IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - КАРПАЛАК ...ВИСТИНА ...на која сеуште се чека!?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

КАРПАЛАК ...ВИСТИНА ...на која сеуште се чека!?

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: КАРПАЛАК ...ВИСТИНА ...на која сеуште се чека!?
    Испратена: 09.Август.2010 во 14:49
ДЕВЕТ ГОДИНИ ПО ГРОЗОМОРНИОТ МАСАКР ...СЕ ОТВОРААТ БОЛНИ ПРАШАЊА
Вистината за Карпалак (сe)уште чека во заседа ?тага

- Учесници и луѓе упатени во безбедноста на државата во тоа време тврдат дека и војската и АРМ со месеци пред заседата имале информации дека на тоа место на патот одамна е стационирана и вкопана поголема група тешковооружени „криминалци и наркозависници“. Како што е познато, на пет дена пред потпишувањето на Рамковниот договор, на 8 август 2001 година, беа гранатирани пет возила со 120 резервисти на прилепскиот конвој кон Тетово. Животот го загубија Сашо Китаноски, Нане Наумоски, Бранко Секулоски, Марко Деспотоски, Ердован Шабаноски, Лјубе Грујоски, Дарко Велјаноски, Веби Рушитоски, Горан Миноски и Пеце Секулоски. Оттогаш во повеќе наврати во јавноста се потсетува дека конвојот не бил доволно обезбеден и дека постои командна одговорност за направените грешки, но никогаш не е поведена официјална постапка за утврдување на одговорноста.
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2010 во 22:08
Вистина???? Зар ќе излези..?
Сите ја знаеме само се плашиме и самите да си ја кажиме...

Страшни работи се случуваа и  ќе ги памтам како еден неубав дел од детството....  Се шо имаше муслиманско во прилеп беше запалено потоа и стана пепел.... аашшшш....
Се прашувам... на кого се одмаздивме со тоа што ја запаливме џамијата, слаткарницата од турците и сл.????не%20знам
Револтот требаше да се испразни на друго место, но не би сад да набивам тензија по форуми (дефинитивно е најглупаво  , нели???) и да си стварам нервоза сам на себе

Сакав да кажам , сите знаеме каква беше ситуацијата и нема потреба да се прераскажува повторно...

И тоа би било тоа....  Знајме дека не бранеа ни идеали , ни територија, се бранеа себеси и нивните ....  роза  Лесна му земја на луѓето...

Изменето од Анастеа - 11.Август.2010 во 00:25
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Август.2010 во 22:45
Za zjal vistinata mora da se istera do kraj preku instituciite na pravdata. Iako saite znaeme deka konvojot na vozila od Prilepskata edinica koja zamina za da gi zameni svoite drugari koi predhodno bea na borbenite poziicii beshe planirana zaguba sepak molchime.
No, dojde vremeto kogagromoglasno kje pochneme (bar nie upatrenitenite vo militarizmot, no za toa treba da progovorat i politicharite kako kreatori na site tie nastani) da zboruvame ne samo za KARPALAK, utre za Ljuboteski Bchila (i ne sluchajno gi spomenuvam utre se navrshuvaat 9- godini od toj nemil nestan), Trebosh, Slupkjane i site ostanati.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2010 во 01:20
Абре Македонче па зар незнаеш за правила на војната,па тоа е вистината,барем во војска имаш хиерархија,тој што ги пратил во огнот,односно издал наредба,да одат без извидница,тој е виновен,а се знае тогаш кој издаваше наредби,но изгледа само чевствувањата ни се мили,(па макар и црни)за жал,а вистината никако да се изведе,ете тоа ти е држава,па после сакаш да не, те лажат и тортурираат од секоја страна.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2010 во 07:30
Gorazd777,  za militarizmot voopshto i konkretno prashanje e dali imash legitimitet da zboruvash i dali si kvalifikuvan. Se gleda deka paushalno kazjuvash. No, edno bite zaprashal koga vekje sam se podade: ,,daj togash kazji koj od kasarna ILINDEN,, na teroristite im kazja deka kje ima konvoj, zoshto Edinicata za Spesijalni Dejstvijakoja vekje bshe zaminata na taa marshuta pod hitno dobi NAREDBA da se stacionira vo Saraj a zoshto Prilepskiot konvoj beshe pushten a ne  mu se izdade NAREDBA da e locira prvo vo aksarna ILINDEN a potoa da go prodolzji patuvanjeto do odredisahteto.?
,,NEDOPIRLIVIOT,, od Sluzjbata za Bezbednost i Razuznavanje stacioniran vo ILINDEN za svoi tesni interesi i interesi na odredeni strukturi od politikata i odbranata go dozvoli toa i go soopshti i vremeto koga konvojot kje pomine. NEDOPIRLIVIOT tochno se znae koj e. Toj mirno si sheta vo eden grad na juzjna Makedonija i se siima svoja shpdicija i seushte ja ima kontrolata vrz AP KRIVOLAK, no ne mu e dojdeno vreme da za odgovornost zatoa shto ovaa politika nema vreme za tie raboti bidejki isamata se gleda i prepoznava vo tie grozomorni astani.
Zatoa molam bez paushalni izjavi.

Кон врв
unitedMACEDON Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2010
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај unitedMACEDON Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2010 во 07:59
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Вистина???? Зар ќе излези..?Сите ја знаеме само се плашиме и самите да си ја кажиме...Страшни работи се случуваа и  ќе ги памтам како еден неубав дел од детството....  Се шо имаше муслиманско во прилеп беше запалено потоа и стана пепел.... аашшшш....Се прашувам... на кого се одмаздивме со тоа што ја запаливме џамијата, слаткарницата од турците и сл.????не%20знам Револтот требаше да се испразни на друго место, но не би сад да набивам тензија по форуми (дефинитивно е најглупаво  , нели???) и да си стварам нервоза сам на себеСакав да кажам , сите знаеме каква беше ситуацијата и нема потреба да се прераскажува повторно...И тоа би било тоа....  Знајме дека не бранеа ни идеали , ни територија, се бранеа себеси и нивните ....

Македонците и оние кои навистина живејат за Македонија гинеа за НЕА за разлика од некои "борци за Права“!...Ние бевме МКД !!! како они што ги палеа нашите само да не избегам од темата ,,поминаа 9 години Што добивме од албанците - НИШТООООООО едно големо НИШТОО рамковни вработувања,терористи(борци за човекови права хехех) кои мачат луѓе ,затвараат брани за да се створи епидемија у кумановоо !!!!!!!!!! ,Но не фатија неспремни
  но му го видовме крзното на волкот тука е у МКД!

Изменето од Анастеа - 11.Август.2010 во 00:37
Македонија Засекогаш
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2010 во 17:50
unitedMACEDON
Se e vekje staveno na masa samo poleka treba da gi slozjime delovite od mozaikot zatoa shto ne smeeme da napravime greshaka. Sega povekje nema da ima cile - mile.........Faktit se na nasha strana. Vprochem vo mnogu moi izlaganja imam kazjano: ,,oruzjenite sili- NIE, vojnata- 2001 ja dobivme. Politicharite neuki i nestruchni za militaristichki raboti i zjelni za vechna vlast taa ista vojana koja nie na teren ja dobivme tie ja izgubija na masa,,. Sami vo Ohrid se tsavija vo RAMKI.
Za zjal vistinata e taa.

Изменето од orlov - 11.Август.2010 во 06:42
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2010 во 23:03
Originally posted by orlov orlov напиша:

Se e vekje staveno na masa samo poleka treba da gi slozjime delovite od mozaikot zatoa shto ne smeeme da napravime greshaka. Sega povekje nema da ima cile - mile.........Faktit se na nasha strana. Vprochem vo mnogu moi izlaganja imam kazjano: ,,oruzjenite sili- NIE, vojnata- 2001 ja dobivme. Politicharite neuki i nestruchni za militaristichki raboti i zjelni za vechna vlast taa ista vojana koja nie na teren ja dobivme tie ja izgubija na masa,,. Sami vo Ohrid se tsavija vo RAMKI.
Za zjal vistinata e taa.

ФАКТИТЕ ....на жалост наша и ваша....говорат ПОИНАКУ?
Државата Македонија и на Македонскиот Народ..отиде к*рбан..и во јабана
Сеќавањата но и стварноста е поинаква од посакуваната..
Сега ...си ја имаме РАМКОВНА Македонија..во која....ете и разни протуви 
и умоболни терористи... и „аналитичари„ ..од секаква провиниенција...жарат и палат овде...а Македонскиот Народ ..чека и очекува..некој да го спаси од ова (наметнато) зло..
И НИКОЈПАТ повеќе да не чујам овде....дека сте „победиле„..оти да беше така..сега ќе беше Држвата со сите нишани поведена напред...а не ставена во зависност од малцинство..кое изигрува МНОЗИНСТВО...тага
намигнување

Изменето од Анастеа - 11.Август.2010 во 00:38
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2010 во 01:08
Originally posted by orlov orlov напиша:

Gorazd777,  za militarizmot voopshto i konkretno prashanje e dali imash legitimitet da zboruvash i dali si kvalifikuvan. Se gleda deka paushalno kazjuvash. No, edno bite zaprashal koga vekje sam se podade: ,,daj togash kazji koj od kasarna ILINDEN,, na teroristite im kazja deka kje ima konvoj, zoshto Edinicata za Spesijalni Dejstvijakoja vekje bshe zaminata na taa marshuta pod hitno dobi NAREDBA da se stacionira vo Saraj a zoshto Prilepskiot konvoj beshe pushten a ne  mu se izdade NAREDBA da e locira prvo vo aksarna ILINDEN a potoa da go prodolzji patuvanjeto do odredisahteto.?
,,NEDOPIRLIVIOT,, od Sluzjbata za Bezbednost i Razuznavanje stacioniran vo ILINDEN za svoi tesni interesi i interesi na odredeni strukturi od politikata i odbranata go dozvoli toa i go soopshti i vremeto koga konvojot kje pomine. NEDOPIRLIVIOT tochno se znae koj e. Toj mirno si sheta vo eden grad na juzjna Makedonija i se siima svoja shpdicija i seushte ja ima kontrolata vrz AP KRIVOLAK, no ne mu e dojdeno vreme da za odgovornost zatoa shto ovaa politika nema vreme za tie raboti bidejki isamata se gleda i prepoznava vo tie grozomorni astani.
Zatoa molam bez paushalni izjavi.

Чекај,малце помалце,закочи,што изнакажав јас,а што изнатропа ти.Не сакам и незнам што те погодило,но да ме предизвикуваш незнам во што ти е поентава,прво немам што тебе да ти се правдам,јас сум од тој град и точно знам што се случувало и каде е вината прашање е ТИ од каде ги знаеш овие работи,односно информации,а гледам не се служиш со македонското писмо,не го владееш нашиот јазик,според правописот,а ваму делиш правди,сакаш конфронтација???
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2010 во 20:45
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Чекај,малце помалце,закочи,што изнакажав јас,а што изнатропа ти.Не сакам и незнам што те погодило,но да ме предизвикуваш незнам во што ти е поентава,прво немам што тебе да ти се правдам,јас сум од тој град и точно знам што се случувало и каде е вината прашање е ТИ од каде ги знаеш овие работи,односно информации,а гледам не се служиш со македонското писмо,не го владееш нашиот јазик,според правописот,а ваму делиш правди,сакаш конфронтација???

-Prvo okolu pismoto...........nemam makedonska podrska na tastaturata zatoa se sluzjam so latinichno pismo.
-Vellish sum te predizvikal? Mozjerbi, ne velam NE. No zoshto seta taa nervo i revolt kaj tebe? Samo poradi podatokot deka si od Prilep? Ako e samo toa prichina za revolt vo golema zabluda si momche. Kaj mene revoltot e pogolem od kaj tebe od prichina shto politikata ne mi dozvoluvashe da go srabotam onoa koe trebashe da gho rabotasm. Sluchajot KARPALAK  go dadoa na partiski vojnici i na onie koi uslovno kazjano na nekoj nachin bea involvirani vo nego. Nie koi ne znaeme za partiska boja poleka ne trgaa na strana no da ti kazjam i denes stravuvaat od Nas pa zatoa i denes ni obivaat stanovi i ne chekaat pred nash*te domovi.
-Inku kolku za da znaesh ima dostra moi TV izjavi koi se emituvaat vo eden ili dva dnevnika a potoa ima zabrana za niv.
-Me ima i vo REKOM.........mozjebi od taa sednica si imal sluchajna prilika da ja slushnesh mojata diskusija koja beshe prva i najdolgotrajna.
Nemam nikakva namera da provociram. Vo taa prokleta vojna ostana del od mene.

Изменето од Анастеа - 12.Август.2010 во 00:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2010 во 21:03
Само вистината да излезе,па дури и болна да биде за некој,доста страдавме,ќе стигне и правдата еден ден,се најдобро.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Август.2010 во 21:13
Gorazd777
povekje od sigurno veruvaj deka so otpochnuvanjeto na rabotata na REKOM site vistini kje izlezat na bela videlina. No znaj deka povekje od bolni SE.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,326 секунди.