveden vo prasanje.
Normalno e da ima kontrola na parite, kakva vlada bi bila ako nema kontrola na parite.

Ne deka ovaa vlada e sjajna, ima mnogu nedostatoci, ama daleku poveke sraboti za narodot otkolku bilo koja druga vlada.
Nikogas vo zivotot ne sum negiral se i sesto bez nikakov argument da go pravam toa, pa makar toa bilo i za moite neprijateli.

Изменето од Анастеа - 14.Септември.2010 во 10:44
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 01:59
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Kali,
Od rosaviot sekoj e podobar, od nego nemoze nikoj da bide polos, nema potreba da ti objasnuvam stom mozese da postavis takvo prasanje.

Gorazd777,
Majstor si za filozofii, samo praznina vo tvoite odgovori i nevidena omraza kon Grujo i partijata bez trunka realnost.
I izbegnuvanje na odgovori, za koi i jas da sum na tvoe mesto bi begal da odgovaram.

Rosaviot bese epten veren na MK pa im pokloni na "albancite" poveke od 100 iljadi drzavjanstva i ja narusi dozivotno demografskata slika vo MK.
Od druga strana Grujo pokusa da go zgolemi natalitetot vo opstinite kade so ziveat poveke Makedonci so davanje donacii od drzavata za sekoe dete, a komunjarite vednas pobrzaa da go osporat toa na Ustaven deka trebalo na site da im se ovozmozi.
I koj e sega za narodot a koj protiv narodot, Grujo ili rosaviot?????

Еее.. пријателе да мајстор сум за филозофии,зашто за лидерот и диктатор гвујо и неговиот живот,знам доста,тој копук и неговите полтрони ме оставија без леб и многу не има такви,но страв му е на овој народ,притисокот ќе пукне еднаш. за редењто на тоа колку направил сдсм или дпмне,многу убаво,јас тука го гледам само скопје,каде е цела македонија,до кога бе че даваме за скопје,исто е како системот на бивша ју,ништо не е сменето,само бишките бугаромански се накотија со гвујо крлежот,и не ми зборувај за огорченост,кажи од каде го вадиш лебот ,па после зборувај за гвујо гнасата.

Изменето од Анастеа - 14.Септември.2010 во 10:48
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 04:50
Toa so te ostavil Grujo bez leb, ne ke da e taka, a i da e taka se slucuvaat tie raboti. Rabotni mesta se dobivaat i se gubat, edni firmi propagjaat drugi se oporavuvaat. Kumasinot moj sam si ja zatvori firmata, bidejki gi stegnaa mnogu, dodeka vo vremeto na rosaviot rabotese, podmackuvase koga ke mu dojde inspekcija, frlase po nekoj dinar u SDSM. rosaviot 200 iljadi lugje gi ostavi bez leb bez oko da mu trepne, ispokradoa sve zivo, toa ne e nisto, taka?
I kako toa se nakotija bugaromani so Grujo, toj slucajno da ne im davase bugarski pasosi?
I ne se pravi samo vo Skopje, so izmisluvas, Plaosnik kaj se naogja na Mars li ? Dojransko ezero , kaj e? Fakulteti im ovozmozi na mladite skoro vo sekoe selo, da ne mora da doagjaat vo Skopje, da sedat pod stanovi da pravat troskovi.
Eve i ke ti kazam, vo vreme na SDSM dobiv rabota, ama sigurno rosaviot ne mi pomogna za da ja dobijam, a za vreme na VMRO ja izgubiv, i sigurno Grujo ili Ljubco vo toa vreme ne mi bea krivi.
Koga vidov deka deka rosaviot pak se vrakja na vlast 2002 so negovata poznata izreka "na 15 septemvri narodot ...", fativ magla od MK

Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 08:51

Kali,

Pak ke ti povtoram, Elvis Bajram gradonacalnikot na Sutka e podobar od rosaviot, vo sekoja oblast, i poveke nema da diskutiram za tvojot nepristoen predlog da im gi merime na rosaviot i na Grujo.
Toa so vikas deka Grujo ima govorna mana, samo go odrazuva tvoeto civilizacisko nivo. Pobveke ne te komentiram.

Ne si me razbral: poentata bese deka govornata maana ne e ona sto mu nedostiga na Grujo, tuku kapacitetot na recnikot. Ti koj go narekuvas Branko rosav, mene mi ja davas ovaa zabeleska? намигнување Ili zavisno od subjektot za kogo se zboruva?
I nesto od mene: sum ziveela nadvor, sega ziveam tuka. Dokolku ne si momentalno vo MK i ne zivees vo ovaa sredina, od licno  iskustvo znam deka kje imas poinakva perspektiva na rabotite. Porozovo gi gledash nestata, bashka ako gledas samo MTV 1.
Gradenjeto ZDRAGI, SPOMENICI e SMINKA, i toa e daleku od reper za funkcionalna vlast, vsusnost e smesno. Sustinskoto, funkcionalnoto, e ona sto e trulo.
Ne moras povekje da komentiras.

Gradi Gruevski fakultetski ZGRADI, ne gradi FAKULTETI.

Investira vo fakultetite vo koi ima pogolemo vlijanie, drugite koi malku povekje pruzhaat otpor gi ostava da zhivurkaat, t.e. bez sredstva, bez profesori. Ili pak imame 25 godisni profesori-kako i ministri.

Politikata na studiranje se zasnova na: plati i imaj diploma.
Privatni fakulteti eden kup, kaj sto so profesorot na kafe muabet se dobiva ocenka vo indeks.

Kvalitetot na studiite, studiskata programa e NULA.

Ona najdobroto koe trebase da go donese Bolonjskata konvencija kaj nas, stazhiranje, aktivno studiranje, e razvodneto i faktichki seushte vo eksperimentalna faza.

Se se sveduva na:...ima novi kadri so diplomi koi se bezvredni, bez znaenje i veshtina vo race....koi na krajot na kraishtata, so sudni maki potoa se plasiraat na pazarot, dokolku nemaat komu da svrtat telefonce.

Vmrovci so bugarski pasosi? Na sekoj cekor be lugje, samo poglednete naokoluсреќа
Za apsurdnosta na proektot treto dete, zboruvavme mnogu, i so polno pravo bese osporen na Ustaven.

Изменето од Kali - 13.Септември.2010 во 09:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 09:08
некој напиша : “ Normalno e da se zimaat krediti ako drzavata nema pari, toa go pravi sekoja normalna drzava vo svetot. USA e najaka ekonomska sila i e najveke zadolzena kon kreditorite.

и остана жив ...... 

па добро бе , ако нема пари , државата , што тогаш се расфрла со пари кои ги НЕМА за споменици и разно разни глупи проекти од кои НЕ СЕ ОФАЈДИ НИКОЈ освен министрите во владата на шаторокот ? .... секоја НОРМАЛНА држава која зИма кредити , тоа го прави за да инвестира во стопански дејности а не да ја плаќа јавната администрација која  е толку прекубројна па мора да седат дома и да зИмаат плата .........

КОГА ќе сватите , дека НЕ НЕ ИНТЕРЕСИРА сдсм ........ поточно , минатото ........НЕ интересира сегашноста ........... а сегашноста е НИКАКВА со тенденција да биде и БЕТЕР со оглед на фактот КОЈ раководи со државата небаре раководи со нешто што му го оставил дедо му во наследство .........
мора ли секој НЕУСПЕХ на шаторокот да го мерите со неуспесите на сдсм ? ......... мора ли секој ГРАБЕЖ кој го прави шаторокот & цо , да го мерите со грабежите на сдсм ........ зошто престанавте да пишувате за ОКТОПОДОТ откако пратениците на сдсм премина кај ВМРО ? ......... и да ......... сдсм е виновен за дел од стечајните постапки на разни фирми ама овој шаторокот е на добар пат да за*** све претходно ...... овој нема да е стави под стечај туку АВТОМАТСКИ оди на ЛИКВИДАЦИЈА на државата

Изменето од Анастеа - 14.Септември.2010 во 10:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 09:21
па напиша и : “ Ne deka ovaa vlada e sjajna, ima mnogu nedostatoci, ama daleku poveke sraboti za narodot otkolku bilo koja druga vlada

без да појасни ШТО е тоа сработено од кое нешто граѓаните видоа економски просперитет и напредок ......... социјална сигурност ........ мир ...... стабилност .............. вработувања во СТОПАНСКИ дејности како РЕЗУЛТАТ на странски инвестиции ........ подобро здравство па може и БЕСПЛАТНО по примерот на Канада , Франција или Англија .......  навистина не ми е јасно  ШТО тоа сработеа освен што се самоизрекламираа по белосветски ТВ куќи и домашни ТВ куќи а со тоа опраа брдо пари кои на крајот завршија на нивните конта а на сметка на граѓаните и идните им поколенија .......... на сметка на граѓаните ама како ДОЛГ , не како капитал .......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 09:26
а тек ова : “ Nepotizmot e normalna rabota vo kapitalistickiot svet

на ова човек не знае дали да плаче или да се смее ........ смешно е колку и тажно ......... НЕПОТИЗМОТ е нормална работа ама не во демократски туку во феудални , монархистички и ДИКТАТОРСКИ светови .........
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 13:26

Toa so te ostavil Grujo bez leb, ne ke da e taka, a i da e taka se slucuvaat tie raboti. Rabotni mesta se dobivaat i se gubat, edni firmi propagjaat drugi se oporavuvaat. Kumasinot moj sam si ja zatvori firmata, bidejki gi stegnaa mnogu, dodeka vo vremeto na rosaviot rabotese, podmackuvase koga ke mu dojde inspekcija, frlase po nekoj dinar u SDSM. rosaviot 200 iljadi lugje gi ostavi bez leb bez oko da mu trepne, ispokradoa sve zivo, toa ne e nisto, taka?
I kako toa se nakotija bugaromani so Grujo, toj slucajno da ne im davase bugarski pasosi?
I ne se pravi samo vo Skopje, so izmisluvas, Plaosnik kaj se naogja na Mars li ? Dojransko ezero , kaj e? Fakulteti im ovozmozi na mladite skoro vo sekoe selo, da ne mora da doagjaat vo Skopje, da sedat pod stanovi da pravat troskovi.
Eve i ke ti kazam, vo vreme na SDSM dobiv rabota, ama sigurno rosaviot ne mi pomogna za da ja dobijam, a za vreme na VMRO ja izgubiv, i sigurno Grujo ili Ljubco vo toa vreme ne mi bea krivi.
Koga vidov deka deka rosaviot pak se vrakja na vlast 2002 so negovata poznata izreka "na 15 septemvri narodot ...", fativ magla od MK

Тоа сакав и да го прочитам,за вас имам посебно гледиште и посебен став,повеќе те молам ни под точка разно немој да ми се обраќаш,оставине нас со маките овде да се докажуваме и на избори да одлучуваме,а овде исклучиво се води дискусија за гвујо гнасата,кој има дебело гнасно минато ,но за тоа ќе се дознае понатаму,и ве молам дискутирајте за таа гнаса ,а генерално за партиите има одредена тема,затоа што таа гнаса нема никаква врска со ДПМНЕ,а уште помалку со ВМРО,неговото минато е валкано и тоа многу,само кој го знае?
П.С.Ептен ми зовре,морав прво да ти одговорам за тебе,а сега за гнасата,ако сакаш да знаеж баш од него ја изгубив работата и тоа по наредба централистичка,а спроведена од неговиот бугарски координатор во градот каде што живеам и тоа лично ми беше соопштено од него самиот,додека што се однесува на делот за градењето низ Македонија,овде таа гнаса ама баш воопшто не учествуваше,тоа се случуваше во друг период.

Изменето од Gorazd777 - 13.Септември.2010 во 13:44
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 14:07

Темава сте ја израсипале со офтопици, лични препукувања и квалификации (комуњари, партиски војници, овци...).
Се наведам во понатамошната дискусија
нема да ви се повторат вакви епитети за членовите, ќе се воздржувате од лични навредливи обраќања и ќе се држите до темата:

Тема: Кој е Груевски?

Изменето од Анастеа - 14.Септември.2010 во 11:03
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2010 во 23:30
ovoj e chovekot od vmro...chija zadacha ,...nekoj mu ja dal ,..za da ja dokusuri zemjava!изненадување

Изменето од Анастеа - 14.Септември.2010 во 23:52
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 00:32
Еве уште еден од бисерите што ги направи гвујо-паторот,за оние кои се фалат дека направил многу,ова е најбитна ,се однесвит на учењето е сила,а после моч(во мудбак систем универзитетите) -
Македонија и се е можно. Како е можно на Универзитетот во Штип, синот на Проректорот да дипломора Рударство кај татко му со 10 просек, да магистрира на Информатика за нецела година и за нецела година да докторира Економија. И да се стави доцент на Ф-тет за Информатика. Господине, образование во оваа држава веќе нема. Само партиски школи во кои секој може да биде се.
Превземено.
Вака заврши и гвујо факултет на прилепскиот-економски,секогаш кога че полагаа,со брат му се шетаа со ралични коли на секој испит,а потоа за ручек,јадеа грав кај миле јанакије,затоа сега тој е поставен за министер,потоа гвујо,кога стана премиер(тоа го чекаше)под итно магистрира,за сега да спремвит докторска,само кој му ја спрема,немало сеуште комисија што че го пушти без знаење,само со мојч.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,160 секунди.