|
Фотографии и цени... |
Внеси реплика |
Автор | |
Pero_DzULA
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Јули.2010 во 12:42 |
Поздрав до сите на форумов. Сакам да прашам, ако некој би ве прашал колку е цената на фотографија (која вие сте ја направиле) која се наоѓа на изложба, колку би му ја продале???
П.С. Големина на принтот 30х40 Изменето од Pero_DzULA - 22.Јули.2010 во 12:43 |
|
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
30-50eur
|
|
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
100 jurki
|
|
vrzalec
Сениор Регистриран: 17.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Okolu 50 evra
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По мене, се зависи од ексклузивитетот на фотографијата, нејзината повторливост, уникатност...
Колку е по уникатна толку цената може да биде повисока.
|
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1oo marki
|
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
Glecin
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...)))...!!
Dokolku nikogash vo zhivot ne si prodal fotografija pokloni ja.....!! Dokolku sakas da prodavash fotografii kje si organizirah prodazhna izlozhba pa kje vidis sto e dokade e, se ostanato mislam deka e smeshno i bedno.....zamisli ja situacijava...da kazhesh 100 evra on ti kazhe de be ...50, pa ti vikash Ok pruzi raka za 70...))))..., a okolu unikatnosta drzhi voda analogniot film...ili digitalno delo koe e tolku dobro i prepoznatlivo pa samo po sebe da stane unikat. a ako insistirash na prodazhba na edna fotografija koja mu se bendisala nekomu......ne treba da te interesira pazarot i mislenjeto i iskustvata na drugite......opni cena od dusha .....bezobrazno.....onaka sto kje ti se promuva niz glava....pa sepak e kreativen cin vo prashanje....!!! P.S Jas lichno vo vakva situacija sum poklonil fotografija!! |
|
There is more in life than books you know, but not much more!
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ако ја поклони оваа, и на наредната нема да има продадено и пак ќе треба да поклони. :D
Енивеј, кога е цена на фотографија во прашање покрај уникатноста на мотивот мислам дека (имо, би требало да) има голема улога и бројот на копии во кои е изработена фотографијата. Техниката (било аналогна или дигитална) овозможува безброј репродукции и не е исто дали се работи за 1 или за 1000 примероци од конкретна фотографија. Еве како пример ќе ја земам графичката уметност. Авторот однапред одлучува колку принта ќе направи од негативот, пример 100 и тоа е тоа. Секој принт си носи број 1/100, 2/100 итн и секако дека бројноста на копиите има големо влијание на цената. |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |