|
Странски инвестиции- Зошто ги нема и како до нив? |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | ||||||||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Епа ќе стаса муабетот и до странците,со така нашибани цени за репроматеријали. Внимавај! |
||||||||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
poaa, ..ako se budali,...i ke dojdat..
...vo bunarot bez,...dno ! |
||||||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||||||
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Море луѓе мили целава работа изгледа неубаво ја објаснив , или некаде добила погрешен тек .
Во градов дојдоја странски инвеститори. Дојдоја кај мене да земаат енергенси и репроматеријали. Јас им дадов најдобри цени. Со рабат за кеш плаќање нормално. Е сеа едно мајмунче ПРЕВЕДУВАЧ што го носеа со нив , наше македонче , е баш тоа ги регрутирало сите другари да “заработат тро леб за децата“ а едниот е цајкан со уба дебела плата . Чиста случајност се најдувам со цајканот кај еден другар мој со стовариште . Цајканот ми вели : е бе друже имам најдено едни , дај да му дајме роба , ќе му качиме цените , се можи да се сработи ти само кажи што мож да спопикаме , да извајме тро леб за децата . Јас му одговорив : “а бе пријателе , не дека е твоја работа , но јас веќе работам со луѓето , им дадов најдобри цени . Не сме само за денес.“ И толку беше од муабетот. Битно , кога идат странски инвеститори , не ретко накачуваат на “поштени македонски соработници“ т.е. логистика . Во случајов да додадам , уште кога дојдоја странците кај мене в канцеларија , мајмунчето преведувачот , стартно сакаше провизии да лапа и проценти , сепак не дозволив без оглед на се , (си реков во моментот кој го ебе) па им соопштив на луѓето правите цени и условите. Е сега “АКО СЕ МОЖЕ НА ДРУГО МЕСТО“ оти да не ги ебе. Место да ги штити , интересите на фирмата , тој гледа џебот. Уште еднаш ќе повторам , НЕРЕТКО најдуваат вакви “поштени и вредни деца“. А приказната се шири и шири меѓу овие , ќе велат за нас арамии , преваранти , со право го велат тоа . Јас да сум странец , не патриот не знам шо сака нека биде , не инвестирам во оваа држава баш од вакви како овие паразити. Да не си ја отварам муцкава па за други работи , имотно правни ,трула ебена држава, тешки наплати , мрзлив ебиветер народ , сите се паметни , сите сакаат директори , сите сакаат џаболебарење , итн итн итн |
||||||||||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||||||||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Е така бре Монте...објасни убаво,ние сите добивме впечаток дека си ги изработил кутрите странци.
Ама ти си бил пштен човек бре,ала да ти е,дури и најниски цени си им дал,треба да се среќни што не налетале на такви како преведувачот. Нека ти е со среќа зделката,па да заработиш и ти ''троа леб за децата.'' |
||||||||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||||||||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
zatoa shto se na leten odmor
|
||||||||||
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Стански инвесатитори нема оти биле високи каматите во банките - имаше вчера на тв.
|
||||||||||
Кој бара ќе најде.
|
||||||||||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Da sme bile nie sposobni kako narod nema da cekame stranski investicii sega tuku nie ce investirame nadvor...Vaka samo ce molime da dojde nekoj da ne iscica, iskoristi i carot da si go iznese nadvor... Vo Makedonija ni vladata nasa nejce da investira ne pa da cekame stranci da dojdat... |
||||||||||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
како да се привлечат странски инвестиции ........ леле бре , посмешна тема нема одамна отворено на некој форум ........
или некој е навистина или се прави ......... трето не верувам дека има .......... зошто ? ....... просто и едноставно .........
