|
Албанци |
Внеси реплика | страница <1 252627 |
Автор | ||||
Arber
Нов член Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Eve da se uveris samiot : http://translate.google.com/#sq|mk|germa%20arberore
|
||||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Да ? Но племе не е народ , нели ? И Србите своевремено биле племе , но не се тоа и денес , под срби се подразбира и Торлаците , и Шопите , и ... многу други СЛОВЕНСКИ племиња . Па сега ти направи компарација со Гегите и Тоските , да , и со Арбанасите од Бугарија Да не мудрувам многу , да скратам . Според мене АЛБАНЦИ ( Арнаути , Шчиптаре ... ) е новосоздаден народ со име Албанци , инерција на европскиот нацоналромантизам , и.т.н. Не дека се тазе доселеници , не дека ,незнам што , него ете , се оформуваат , создаваат своја азбука , своја црква , своја држава и.т.н. Ништо ново , нито посебно ,ништо различно од другите нации . Лека Ноќ ! |
||||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сфатив јас дека се употребува албански, нема проблем, најдов само еден или два збора грчки, јас прашував за споменувањето на старогрчкиот. Не ми беше јасно зошто го спомена. |
||||
Arber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Лека Ноќ !
Заклучуваме дека Албанците се директни потомци на Илирите... Britannica Изменето од Македон - 13.Март.2010 во 03:16 |
||||
Arber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Писмото е реков можеби е повеке старогрчки , и тоа писмо го користат денешните Грци . Зборот беше за арванитите во Грција , дека денеска Албанците пишуваат Латиница , а Арваните никако , све им забранија . Изменето од Arber - 12.Март.2010 во 00:50 |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Арбер, основен јазик на форумот е македонскиот јазик и неговите дијалекти, јазици различни од македонскиот не се дозволени, затоа преправи го коментарот, односно преведи го ( се однесува на тоа на англиски што е напишано ).
Инаку јас не спорам околу тоа дали Албанците се наследници на Илирите , не сум запознаен целосно со таа теза, затоа и не би си го дозволил тој луксуз да коментирам за нешто што не знам. Изменето од Македон - 12.Март.2010 во 00:51 |
||||
Arber
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Знам бе другар знам дека не си , односно таква ние политиката моментално јебига , па и времето го чини своето некогаш Изменето од Arber - 12.Март.2010 во 00:54 |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Evgen, добредојде на форумот.
Официјален јазик на форумот е македонскиот јазик и неговите дијалекти, затоа ќе те замолам да се придржуваш до ова правило. Во однос на азбуката на Арванитите, погледни поназад на оваа тема, има многу напишано, а членот Arber ја постираше и азбуката на Арванитите. |
||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ako nekoj cita denesni stranski vesnici po 100 g. slobodno moze da zakluci deka denes ima kosovarska nacija. /moze da e pravnukot na Depo/
http://samvak.tripod.com/pp30.html |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
depo, за помрачениот и испран ум ќе имаш опомена.
Не навлегувај во лични конфликти за историски недоразбирања, сепак, такви нешта се расчистуваат на ЛП, а овде се дебатира за темите. Каснакоски, не мешај внуци и други слични нешта, за тоа чинам ти имам кажано што се добива. Не дозолувајте моменталната нервоза поради некој пост да ја уништи добрата и културна дискусија и атмосферата на овој форум. Изменето од Македон - 10.Септември.2010 во 00:42 |
||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
реалност
|
||||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пред некој ден го сретнав ова видео, ова ќе е како одговор на твоето прашање:
The Creation of Modern Greece ' SKAI 1821 ' Maria Efthimiou - The Arvanites of Greece Arvanitska pesna Arvanitska pesna 2 Интересно е што самите Грци и нивните историчари го тврдат тоа... |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пред некој ден го сретнав ова видео, ова ќе е како одговор на твоето прашање: The Creation of Modern Greece ' SKAI 1821 ' Maria Efthimiou - The Arvanites of Greece Arvanitska pesna Arvanitska pesna 2 Интересно е што самите Грци и нивните историчари го тврдат тоа... |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
По се изгледа дека немаш поим а не дека знаеш нешто. Од политички причини секако ќе игнорираме еден цел народ но фактите се многу различни од приказните за мали деца. Колку политиката се труди да збрише еден цел народ, толку повеќе факти излегуваат на виделина. |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
Внеси реплика | страница <1 252627 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |