|
Ве навредува ли вистината? |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 30> |
Автор | |
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...... ете реална причина да не не навредува вистината
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има вистини по кои нема повеќе што да се каже.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вистина .......... колку дискутабилно нешто .......
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убаво кажано! И кај мене е така, ако е до толку болно за да нанесе повреда... Може да те повреди само ако ја прифаќаш како ВИСТИНА. Во недостаток на самокритичност, од страв, од слабост... секој обид за соочување со (болна) вистина се толкува само како навреда, злоба, лошотилак, манипулација..... Тогаш ниту повредува, ниту допира до свеста како нешто со кое треба да се соочиме face to face, туку се активираат психо-одбрамбени или напаѓачки механизми... Се разбира - може и да навреди “вистина“, кога е “вистина“ само за оној кој демек ти укажува на неа: субјективна, еднострана... или едноставно - навреда спакувана како вистина, кажана со лоша намера, од непромисленост и којзнае уште што!... Во такви случаи би ми било навреда (или повреда) само доколку е од блиска личност... е се случуваат и такви разочарувања. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tuka se zbori za vistina a ne za "vistina"...
a, toj shto go navreduva ili ushte povekje ,..go povreduva vistinata,..togash neshto mu e labavo ...tamu kaj shto najmalku treba da mu e ... kako be moze da te povredi ,.. vistina?! ustvari ,..i moze , ...ama ,samo koga ne si bil svesen za nea ,..se dodeka nekoj ne ti ja plesne u lice! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и јас зборам за вистина де... Само 30% од постот ми е офтопик Арно викаш, се додека не си свесен за вистината и некој не ти ја плесне во лице... Или сам да си ја плеснеш: еден убав сончев ден седнуваш да се анализираш и одеднаш ти светнува дека не си Мајка Тереза по душа или Џорџ Клуни по тело како што си замислувал туку имаш сериозни психички/физички маани, дека партнерот не ти е безгрешен светец/светица туку некој кој веќе ти набил рогови, дека детето не ти е најумното ангелче на свет туку дека веќе подолго време се дрогира, проституира, итн... да не набројувам. Без разлика дали некој ќе ти ја плесне или сама ќе ти светне ваква некоја вистина, не знам баш дали нема да те здоболи и повреди.... ако се до моментот на откритието си одбивал да го прифатиш како вистина, си игнорирал и си живеел во розов свет... или едноставно си немал можност да дознаеш. За таква вистина зборев, така и го разбрав постот на LiDivio... Е сега ако не те повредуваат вакви вистини, не знам, може до мене е грешката... Затоа и не би го коментирала оној дел со лабавото нешто... |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako te zdoboli vistinata, problemot e samo vo tebe , vo nikoj drug. Nisto ne moze da ne povredi ako nie samite ne dozvolime so nasata reakcija. A vistinata e vistina, podobro nekoj da ti ja kaze, otikolku da ja krie od tebe. Kamo srekja site okolu mene da se iskreni i da mi ja kazuvaat vistinata. Toa e moe mislenje i moj stav vo zivotot. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KINGDAVID, па тоа е и мојот став, сум пишувала на темава. Подобро нека ме здоболи (отколку да живеам во илузии. А сигурно ќе те повреди и жежне некаде во стомакот да еден ден, не дај боже дознаеш како гром од ведро небо дека партнерот те изневерува или дека детето ти се проституира, нели? Тоа е нормално чувство и нормална човечка реакција. Мене на пример и на самата помисла на некоја таква ситуација ми се превртува стомакот, ама ако... Подобро да знам, отколку да се лажам себеси или да живеам со сомнежи. Мечка страв - мене не страв... |
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali ce me navredi zavisi od nacinot na koj sum dosol do nea...Dokolku sam sum otkril 'topla voda' moze samo da me digne gore i da se cuvstvuvam srecen sto sum ja soznal vistinata....
E sega ovde najverovatno se misli na vistina koja nekoj ce ti ja plesne vo lice. Skroz diskutabilna rabota, za stepenot kolku taa vistina se odnesuva na tebe i go tangira tvojot zivot...Mnogu vazno koj ce ti otvori oci i nacinot na koj ce go stori toa... Ili najkratko i najprosto...Ako nekoj mi kazuva nesto so namera da me navredi pa normalno deka ce bidam navreden... |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vistinata najchesto boli... iako site velime deka ne e taka.
... a boli zatoa shto obichni samo nie ne ja gledame nashata vistina... koga kje ni se kazhe taa za nas e neshto tolku neochekuvana, skoro kako laga, a toa e zatoa shto nie postojano veruvame vo neshto sosem drugo. Potochno, ne veruvame vo vistinata i zatoa, koga ni e posochena, ja prifakjame kako lichen atak i namerna povreda. Nasheto ego i sueta toa ne mozhat taka lesno da go prifatat... oti nie sme intligentni, pametni, dobri, chesni, nemame ego, ne sme suetni, sekogash sme poshteni, nikogash ne sme materijalisti, nikogash ne lazheme, nikogash ne povreduvame namerno, sekogash pomagame, sekogash sme fer, povekje davame otkolku shto primame, nikogash ne grabime, nikogash ne mislime losho za nikogo, nikogash ne ogovarame, nikomu ne kopame jama, sekogash se rakovodie od Ljubov i Milosrdie, sekogash sme za sozhivot, ne sme kapriciozni, ne sme zlonamerni... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne navreduva vistina ili laga
navreduva odreden fakt koj e iskazan vo vistinata iii lagata faktot e toj sto povreduva, ima lugje koi analiziraat toj fakt kade se naogja dali vo lagata ili vo vistinata, pa go kanaliziraat i mozat da se spravat so nego no povekjemina toa ne go pravat, pa se navredeni faktot kade i da se naogja covecki e lugjeto da se ramninsko orientirani |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me navreduva koga nekoj me kritikuva mene i mojot nacin na ziveenje a istata taa osoba ne mi misli ic dobro.
Znaci celta i e da me navredi i povredi,oti e ubedena vo svojata "vistina".
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Takvite lugje sto navreduvaat i kritikuvaat a ne ti mislat dobro se eden vid "emocionalni vampiri". Se raduvaat koga ke te ponizat ili omalovazuvaat. Koga ke naucis da gi raspoznavas takvite licnosti i znaes deka toa go zboruvaat od zloba i so losa namera, nivnite komentari ke ti bidat duri i zabavni i voopsto nema da se navreduvas. Takvite lugje se emocionalno i psihicki bolni i toa sto go kazuvaat retko e vistina. Iskreno, gi zalam tie bolni lugje ... no uste povekje mi e zal koga gledam kako drugi lugje potpagjaat pod nivno vlijanie i se razocaruvaat od zivotot. |
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brate messi, kako go napisa ova, ti zaviduvam na prekrasnoto mislenje sto go imas za sebe. Jas ne bi mozel da kazam za sebe deka sum tolku dobar . |
|
Внеси реплика | страница <1 2526272829 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |