IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Филозофџилница...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Филозофџилница...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 81>
Автор
Порака
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Статус: Офлајн
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 10:15
      Јас не ја сакам ИДНИНАТА - затоа што не можам да уживам во неа и незнам што може да донесе ......
      го сакам МИНАТОТО - зошто ме исполнува,но во исто време и ме празни .....
     СЕГАШНОСТА е она коe јас го знам, и САКАМ да го ЖИВЕАМ - без разлика на СЕ !!"

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Август.2010 во 15:50
Зошто не треба да се грижиш?

Секојдневни грижи, нервози, проблеми, маки, расправии...но, зошто да се грижиш?  Во животот треба да се грижите само за две работи:...

Дали си здрав или болен?

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-5

Ако си здрав – тогаш немаш за што да се грижиш.

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-2

Ако си болен – тогаш треба да се грижиш само за две работи: Дали ќе оздравиш или ќе умреш?

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-3

Ако оздравиш – тогаш немаш за што да се грижиш!

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-4

Но, ако умреш имаш две работи за кои треба да се грижиш: Дали ќе одиш во рајот или во пеколот?

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-7

Ако одиш во рајот – немаш за што да се грижиш!

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-8

Но, ако одиш во пеколот ќе бидеш презафатен да се поздравуваш со сите пријатели, така што нема да имаш време да се грижиш за ништо!

zosto-da-ne-se-grizis-za-nisto-10

Затоа, зошто без потреба да се грижиш?Smile

БИДИ СРЕЌЕН!

Немој да плачеш кога сонцето ќе зајде на крајот на денот, затоа што од солзите нема да можеш да уживаш во убавината на ѕвездите!

Изменето од BiBi_G - 03.Август.2010 во 15:52

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2010 во 01:17

Zamoli nekoj postar kogo mnogu go pocituvas da ti raskaze za najgordite momenti od zivotot, kako i za onie zaradi koi najmnogu zali
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2010 во 01:22
Немој да плачеш кога сонцето ќе зајде на крајот на денот, затоа што од солзите нема да можеш да уживаш во убавината на ѕвездите!

Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Август.2010 во 02:30
Originally posted by sanja-a sanja-a напиша:

Многу е убаво ова, ама... не пали секогаш тага
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Август.2010 во 13:20

Овој свет на перспективи, свет на окото, допирот, увото, е мошне лажен кога ќе се спореди со некој многу почувствителен сетилен апарат.Но неговата разбирливост, прегледност, употребливост, неговата убавина почнуваат да се губат ако ги изостриме нашите сетила:на ист начин се губи и убавината кога размислуваме за случувањата низ историјата, изнаоѓањето цел е илузија.Накратко, колку поповршно и погрубо го сфаќаме светот, толку повеќе ни се чини дека тој има повисока вредност, дека е поодреден, поубав, позначаен.Колку подлабоко во него ќе навлезе нашиот поглед, толку повеќе се губи нашата оценка за неговата вредност - и се приближува безначајноста!Ние сме создале свет кој има вредност!Согледувајќи го тоа, согледуваме и дека самото почитување на вистината е последица на една илузија - и дека многу повеќе е потребно да се цени обликувачката, поедноставувачката, творечката, поетската сила.
„Се е лажно!Се е дозволено!“
Дури и по извесна тапост на погледот и желба за едноставност, се појавува убавото „вредноста“............

Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2010 во 23:01
Toa sto sme denes poteknuva od nasite vcerasni misli, nasite denesni misli go gradat nasiot utresen zivot,       a zivotot e delo na nasiot razum.
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2010 во 23:27
НАУЧИ СЕ ДА ГИ ЗАПИШУВАШ “РАНИТЕ” ВО ПЕСОКОТ, А “СРЕЌАТА” ГРАВИРАЈ ЈА НА КАМЕН.......
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2010 во 23:28
Велат дека е потребно една минута да запознаеш посебна личност. Еден час за да научиш да ја цениш. Еден ден за да ја засакаш.   Но, еден ЦЕЛ живот да ја заборавиш!!!
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 20:09
Moite misli se najubavi
Moite custva najgolemi
Mojata ljubov prkosna
Mene so sebe samiot vo vecna borba...

Jas ke bidam kamceto vo moreto,i se okolu mene koncentricni krugovi!

Изменето од Joshua_Tree - 07.Септември.2010 во 20:09
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 12:02
ne slushaj, shto nekoj vika,..tuku,
edinstveno .gledaj shto pravi.."vikarot"!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2010 во 00:34
Не знаеш колку вреди тоа што го имаш се додека не го изгубиш....тогаш најчесто е касно за реакција..намигнување 
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2010 во 12:19
Духовитоста е кратенка до Продуховеноста...
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Септември.2010 во 15:51
Знаеш колку е тешко да се измениш себе си....немој да очекуваш дека ќе биде полесно да ги измениш другите

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 81>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.