за да некој СЕРИОЗНО ИНВЕСТИРА , како прво и основно треба да е сигурен дека државата во која ќе инвестира е сигурна и стабилна од БЕЗБЕДНОСЕН КАРКТЕР ......... а тоа во нашиот случај е јасно како ден ......... нема нато , нема ЕУ , НЕМА ИНВЕСТИЦИИ ......... а шаторокот и даље ќе им ги маже очите на врескачите и вработените со договор на дело дека низ државата течат и мед и млеко ...... ЛАЖЕ БРЕ , ЛАЖЕ ......... Изменето од gonzo - 10.Септември.2010 во 21:16 |
||||||||||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Temava e otvorena 18.Септември.2007 znaci ne e od skoro, taka da dzabe se smees... Podobro da procitase od prviot post sto e poenta na temata nego sto udri politicki...
|
||||||||||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||||||||||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
како да се привлечат странски инвестиции ....... еве нешто што е политички но никако вон темата ........ доколку се прочита внимателно и свати како треба .......... Атина ја добива дипломатската битка во Брисел„Тема на разговор беше и пречката поставена пред Република Македонија од страна на нашиот јужен сосед, поради која досегашните постигнувања во реформскиот процес не можат целосно да се валоризираат. - Како и вчера на средбата со претседателот на Комисијата, Баросо, така и денес имав можност да го информирам претседателот Ван Ромпуј за сите активности што Република Македонија ги презема за да се надмине оваа, да ја кажам, ирационална блокада“, изјави претседателот Иванов. Атина ја добива дипломатската битка во Брисел. Обидот да ја прикажат Грција како не фер играч пропадна денеска. Реториката дека спорот за името е ирационален и дека непринципиелно се попречува Македонија, не пали во Брисел. Грција спорот го смета за многу рационален, бидејќи е одраз на способноста на Македонија да одржува добрососедски односи во европски дух и со тоа да заслужи отпочнување на преговорите, велат грчките дипломати во Брисел. Во ова, Грција одамна ги има убедено и сите останати 26 членки на Унијата, кои сега од Македонија бараат добрососедски односи на дело. Европските претставници во Брисел се лути - Македонија не направила ниеден чекор кон компромис со Грција, додека Атина јасно ја докажала својата политичка зрелост, смета Брисел - и во економската криза и кон македонското прашање. Грчкиот став е добро познат, велат дипломатите, но македонскиот се уште останува мистерија за Брисел. „Го охрабрувам претседателот да го поттикне решението на спорот со името. Верувам дека има можности кои многу брзо ќе доведат до решение. Сега е времето кога двете страни треба да одлучат“, вели Ван Ромпуј, Претседател на европски совет. Сите други варијанти се залудни. Преговорите за името не можат да се водат паралелно со преговорите за членство во ЕУ а македонскиот врв со тоа мора да се помири. Денешните средби во Брисел биле на барање на македонската страна, дознаваме од дипломатски извори. Најверојатно уште еден козметички зафат пред објавувањето на редовниот извештај на ЕК. Брисел нема што да додаде освен - решете го спорот за името, привлечете странски инвестиции и намалете ја невработеноста, негувајте ги меѓуетничките односи. Изменето од МАРШАЛ - 10.Септември.2010 во 22:07 |
||||||||||
gonzo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
Македонија подобра за бизнис од Кина
Македонија е меѓу водечките земји на светските ранг-листи според условите за водење бизнис. Угледниот магазин „Форбс“ во својата годинашна листа со сто најдобри земји за водење бизнис ја рангира Македонија на 36. позиција, што е скок за 15 места во споредба со лани. Eve analiticarite na Forbs velat deka Makedonija i ne e tolku losa zemja za vodenje biznis, spored niv posle Slovenija nie sme vtori vo regionov...Arno ama na terenot i ne e bas takva slikata...Imame uslovi za vodenje biznis ama nema biznis...Spored stranski investicii sme medju poslednite vo regionot, ako ne i posledni...Sto sega...
|
||||||||||
|
||||||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
гледам .......... од што е подобра од Кина и тие другите на листата , не може на граница да се помине ............ навалиле странски инвеститори , чудои едно ..........
|
||||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
...тешко на нас ако од овде земаат пари!нели треба да вложат нивен..странски.. |
||||||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||||||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||
........... таков инвеститор и јас знам да бидам ........ јас мислев дека странски инвеститори вложуваат свој , свеж капитал а не со позајмени пари од ОВДЕШНИ банки да отвараат бизниси ...... нешто кај оваа влада не е како треба ...... очигледно имаат измешано некои рабоќе ....... биќе да је тако ...........значи , по таа логика , нема инвестиции зошто шаторокот уште не ги пуштил во оптек 8 - те МИЛИЈАРДИ евра кои се наменети за помош на странските инвеститори ......... Изменето од МАРШАЛ - 13.Септември.2010 во 13:25 |
||||||||||
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |