![]() |
|
Дали сте знаеле дека...??? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 9> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
toa e pmeten narod,...i hrabar istovremeno,...
![]() ...osobini koishto nekoi narodi voopshto gi ...nemaat! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Од првите 126 универзитети во САД, дури 123 биле основани од протестантски пастори и интелектуалци, вклучувајќи ги тука и познатите универзитети Харвард (1636 г.), Јеил (1701 г.) и Принстон (1726 г.).
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Дали сте знаеле дека (читајте внимателно):
![]() 1. Храната патува 7 секунди од устата до стомакот. 2. Човечката коса може да издржи тежина до 3 килограми. 3. Човековата клучна коска на бутот е посилна од цемент. 4. Просечниот машки полов орган е 3 пати поголем од должината на неговиот палец. 5. Женското срце чука побрзо од машкото. 6. На човековото стапало живеат милијарда бактерии. 7. Жените трепкаат 2 пати повеќе од мажите. 8. Човековата кожа тежи 2 пати повеќе од мозокот. 9. Кога стоиме мирно, телото користи 300 мускули. 10. Без плунката не може да се растопи ниту едно парче храна, ниту да го осетите вкусот. 11. Жените завршија со читање. Мажите се уште си го мерат палецот. |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Дали сте знаеле дека ( читај пажљиво ) :
![]() Parite ne se lek, tie se bolest.
![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
...deka vodata e ustvari dielektrik...t.e...isolator?
...strujata ja prenesuvaat jonite na rastvorenite supstanci vo nea,...a ne molekulite na dsamata voda. ...znachi,...100 % chistata voda ne e elektrichen provodnik. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
BiBi_G ![]() Сениор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
...deka Brus Li bil tolku brz da morale da gi usporuvaat filmovite za da bi mozelo da mu se vidat pokretite
![]() |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Изумот на петогодишно дете ...најгенијален на деценијата ...
![]() ![]() Двострука метла која ја измисли петгодишниот Британец Сем Хјутон, е најгенијалниот изум во изминатата деценија, објави националната библиотека на Британија – најголемата библиотека на светот.
Идејата малиот Сем ја добил уште на три години додека го гледал татко му како ги мете лисјата, а го инспирирале анимираните ликови Валас и неговото куче Громит. Гледајќи ги омилените анимирани ликови малиот Сем одлучил да спои две метли со гумена трака и да направи своја, како што ја нарекол „подобрена метла“, која набрзо потоа ја патентирал, пренесуваат британските медиуми. Двоструката метла служи за собирање како крупен отпадок така и ситна прашина, а експертите истакнуваат дека ова е најгениалниот изум во минатата децениа. Инаку метлата ќе биде преставена и на изложбата со наслов „Изуми на 21 век“, која ќе се одржи во националната библиотека во Британија.
„Сем е инспирација за сите нас и затоа одлучив неговиот изум да се најде на изложбата. Ние мораме да ги поттикниме децата да се интересираат повеќе за иновациите и проектирање во рамките на школската програма“ вели Стивен ван Дулкен, стручњак за патенти во Британската национална библиотека. ![]() |
|
![]() |
|
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
ова е многу битен факт,... ќе ви се најде
![]() дали сте знаеле дека со филозофијата за 4та година можете да смачкате зелен, брмчлив бумбар без поголем напор ? ![]() |
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() само... 4та година средно или??? |
|
![]() |
|
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
гимназиско...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Моме, ја мислам дека и други летечки суштества може да се смачкаат, не само зелени бумбари, нормално, зависи од волуменот на книгата и плоштината
![]() Дали сте знаеле дека бисерите се топат во оцет?
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Баш ќе пробам в година
![]() ![]() ![]() Зошо море бисерите во оцет... нели е срамота и гревота такааа ![]() Изменето од volkswagen - 09.Септември.2010 во 16:16 |
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Ами појма немам....така прочитав пред некој ден ....
![]() еве уште нешто:
Џвакањето на мастика за време додека сечете кромид ќе ве спаси од плачење.
За да се направел Титаник потребни биле 7 милиони долари, а за да се направел филмот за Титаник биле потребни 200 милиони долари
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |