|
Мастурбирање и Грев |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лошите морални последици од јадењето на месо се не помалку забележливи од физичките болести. Месната храна е штетна за адравјетои секој нејзин ефект има свој соодветен одраз на умот и душата. Помислете на суровоста кон животните која е вклучена во јадењето месо и на последиците од неа кај оние што ги колат и оние кои тоа го гледаат. Колку тоа ја уништува нежноста со која треба да се однесуваме кон овие Божји созданија!
Разумноста што ја покажуваат многу неми животни толку се приближува кон човечката што тоа останува тајна. Животните гледаат и слушаат, сакаат, се плашат и страдаат. Тие ги користат своите органи далеку поверно од многу човечки битија. Покажуваат сочувство и нежност кон оние што страдаат со нив. Многу животни покажуваат наклонетост кон оние што се грижат за нив; оваа наклонетост ја надминува онаа на некои човечки суштества. Тие толку се приврзуваат за луѓето што неможат да се одделат од нив без големо страдање. Месото никогаш не било најдобра храна; но сега имаме двојно повеќе причини против неговата употреба бидејќи болестите на животните брзо се зголемуваат. Оние кои јадат храна од животинско потекло не знаат многу за она што го јадат. Кога би можеле да го видат животното што го јадат и да дознаат со што било хрането, тие би се одвратиле од него со неодобрување. Луѓето постојано јадат месо полно со туберкулозни и канцерогени клетки. На тој начин се добиваат туберкулоза, рак и други фатални болести. Зарем ова не е време кога сите треба да се стремат да го исфрлат месото од својата исхрана? Како можат оние кои сакаат да бидат чисти, благородни и слепи за да уживаат во друштвото на небесните ангели да продолжат да употребуваат нешто што е толку штетно и за душата и за телото? Како можат да убиваат Божји созданија за да го конзумираат нивното месо? Наместо тоа, нека се вратат кон здравата и вкусна храна која му била дадена на човекот на почетокот и нека бидат милостиви кон немите суштества кои Бог ги создал и ги поставил под наша власт, поучувајќи ги своите деца да го прават истото. pozdrav |
||
www.myspace.com/sblagoj
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хахахахха
ова некој мастурбацијата ја помешал со прехрана ќе се отрујам жими се |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убо интро за прехрана
А од кога тоа задоволствата значат дека се и гревови? |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kaj verskite fanatici i prehrana e grev na svetata gora na halkidiki vo srpskata crkva HILANDER se monasi koi mislat deka prehrana e grev i se nedohraneti, navistina za zalenje edno utro gleda moj drugar eden mrsen od 120 kila megju niv, i veli lele ovoj be mohan epten uziva u jadenjeto ama toj ne bil monah od hilander, nego na gosti im dojde niven sef -mitropolit nishki, koj definitivno e sveceno lice, ama ne e verski fanatik Изменето од anakin - 07.Септември.2010 во 11:50 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мастурбирање = Грев =
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македон, koga diskutiranjeto pochnuva da se shiri so geometrijska progresija na site strani i se pretvara vo diskusija samo radi diskusija, taa stanuva prazna i bescelna.
