IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Филозофирај
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Филозофирај

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 82>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2010 во 21:24
brzo...samo milo ke se nasmevnam...ako?среќа
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2010 во 21:33
ako...dusho..изненадување

...samo ti smej se ,..ke porasnesh .намигнување.
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2010 во 12:57
Откажи се од учење и нема да знаеш за страдање!
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2010 во 18:16
" Не постојат вечни пријателства, постојат caмo вечни интереси "
 (Winston Churchill)
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2010 во 23:22
Kolku sto poveke stareev, se pomalku me ispolnuvaa malite zadovolstva sto mi gi pruzase zivotot i se pojasno svakav kade treba da gi baram vistinskite izvori na radosta i na smislata. Nauciv deka da se bide sakan ne znaci nisto, a da se saka, se. Parite ne se nisto, mokta ne e nisto. Mnogumina gi imaat i ednoto i drugoto, pa, sepak, se nesrekni. Ubavinata ne e nisto, sum videl ubavi zeni i mazi koi sto bea nesrekni i pokraj svojata ubavina. Nitu zdravjeto ne e se; sekoj e zdrav ako taka se cuvstvuva; ima bolni sto se polni so volja za zivot, koja ne gi napusta do samiot kraj, a ima zdravi luge, koi veneat zatoa sto ne se zadovolni od zivotot. Srekata e tamu kade sto se umee da se saka i kade sto se zivee za svoite cuvstva. Ubavinata ne mu pruza radost na toj sto ja ima , tuku na toj sto umee da ja saka i da i se odusevuva. Zosto mi e poln paricnik, solidna smetka vo banka, ubav i skap avtomobil, ubava zena, ako nisto ne cuvstvuvam, ako dusava nisto ne mi ja ispolnuva?

Bogat e toj sto umee da saka. Ljubovta ja stava vo dvizenje nasata dusa, vo nea go pronaogame svoeto bitie i svojot zivot. Sreken e samo toj sto umee da saka, no da se saka i da se posakuva ne e isto. Ljubovta e zelba sto stanala mudra, taa ne saka da ima, taa posakuva samo da saka.
Ako nasiot odnos so nasiot partner ne pociva na ljubov, togas vo nasata vrska ne postoi harmonija. Ne sme dolzni da sakame nekogo, no dolzni sme da bideme srekni. Samo poradi toa sme na ovoj svet. No, so nametnuvanje na dolznosti, so pouki i zapovedi tesko mozeme da se usrekime eden so drug. Covek moze da bide dobar samo ako e sreken, ako vo nego vladee harmonija. Ako saka.
Patot na ljubovta e tolku tezok zatoa sto na ovoj svet malku se veruva vo nea, zatoa sto taa sekogas se docekuva so nedoverba.
Tocno e deka svetot boleduva od nepravda, no mnogu poveke boleduva od nedostig na ljubov i covecnost.
Nie gresime koga ocekuvame zivotot da ni go podari toa sto samite nie treba da go pronajdeme vo sebe. Sakame nasiot zivot da ima nekakva smisla – no zivotot moze da ima tolku smisla kolku sto nie sme vo sostojba da mu ja dademe.
Smislata na zivotot e samo vo ljubovta: kolku sto sme sposobni da sakame i da se davame sebesi, tolku nasiot zivot ke ima smisla.

Изменето од laki_bu - 01.Септември.2010 во 23:23
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2010 во 17:20

Ne gi rusi mostovite zad sebe. Ke se iznenadis koga ke vidis kolku mnogu pati ke treba da pomines preku istata reka.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 00:42
Не е доволно само да успееш, треба и сите други да потфрлат.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 03:09
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Ne gi rusi mostovite zad sebe. Ke se iznenadis koga ke vidis kolku mnogu pati ke treba da pomines preku istata reka.

I jas edno vreme mislev taka...

...dodeka ne razbrav oti treba da gi rushish mostovite zad sebe ako sakash da ne si dadesh nikakva shansa postojano da se vrakjash onamu od kade shto odamna si trebal da si otidesh... iako poradi poznatosta na toj star teren (bez obzir kolku bil tesen i machen) tamu sekogash se chuvstvuvash komoten.

Samo koga nemash provizija za povlekuvanje, kje morash da napreduvash i pokraj site teshkotii.

Изменето од Messenger - 05.Септември.2010 во 03:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 04:02
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

I jas edno vreme mislev taka...

...dodeka ne razbrav oti treba da gi rushish mostovite zad sebe ako sakash da ne si dadesh nikakva shansa postojano da se vrakjash onamu od kade shto odamna si trebal da si otidesh... iako poradi poznatosta na toj star teren (bez obzir kolku bil tesen i machen) tamu sekogash se chuvstvuvash komoten.

Samo koga nemash provizija za povlekuvanje, kje morash da napreduvash i pokraj site teshkotii.

Vo mojot post pogore mislev na drug vid mostovi...ne za takvite mostovi kako sto ti si pomislil.

Pogore vo mojot post spomnuvajki gi mostovite i rekata  mislev na vrskite so lugjeto... mnogu lugje gi rusat mostovite sto gi povrzuvaat so drugite lugje, ne razmisluvajki deka ke dojde den pak da imaat potreba eden od drug .

P.S. A vo kontekstot na tvoeto razmisluvanje za drugiot vid na  mostovi  se soglasuvam so tebe .

Za da uspees vo nekoj potfat, treba da gi zapalis site mostovi zad sebe, odnosno site moznosti za povlekuvanje nazad vo komotnata zona.

Samo taka moze covek da uspee vo zivotot. да

Malku zaglibavme vo filozofiranje, no mislam deka me razbiras . Pozdrav!намигнување
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 04:55
OK, sega te razbrav!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 14:31
Само оние кои ризикуваат да одат премногу далеку, имаат можност да дознаат колку далеку можат да стигнат.
Одри Хепберн
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 14:32
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

Само оние кои ризикуваат да одат премногу далеку, имаат можност да дознаат колку далеку можат да стигнат.

на иста фреквенциjа сме. ке се тестувамсреќа
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 15:18
All they want is life on the edge of the knife...someone will pass it with small cuts...someone just don't...голема%20насмевка

Изменето од Joshua_Tree - 05.Септември.2010 во 15:18
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 16:11
Originally posted by pagane pagane напиша:

Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

на иста фреквенциjа сме. ке се тестувамсреќа

...
Одри Хепберн
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3940414243 82>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,264 секунди.