|
Ајвар |
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Автор | ||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум Ајвар фан ми е тежок некако. Самата помисла на цел тој зејтин што се става додека се пржи, ми се лоши.
Вкусен е онака, ама има и подобри прозиводи од пиперки и патлиџани, разно-разни салци во поздрава варијанта.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајвар е закон .........
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па живели тогаш со една лута ракиja по тоj случаj.....
|
||
jovanka27
Нов член Регистриран: 20.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш ми се пријаде...
|
||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
го сакам само кога е топол, веднаш после пржењето... инаку, не го јадам баш често, затоа што не сакам да јадам многу леб...
|
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mmmm so sirence
|
||
crazy.
Нов член Регистриран: 10.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
лутиот ајвар тhe mosт
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
само ретко јадам ајвар,оној топлиот првиот ми е најубав. И по можност да е најситно што може мелен,инаку мачкам и по 5 мин го тргам од рибанката,онака колку да се бојадиса лепчето. ми сметаат парчињата чушки. |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
закон работа
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
убаво нешто ви е ајварот
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро мелен,малку лут и сирење го мезам со ракија |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Умерено лут со модри патлиџани. |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако не сте во можност самите да направите ајвар а го обожавате, земете една тегла ајвар на ВИПРО. Може и од друг произведуваш но бито е да биде лупен и правен од пиперки-ајварки. Содржината истурете ја во тава или лонец, додајте ладно цедено сончогледово масло и на среден оган пржете отприлика 15 минути. Исклучете го оганот и на крајот додадете 1 супена лажица јаболков оцет и 1-2 супени лажици мед. Не се плашете... нема да го претворите во благо, напротив, ќе добие посебен домаќински шмек. Најубваво оди со лепче и бело сирење. Така подготвенниот вратете го во тегла и може во фриждер или веднаш да се послужи топол. Изменето од Majkl - 25.Септември.2010 во 09:06 |
||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajvarce+sirence mmmmmmmm ukusnoi cajce
|
||
Внеси реплика | страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |