|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 98> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А Петар Го повлече настрана, почна да Му говори, зборувајќи: „Биди милостив кон Себе, Господи; тоа со Тебе нема да се случи!” Но Тој се заврте и му рече на Петар: „Бегај од Мене, сатано! Ти си Ми соблазна, зашто мислиш не за она што е Божјо, туку за она што е човечко!” Матеј 16 : 22,23 Изменето од spiros - 25.Август.2010 во 23:33 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немојте да се прилагодувате со овој свет; туку, преобразувајте се преку обновувањето на вашиот ум, за да можете да ја дознаете која е добрата, угодна, и совршена Божја волја! ==Послание до Римјаните 12:2 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:27 |
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„Вака зборува Господ, Кој ја создаде земјата, ја вообличи и ја зацврсти - Името Му е Господ!
3 ‘Повикај Ме, и ќе ти одговорам и ќе ти откријам големи и недостижни тајни за кои што не знаеш ништо.’ ==Еремија 33:3 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
14 Јас им го предадов Твоето Слово и светот ги замрази, зашто не се од светот, како што и Јас не Сум од светот. 15 Не Те молам да ги земеш од светот, туку да ги запазиш од лукавиот. 16 Тие не се од светот, како што ни Јас не Сум од светот. 17 Освети ги во Својата вистина, Твоето Слово е вистината. ==Евангелие по Јован 17:1...4-17 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто ќе дојде време, кога луѓето не ќе ја трпат здравата наука, тукуспоред своите страсти ќе си насоберат учители,за да им ги скокоткаат ушите, 4 и ќе ги одвратат ушите од вистината, а ќе се свртат кон бајки. ...==2ро Послание до Тимотеј 4:3-4 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Potpolno tochno! Koga lugjeto kje se zanesat vo bajkite se zboguvaat so naukata, razumot i logikata. Sonuvanjeto ubavi snishta e mnogu poprijatno otkolku razbuduvanjeto i soochuvanjeto so realnosta. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Книга на пророк Исаија
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospod Isus Hristos veli: 6 А ти, кога се молиш, влези во својата скришна соба, затвори ја вратата и помоли Му се на твојот Татко, Кој е во тајност; и твојот Татко, Кој гледа во тајност, ќе те награди јавно.” 7 ”А кога се молите, не употребувајте напразни повторувања како народите; зашто мислат дека ќе бидат послушан...и, заради многуте зборови.==Матеј 6:6-7 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто кога ви ги објавивме силата и доаѓањето на нашиот Господ Исус Христос, ние не следевме лукаво измислени бајки, но станавме очевидци на Неговото величие. 2 Петрово: 1:16 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
14 Стремете се кон мирот со сите и кон светоста, без која никој не може да Го види Господа, ==Послание до Евреите 12:14 ; Библија== 18 Ако е можно, доколку зависи од вас, бидете во мир со сите луѓе! ==Послание до Римјаните 12:18 ; Библија== 13 Трпете се еден со друг и проштавајте си еден на друг, ако некој има поплака против некого, како што и Господ ви прости вам, така проштавајте и вие! 14 А над сето тоа облечете се во љубов, која сврзува сè во совршенство! 15 И Христовиот мир да владее во вашите срца, за кого сте и повикани во едно тело; и бидете благодарни! ==Послание до Колосјаните 3:13-15 ; Библија== Колку би биле подобри меѓучовечките односи доколку ја следиме ‘мудроста која доаѓа одозгора’ 17 А мудроста која доаѓа одозгора, пред сè: е чиста, потоа мирољубива, блага, покорна, полна со милост и добри плодови, непристрасна и нелицемерна. 18 А плодот на правдата се сее во мир, за оние кои создаваат мир. ==Јаков 3:17-18 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |