IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Најубавите стихови во Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најубавите стихови во Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 98>
Автор
Порака
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2010 во 10:26
.

Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:26
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Август.2010 во 23:57

„Не плаши се, само верувај!”
(Marko 5:36)

Изменето од spiros - 15.Август.2010 во 00:08
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 00:02

Небото и земјата ќе поминат, но зборовите Мои нема да поминат!
Лука 21:33

in Time & Eternity!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2010 во 15:24

Евангелие според Матеј
Глава  4                     

8 Го одведе ѓаволот потоа на многу висока планина, и Му ги покажа сите царства на светот и нивната слава,

9 и Му рече: “Сето ова ќе Ти го дадам, ако паднеш и ми се поклониш.”

10 Но Исус му рече: “Бегај од Мене, сатано, зашто е напишано: ‘На Господа, Твојот Бог, да Му се поклонуваш и само Нему да Му служиш!’”

11 Тогаш ѓаволот Го остави и ете дојдоа ангели и Му служеа.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2010 во 14:35
.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2010 во 01:32
„Вака говори Господ: „Пушти го Мојот народ да замине и да Ми искаже почитување.“
(Излез 8:1, 8:20; 9:1; 10:3, Библијата)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Август.2010 во 12:35
.

Кон врв
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2010 во 21:27
"Slusaj gi naredbite na Gospoda, svojot Bog, odi po Negovite patista, drzi se za Negovite zakoni i naredbi i za Negovite pouki, kako sto e napiosano vo Mojseeviot Zakon , za da uspees vo se sto ke prezemes i sekade kade sto ke se zavrtis.' -Prva kniga carevi 2,3.

Kolku poveke Mu se priblizuvame na Isusa, i kolku pojasno ja sogleduvame cistotata na Negoviot karakter, pojasno ke ja sogledame ogromnata gresnost na grevot i se pomalku ke cuvstvuvame potreba da se vozdignuvame sebesi. - Dela na apostolite,str.561.

O Gospodi, Tvojot zbor ostanuva doveka, postojan kako nebesata. Tvojata milost e od rod do rod; ja zacvrsti zemjata i taa stoi. Stojat zasekogas spored Tvoite zakoni, zasto se Ti sluzi Tebe. Da ne e Tvojot zakon moe uzivanje, bi propadnal vo mojata nevolja. Nema da gi zaboravam Tvoitre naredbi doveka, zasto preku niv Ti me ozivuvas" - Psalm 119; 89-94
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2010 во 17:35

Прво послание на апостол Павле до Коринтјаните
Глава  6                            

12 Се ми е позволено, но не е се полезно; се ми е позволено, но ништо не сакам да завладее со мене.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 09:38
.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 15:10

Тој слезе - пред тоа - во најдолните места на земјата.

Ефесјаните. 4:9

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2010 во 15:59

Евангелие според Јован
Глава  8                   

31 Тогаш Исус им говореше на Јудејците што беа поверувале во Него:

“Ако вие останете при Моето слово, навистина ќе бидете Мои ученици;

32 и ќе ја познаете вистината, и вистината ќе ве ослободи.”

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2010 во 14:01
.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2010 во 10:55
.

Изменето од alf - 20.Септември.2011 во 16:27
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.