IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Мастурбирање и Грев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мастурбирање и Грев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
Автор
Порака
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 21:15
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

грев ова , грев она .... па што уопште се раѓаме збунетост

да грешиме...оти во грешките ке jа пронаjдеме и вистината наша и смислата наша.
патем, по темава...не гледам на мастурбациjата како на грев, туку на ослободуване на определена енергиjа,, коjато ако остане во вакуум може да нанесе многу штети, обично психички.

и да , во право е анакин. грев и психопатично е кога има со кого да jа ослободиш таа енергиjа, но се преферира рачниот труд. ангел

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 21:31
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

грев ова , грев она .... па што уопште се раѓаме збунетост

да грешиме...оти во грешките ке jа пронаjдеме и вистината наша и смислата наша.
патем, по темава...не гледам на мастурбациjата како на грев, туку на ослободуване на определена енергиjа,, коjато ако остане во вакуум може да нанесе многу штети, обично психички.

и да , во право е анакин. грев и психопатично е кога има со кого да jа ослободиш таа енергиjа, но се преферира рачниот труд. ангел

и јас сум за тоа .... да грешиме што повеќе за да ја спознаеме вистината што повеќе голема%20насмевка
Кон врв
teodul Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2010
Поени: 190
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 21:58
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

ne SEKOE  zadovolstvo e grev. Druzenjeto so prijateli, igranje i gledanje fudbal itn...vo toa nema nisto loso, taka li e?

Дружењето со пријатели не е грев доколку е дружење но дружење во кафеана со добра пеачка (хммм) , а за фудбалот ( многу сум невест со цитирање од светите преданиа ) на едно место прочитав каде што се забранува одењето во театар а фудбалот е нешто слишно.Нормално сега да не претерам па да ме сватите погрешно но ова е диалог околу гревот а тој или го има - или- не - .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:00
Originally posted by ANTEROS ANTEROS напиша:

Originally posted by teodul teodul напиша:

Ако е така тогаш треба да се внимава на Господе простими сето монаштво , зошто не би сакал да верувам дека таму има насобрано сексуален нагон.
Не малку случаи беа откиени каде токму во вакви редови кајшто човек не би помислил дека таков грозен чин би се случил, се случувале токму напади врз деца, верувам како резултат на долгорочно потиснување на нормалниот сексуален нагон,кој го имаме сите.Не дека само кај монасите го има ова таман работа, верувам дека секој поединец кој има сексуален нагон а не го канализира некаде, кога тогаш ќе се манифестира тоа потискање на нагонот дали како ваков чин на напад на деца, или силување или инцест, или пак личноста ќе биде фрустрирана, депресивна, нервозна. Сексуалниот нагон не е нешто што лесно се потиснува..може многу да си поигра со човечката психа.

За ова во православните манастири не сум чул вистински податоци ( некои локални оговарања да ) Сето ова е постојано присутно кај Римокатолиците ( без навреда , но само преко медиумите е доволно да се види)
Кон врв
3207 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Мај.2009
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 3207 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:04
fu kaj da si najdam nekoj za evzden...pa da ne mora da masturbiram
Vo galaksijata polna so cuda, lugeto ja izmislile dosadata....Kakva Kreativnost....prosto da ne veruvash....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:05
Анакин          секакви не има ВИСТИНА Е но настрана од тоа сменија сликата на н.... Хуууууу ме плаши
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:08
Пагане , Маршал       

Никој со сила не може и не смее да го забрани оној кој поготово свесно ке сака да прави ГРЕВ. Добро убаво е да се укаже но ништо повеке од тоа.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:10
ne treba da te plasi slikata
nego tvoeto razmisluvanje za sexot

znam deka ne go sakas frojd no kje go citiram

VO SEXOT SE E NORMALNO, SAMO NENORMALNO E DA SE NEMA I DA NE SE UZIVA VO SEXOT

iskreno frojd sto pati go pocituvam nego bilo koj vladika
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
3207 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Мај.2009
Поени: 42
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај 3207 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:17
Cicko Frojd e zabegan malku poveke....ama sekoaj cest zanaucniot pristap kon sexot....toj bi mozel podetalno da ni objasni koja nevroza ke se desi ako se stavat masturbacijata i grevot vo edna recenica i dali Gospod e samo sostojba na svesta ili vistinski postoi       
Vo galaksijata polna so cuda, lugeto ja izmislile dosadata....Kakva Kreativnost....prosto da ne veruvash....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:26
Originally posted by anakin anakin напиша:

ne treba da te plasi slikatanego tvoeto razmisluvanje za sexotznam deka ne go sakas frojd no kje go citiramVO SEXOT SE E NORMALNO, SAMO NENORMALNO E DA SE NEMA I DA NE SE UZIVA VO SEXOTiskreno frojd sto pati go pocituvam nego bilo koj vladika

Значи не ме плаши мене СЕКСОТ воопшто , имам доста греовно искуство во младите годдини со тоа , а иначе сум здрав маж со жена со која си ги трошам сите енергии што би ги објаснал Фројд.
А околу љубовта кон чичко Фројд ич не ми смета но тоа е друга веке тема , исто и Владиките не можам да речам дека се цвекиња ( чест и опрот од вистинските ) , можеби ружи со по некој трн нооо...... да не бегам од темата.

Само не знам како би ми одговорил чичко Фројд ( атеист ) кој не верува во Бога , дали верува во воздухот кој го диши..( дишел)
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:27

Секозадоволство е ГРЕВ , значи прејадувањето е грев,пиењето е грев,пушењето е грев..... аналогно на тоа и сексуалното задово0лство како такво е ГРЕВ ,но на едно место Бог не ослободува од сексуалното задоволство но само ако е заради - раѓајте се и множете се и наполнете ја земјата- .
Животните иако се животни многу пати се подобри од НАС зошто каде сте виделе нивно самозадоволување или спознавање на телото , а камоли секс од задоволство , него само кога е време да се размножува секое според благодатта Божја.
Можеби многу луѓе се самозадоволуваат и со тоа влагаат во грев заради неможење да се спротистават на искушението но да се оправда тоа - е тоа не го бива.

Ти ова сериозно?
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:40
А што е тука несериозно
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:41
ne bre
samo se zaebavase голема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 22:42

А што е тука несериозно

pa tuto kompleto
ako mene me prasuvas смеење

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,482 секунди.