IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Преговори за името
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Преговори за името

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 184>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 13:13
Немаш земено бугарски пасош?! Што чекаш?

Вратите ќе ти бидат ширум отворени да влезеш во демократска Бугарија и се разбира, ЕЗ.

Таму ќе имаш пристоен живот и полна професионална афирмација, посебно во Бугарија.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
IggyK Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Март.2010
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IggyK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 13:52
Што ме прашувате мене како индивид не сум ви ја фактор.
Прашаjте ги десетиците илjади новопечени бугари, ваши браќа, сестри, роднини, комшии, ги има многу, се` по некој ќе најдете, се повеќе ќе се множат. потоа за некоја деценија спорот ќе биде решен кога Македонија ќе престане да постои. Решен проблем, добродошло за соседите, добродошло и за Европа
Гледам дека повеќето луѓе не ми се истомисленици сега и овде околу донесување на лукави одлуки за иднината на оваа земја, која е поентата да ви докажувам што се готви кога тогаш супата сите ќе си ја посркаат. Уосталом, каков народ, таква судбина на државата. На здравје за нелукавоста, непрактичноста и матната иднина на безгласната буквичка!
Помогнете и` на македонската википедија!
Кон врв
Diogen Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2009
Поени: 355
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diogen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 14:27
еден дел од постовите на IggyK според мене ја допира тактиката на Грција. Од една страна , Грција стои тврдо на ирационален став, кој никој нормален овде не би требало да го прифати, а со тоа автоматски не блокира во нашите аспирации кон ЕУ и НАТО. Тие блокади ја усложнуваат внатрешната ситуација, економски политички, со цел да се скрши народот, да се деморализира, и да се натера да бара алтернативи.
Е тука им е тројанецот, во форма на Бугарија, која со раширени раце ги прифаќа своите „одамна одродени чеда“ назад во матичната држава.
Всушност, додека ние сме сконцентрирани кон Грција, таа мудро ќути и не попушта, а работата и ја врши Бугарија.
И кога ќе се создаде доволно критична маса на одродени, не Грција, туку Бугарија ќе не матира.
Во кулминација на решавање на проблемот со Грција, Бугарија сигурно ќе отвори нов проблем-идентитетот на нацијата во Македонија. И ќе има многу јаки аргументи, непобитни.
И кој ќе биде нашиот аргумент за да го задржиме името и идентитетот.....
Имаме двајца соседи кои активно не колват (Грција и Бугарија), а другите два соседи чекаат да ни ги глодаат коските....
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 14:54
IggyK, последен пат те опоменувам да се воздржуваш од навреди кон неистомислениците, нарекувајќи ги магариња инаетливи, нерационални, па сега и луди!

И немој да генерализираш навреди за целиот македонски народ. Кој како се чувствува како човек (од прв, втор или трет вид?збунетост) нека си кажува лично за себе.

Кон врв
IggyK Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Март.2010
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IggyK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 17:29

Немав намера никого да навредувам. Но точно е дека во дадените моменти се изразив недипломатски, бидејќи сум емотивно пристрасен кон ова прашање кајшто туѓа одлука ја обликува мојата судбина како и судбината на останатите граѓани што во мојот случај води до лични трагедии, каде што блиски луѓе за неповрат се иселуваат од нашата татковина.

Изменето од IggyK - 28.Јули.2010 во 17:30
Помогнете и` на македонската википедија!
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 22:57
За ИггиК: Па и ти со твоето залагање, не твојот туку мојот идентитет да ми го смениш - се обидуваш да ми ја обликуваш судбината.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 23:25
IggyK, сите (или повеќето) сме како што викаш емотивно пристрасни по прашањето за името, на сите понекогаш верувам ни доаѓа да кажеме лош збор или навреда кога некој чепка таму кај што боли, но сепак да се воздржуваме.мир

Затоа често апелирам на вакви осетливи теми за смирена дискусија. Поделбите, навредите, етикетирањата, дијагнозите нема да ни го решат проблемот, можат само да не завлечат подлабоко во калта.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јули.2010 во 23:29
mam samo eden predlog do vladata
koto dijspora sum bre
PREKINETE GI PREGOVORITE
i

izjavite vo brisel deka ne sme idioti koi bi se prekrstuvale po zelbata na strancite, deka sme ozbilna nacija bre a ne svetska zaebancija

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 07:52
 Македонците против влез во ЕУ и НАТО со промена на името

Мнозинството Македонци ќе гласаат против ако утре се одржува референдум за промената на името со цел влез во Европската Унија и НАТО, покажа најновата анкета на Институтот Павел Шатев.

Масовната пропагандна машинерија на најголемиот дел од македонските медиуми, колумнисти и новинари, дефинитивно нема ефект. Македонците ќе гласаат против промена на името и по цена да не влеземе во ЕУ и НАТО!

Запрашани како би гласале доколку утре би се одржал референдум за промена на името за влез во ЕУ и НАТО, 57,4% се изјасниле дека ќе гласаат „против“, 30,7% се согласни да дојде до промена на името на државата, додека 11,9 отсто немале одговор на ова прашање.

Од овие 30.7% граѓани кои би гласале за промена на името, најголемиот дел односно 73.7% се етнички Албанци, додека пропагандната машинерија на медиумите може да се заклучи дека немала ама баш никаков ефект, бидејќи само 17% од граѓаните кои би гласале за промена на името се Македонци.

Анкетата била спроведена во периодот од 11 до 18 јули 2010 година врз репрезентативен примерок од 1110 испитаници

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 07:59
Преговорите со Грција за името треба да престанат

„Никој нема право да преговара за моето име“ - е слоганот на кампањата на македонските иселеници за заштита на македонското име и идентитите, поддржана од 30–тина организациии и институции, што официјално стартува денес, изјави Славко Манговски, претседател на Македонско меѓународно движење за човекови права.

Целтта на кампањата е да се презентира влијанието на македонската дијаспора врз владини структури дека името не треба да се менува и преговорите со Грција треба да престанат.

„Со преговорите даваме сигнали дека ќе направиме компромис за името, за влез во Европската Унија и НАТО алијансата“, потенцира Манговски.

Македонските иселеници и Македонците кои живеат овде, истакна тој, имаат идентичен став по однос на прашањето за името на Македонија. Сите направени анкети во Македонија, покажуваат дека 90 отсто од Македонците не сакаат името на државата да се промени.

Претседателот на ’Македонската Алијанса’ Ѓорѓи Џорџ Атанасовски рече дека досега ниту една држава не е условувана да го смени името за да стане членка на ЕУ и НАТО.

„Никој не може да ни го смени името,“ категорично истакна Атанасовски, додавајќи дека влегувањето во ЕУ не треба да биде по секоја цена.
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:13
Originally posted by anakin anakin напиша:

imam samo eden predlog
koto dijspora sum bre
PREKINETE GI PREGOVORITE
i

izjavite vo brisel deka ne sme idioti koi bi se prekrstuvale po zelbata na strancite, deka sme ozbilna nacija bre a ne svetska zaebancija
Ти ова сериозно го мислиш?сршено%20срце
А и ме чуди ЗОШТО не го стори истото Овчарот?да
Или чека поткрепа од дијаспората?не
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:18
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

imam samo eden predlog
koto dijspora sum bre
PREKINETE GI PREGOVORITE
i

Ти ова сериозно го мислиш?сршено%20срце
А и ме чуди ЗОШТО не го стори истото Овчарот?да
Или чека поткрепа од дијаспората?не

koj e ovcarot збунетост
a koj pak vi e stilot na izrazuvanje..........
e pa aj odete vie i kazete gi prekinuvame pregovorite da ve vidam..Mislite  drzava taka se vodi kako doma vie sto ke kazete i ve slusaat vas...I plus toa ete vi opozicija neli taa go ima resenieto i sekoja den aludira na toa da se iznajde resenie...a kakvo resenie baraat ne mi e jasno..da se smeni imeto drugo vo momentot nema.....
Imeto sekako ovaa vlast nema da go smeni oti ako sakaa da se smeni do sega ke bese napraveno toa....da bese branko na vlast do sega Tonguzija ke se vikavmeне
za toa najdobra varijanta bese referendumot...neka si odluci narodot i aj prijatno nikoj da ne e kriv...да

Изменето од MyWay - 29.Јули.2010 во 09:20

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:24
Неможе да се прекинат преговорите, и тоа е на сите јасно, но затоа и прашав дали се мисли сериозно..Еве ги и од дијаспората...За мене тоа се несериозни работи...и како такви не треба сериозно да се земаат во предвид.Треба сите да знаат дека името ТРЕБА да се дефинира за надворешна употреба бидејки сега ја употребуваат - сите организации во светот - ФИРОМ ,како референца до компромисот за името...Тука лежи зајакот...Ние сеуште не сме заведени со одредено име...Ова е кажано повеќепати, и треба да го знаат и оние од дијаспората а уште повеќе овде дома...да
Колку што знам референдумот беше споменат и од Бранко и од Премиерот пред Бук*решт...Што уште се чека???
Има на тоа одговор?не

Изменето од marsovec - 29.Јули.2010 во 09:25
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2010 во 09:27
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Неможе да се прекинат преговорите, и тоа е на сите јасно, но затоа и прашав дали се мисли сериозно..Еве ги и од дијаспората...За мене тоа се несериозни работи...и како такви не треба сериозно да се земаат во предвид.Треба сите да знаат дека името ТРЕБА да се дефинира за надворешна употреба бидејки сега ја употребуваат - сите организации во светот - ФИРОМ ,како референца до компромисот за името...Тука лежи зајакот...Ние сеуште не сме заведени со одредено име...Ова е кажано повеќепати, и треба да го знаат и оние од дијаспората а уште повеќе овде дома...да
Колку што знам референдумот беше споменат и од Бранко и од Премиерот пред Бук*решт...Што уште се чека???
Има на тоа одговор?не

mozebi i za nego se ceka dozvola.....ne zaboravaj deka racete ni se vrzani skoro sekogas....тага

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 184>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.