Me interesira shto mislish ti, dali masturbacijata e grev ili ne? Изменето од Messenger - 07.Септември.2010 во 14:47 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaes mesi
jas mislam deka sekogas temite treba da imaat nekoj minimum logika koja barem ja prifakjaat 10 tina od populacija, oti vaka kje se svede na potsmev zamisli ako postavam tema DALI NIKOLA TESLA E PAJA PATAK i razvieme diskusija |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve go mojot post (malku editiran ) vo slicnata tema sto e sega vo arhiva. Toa e mojot stav . "So samoto toa sto masturbacijata ne se spomnuva kako zbor vo Biblijata, Bog znae deka toa e edna od rabotite koi covekot najmalku moze da gi kontrolira, zaradi svojata nesovrsenost. Koga bi bile so sovrseni tela, bi imale potpolna kontrola vrz naseto telo, misli i emocii i bi se vozbuduvale samo koga nie sakame... Bog e milostiv, Toj znae sto mozeme da nosime a sto ne, Toj ne' znae podobro od samite nas, zatoa masturbacijata ne e direktno spomnata vo Biblijata. Ovaa navika poteknuva uste od pocetokot na gresnoto covestvo, a Bog ne kazuva nikade deka koj ke masturbira ke odi vo pekolot. Ako e taka, site od forumot ke bideme tamu, a i cel svet. Ke nema ziteli vo Rajot ." Masturbacijata e del od rastenjeto na sekoj covek, posebno koga e vo pubertet. Изменето од KINGDAVID - 07.Септември.2010 во 15:05 |
||
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Теодул, се што напиша ти паѓа во вода со ова што го обележав со црвено. Значи, ти си можел во младите години да имаш такво ,,греовно искуство,, , самиот напиша дека сега си здрав маж со жена (гледаш не било ништо страшно). Зошто тогаш пропагираш дека младиве не треба да имаат секс или мастурбација, кога ти си имал? Има една поговорка: Ќоравиот кога ќе прогледа далеку гледа
Значи да разделиме некои работи во моето мислење заради твоето. Прво не сум НИКАКОВ РИВАЛ со римокатолиците нити со било која друга група на верни и неверни луге. Второ не се работи за подсмев дека сум рекол некоја добра женска ( дали со силикони или добри нозе или или натечена од похота вагина) демек како можело мене да ми падне на ум тоа. Трето незначи дека реков сум поминал нешто во младоста па сега ги бранам младите од тоа, Е мој друже никого јас не бранам од ништо , ниту од грев и тоа слично.Но има една разлика додека не ја спознав вистината и разликата не бев со одредено мнение и мислење но откако човек ке види и научи нешто тогаш е добро да се стреми за да ја промени својата грешка. Но ни тоа не е важно , зошто во најмала рака се работи за мене,тебе или некој друг ,нити велам дека сум безгрешен ,ни праведен , но сум ВЕРНИК во ЕДИНИОТ БОГ ОТЕЦ И СИНОТ И СВЕТИОТ ДУХ. Е тука се работи како што предходно кажав , едно е да има плодна дискусија за осознавање а друго АТЕИСТИЧКО напагање на се што е во врска со верата. Но како било ,било, толку од мене не би ја заплескувал повеке работата од колку што е . КОЈ ИМА УШИ НЕКА ЧУЕ , КОЈ ИМА ОЧИ НЕКА ВИДИ. А Меси да јас сметам дека мастурбацијата е ГРЕВ , и ер кога да е сите ке го видиме тоа и на себе осетиме. |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Masturbacijata e del od rastenjeto na sekoj covek, posebno koga e vo pubertet. |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да беше грев , ќе немаше место во пеколот .......
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Onoa shto malu me zachuduva e shto nikoj vernik do sega ne postirashe citat od Noviot Zavet koj se potvrdi deka samozadovoluvanjeto e grev. Chitam samo nekakvi opshti religiozni povikuvanja, spomnuvanja na iminja i povlekuvanje nekakva paralela so primerot na monashkiot zhivot... nikade ne prochitav - "Eve, na Evangelie spored ovoj apostol, Isus za samozadovoluvanjeto veli deka e grev". Ili "Pavle vo Poslenieto do vernicite tvrdi deka koj se samozadovoluva nema da go vidi Carstvoto Bozhje". Barem da bea spomnati Delata... nishto od seto toa, samo tvrdenje deka masturbiranjeto e grev.
Изменето од Messenger - 08.Септември.2010 во 01:09 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете Месингер јас ставив нешто ама не е приметено изгледа . |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го сфаќај сериозно, јас одамна тие со префикс тео- не ги сфаќам сериозно.
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |