|
Што ви се допаѓа,а што не во козмет.салон |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Август.2010 во 21:08 |
Ja otvaram ovaa tema zatoa sto me interesiraat vasite iskustva vo kozmetickite saloni.
Sto e toa sto vi se dopagja iii sto e toa sto vi preci.Za mene ako eden salon ne e sreden mislam cist pa i enterierot ako ne e sreden nema sansa da vlezam tamu pa kakvi i da im se uslugite. Mi preci i koga kozmeticarkata postojano zboruva pa i uste me rasprasuva sto osobeno mi preci. Bi sakala sega da ve slusnam i vas, dragi forumgjii. |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ми смета Па многу работи, ама најчесто...
Хигиената (доколку не е се тип-топ нема шанси да дозволам било што да ...ми прави) Ентериерот и не е многу важен. Може да е поскромно, но чисто. Не дозволувам некој да ме распрашува за мојот живот, макар и козметичарката да е. Не е нејзина работа, нека си го заврши своето и крај. Не сакам кога и покрај тоа што нагласувам сакам тоа и тоа...таа ми нуди и нешто трето за плус пари. Е тогаш сум и може да си го добие. Не дозволувам да ми додава други "услуги" надвор од планираното. Ова најчесто. Со оглед на тоа што многу ретко одам во козметички салон. Можеби еднаш на два месеци |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Draga forumdziko!
Mi preci toa sto baraat pari na kraj....sramota....epten nekulturno...
Mala sala...... ma toa sto velis za zboruvanjeto i rasparasuvanjeto, toa ti e malogradjanski sindrom, pa uste ako doadjas po vtor pat, ma gotovo ko da te znaat cel zivot...Po kozmeticki saloni ne odam, epten sum 'seljacina' za tamu, no isto mu doadja i koga odam na frizer ( maski normalno) , pa muabeti , pa sto , pa kako...abe sisaj majstore i ne mi drndaj nad glava....ama toa e...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм...ми се допаѓа кога салонот е чист,не ми е толку важен ентериерот колку чистотата.
важно ми е да се придржува кон терминот кој ми го закажала и да не чекаат уште пет жени во мој термин(додека јас сум на стол за депилација на пример) кои и се пријателки па ги упикала преку ред..
а пресуден е изгледот на козметичарка, зашто ако козметичарката има несредена кожа нема шанси да и дозволам да чачка по мене
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам само една жена козметичарка која ме депилира со години,многу си ја сакам и не ја менувам.
Имам и една шминкерка(само за некоја прилика не е често)и неа не ја менувам од двете сум задоволна Ни едната ни другата не ми се трачарки(не сум ни јас)си тераме наш муабет. а за хигиена и производи што користат се ми е испробано и добро Така да секогаш задоволна |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne posetuvam kozmeticki saloni, nikoj/a seuste ne dorasnal da go podobri i razubavi sovrsenstvoto na prirodata - t.e. mene...
Inaku, vo retkite priliki koga salonite imale moznost i cest moeto sovrsenstvo da stapne na nivnite podovi, edistveno nesto sto mi se dopagjalo se... devojcinjata sto rabotat tamu... |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблематична кожа немам,па во домашни услови си практикувам пилинг на 2 недели заради отстранување на мртвите епителни клетки,потоа си ставам домашни маски за хидратација и ревитализација на кожата,од поодамна си имам Rowenta депилатор ,кој успешно и многу побезбедно (во однос на инфекции и иритации на кожата )си ја врши работата на домашна козметичарка.
Професионална шминка за на работа не ми треба,уште од тинејџерските денови си стекнав свој стил на шминкање,така да не сум компететна да одговорам на темава. Но доколку некогаш се укаже потреба од козметичар,многу би ми значел амбиентот и пред се хигиенските услови,како на просторијата ,така и на персоналот. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Битен ми е и ентериерот и хигиената, но не сум посетител на козметички салони од проста причина што сум гадлива.
На масажа имам одено неколку пати и тоа е се. Во минатото имам посетено 2-3 козметички салони за депилацијаи не сум била особено задоволна, ниту од услугата нити од хигиената. За длабинска депилација не станува ниту збор,не сакам никој да ме чепка што не работи според здравствени и хигиенски стандарди.
Дома се депилирам сама и 10 пати поубаво отколку во козметички салон.
За било какви третмани на лице прво посетувам кожен лекар доколку навистина имам некакви проблеми а на третман би отишла доколку особата е квалификуван козметичар т.е се бави со медицинска козметика(незнам дали ова убаво го објаснив) оти за грижа и нега на кожата сама се грижам но не сите проблеми се надворешни, најчесто проблеми со кожата се врзани со низа внатрешни здравствени пореметувања, хормонални, вакви-такви- онакви.
За релакс и зафрканција пак би барала некој салон со добар углед и стручен тим вработени. Со здравјето не си играм. Изменето од Glenn - 31.Август.2010 во 12:27 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubavo e covek da odi na kozmeticar barem ednas mesecno, sto ne mi se dopaga, ne mi se dopaga koga nekoja tetkica koja raboti vo salonot so podocnaci do trt .........,me sovetuvai ubeduva za nekoj tretman,mislam za nekoj skap tretman....
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U mojo salon najvise im se dopaga ja na musterikite, aposle i uslugite, zasco ubajnata soptvo mora da izvirat odnutra.
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
благородна
Ова ми е битно: - хигиена - интима ( не сакам да слушам оговаранции)....не сакам да биде салонот ’’отворен’’, да се гледаме со други клиенти, сакам интимни простории, или со параван заградени... - стручност ( не сакам да ме допираат трапаво- еднаш такво искуство и не се вратив веќе) Имам еден салон на кој сум му верна со години, и не сум имала проблем Изменето од Kali - 09.Декември.2010 во 15:56 |
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
paaa... najcesto kozmeticarkite?
|
|
Incredible Blue
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога ме прави како што таа самата си се прави... имав навика да одам за чупкање,... по природа веѓите ми се долги и погусти, значи сакав природен изглед,... и од кога една дотична ми ги направи веѓите како нејзините ( во приложената слика),... е од тогаш си ги пораснав и сама си ги правам - на козметичар веќе за веѓи не одам па што сака нека биде
и сега кога треба да одам за шминкање за матура се прашувам каде, бидејќи се почесто сум сведок на козметичарски катастрофи.... .... |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Au, pa Biserna i ti si patela od sindrom na utnati vegi a?
Ha, ja sprotivno -ni gusti ni dolgi, pa ushte koa mi gi istenchi do nemaj kade... zbesnav! Изменето од Tiggy Vicious - 13.Декември.2010 во 12:23 |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |